Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiarygodna25

śluz w czasie dni płodnych, ważne pytanie, pomózcie

Polecane posty

Gość wiarygodna25

Mam problem. Otoz mam tak ze praktycznie wogole nie obserwuje u siebie sluzu w polowie cyklu, ani tez wczesniej czy pozniej, nie mam zadnych objawow jajeczkowania, takich jak bół jajnikow czy skurcze. Nie mierzylam nigdy temp. bo nie mialam takiej potrzeby. Brak tego sluzu zaniepokoił mnie, czy jego brak moze oznaczac bezpołodność??

Gość gfddhh
ja przy owulacji zawsze mam okropny ból jajnika,dużo lejącego się sluzu...ale każdy to przechodzi "po swojemu"-nie musi być bolu,a sluzu możesz mieć malo i go nie zauwazasz...albo faktycznie coś jest nie tak,najlepiej jak zbadasz to u lekarza,ale zrob test owulacyjny w mniej więcej polowie cyklu.Pzdr

Gość a u mnie bywalo roznie
mowie bywalo, bo teraz jestem w ciazy i tez sie martwilam, ze cos jest nie tak, tylko ze u mnie raz ten sluz byl i bol jajnika, a nastepnym razem nic, zero objawow owulacji. A jednak zaszlam w ciaze i to w piewszym cyklu staran. Mysle, ze nie powinnas sie martwic, ale jak cie to uspokoi, to idz do lekarza.

Gość wiarygodna25
:( kurcze, nic a nic tego sluzu. Kiedys (ok 5 lat temu ) bralam przez rok pigułki anty. i z tego co pamietam przed braniem tych pigulek mialm śluz, a teraz 5 lat po odstawieniu - (odkad odstawiłam) go nie mam

Gość Nena25
" Brak śluzu płodnego może być przyczyną niepowodzeń w staraniach o potomka. Warto jednak dodać,że śluz o cechach płodnych (przejrzysty, rozciągliwy, jak białko jaja kurzego) pojawić sie może niekoniecznie ok. 14 dnia cyklu, ponieważ pojawia się on przed owulacją,a ta nie zawsze ma miejsce w 14 dniu cyklu. Dlatego należy obserwować swój organizm i gdy się pojawi śluz płodny w innym dniu można rozpocząć starania. Czasem może się zdarzyć,że na zewnątrz ciężko jest zaobserwować jakikolwiek śluz, natomiast wewnątrz może go być w wystarczającej ilości. Pozdrawiam serdecznie Magdalena Likas-położna, doradca laktacyjny "