Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niezapominajeczka.

JAK MYŚLICIE- INF. CZĘSTO WŁAMUJĄ SIĘ ZNAJOMYM, DZIEWCZYNOM NA GG?

Polecane posty

Gość Niezapominajeczka.

mają takie możliwości... ale czy to proste i się często zdarza? Piszcie co sądzicie:)

Gość głupy okropne

Gość czesto ciekawosc i piekło

Gość ot i napisałem
Ja jestem informatykiem w pewnej firmie, i mnie nie korci aby czytać archiwa z rozmów koleżanek mimo że mógłbym to robić bez najmniejszego problemu, bo nikt informatyka nie zapyta czemu grzebie przy komputerze :P tylko nasuwa się pytanie w jakim celu miałbym to robić?

Hehe myślę, że niektórzy tak :D Ja miałam taką sytuację, że koleś informatyk (którym nie byłam zainteresowana i on o tym wiedział) zaczął mnie szantażować, że się włamie do mnie na komputer i wszystkie fotki sobie weźmie itd. :P Miałam z niego niezły ubaw, bo on nie wiedział, że też jestem w tym dobra :D

Gość Niezapominajeczkaa
:) podziwiam informatyków... a łatwo to się robi? w sensie, czy mogłabym się zorientować, że ktoś czyta moje archiwum?

Gość Niezapominajeczkaa
jestem przerażona, powiem szczerze :) łudziłam się, że was nie kusi ;)

Gość ja kiedyś pisałam z jednym
kolesiem co się znał na takich rzeczach i jak mu nie chciałam wysłać fotki to zażartował,że prześwietli mi dysk.A po jakimś czasie,gdy zostawiłam włączony komputer i przyszłam po półgodzinie,miałam na ekranie komunikat "zdalny użytkownik przegląda bibliotekę".Czy to było włamanie?

Gość a to tak łatwo się włamuje
na te komunikatory? czy jednak osobiscie musi majstrować przy komputerze?

Gość ot i napisałem
to wszystko zależy od tego czy działa lokalnie czy z internetu, jeżeli jest to informatyk w firmie i sobie to elegancko zorganizuje to nie musi się nawet za specjalnie męczyć i siadać do komputera może mieć wszystko podane na tacy :) jak działa z internetu to już troszkę trudniej.

Gość koderka php
Jestem informatykiem i nie robię takich rzeczy ani mnie nie korci. Własne życie mam wystarczająco ciekawe, żeby nie musieć sięgać po ochłapy z cudzego. :O

Gość Niezapominajeczkaa
a w przypadku kiedy nie m ówmy o firmie tylko prywtanym internecie, komputerze?

Gość ot i napisałem
Jeżeli mówimy o prywatnym internecie, to może tobie podrzucić program który przykładowo wysyła mu kopie danych z archiwum, jak nie uda mu się podrzucić takiego programu to może spróbować włamać się ne komputer i teraz szybkość powodzenia zależy od tego jak masz zorganizowaną swoją prywatną sieć, jeżeli jesteś podłączona bezpośrednio do internetu tzn. np modem i odrazu podłączenie do komputera to ma ułatwione zadanie bo jesteś wystawiona bez ochrony, ale jak masz modem i router i dopiero swój komputer to możesz raczej spać spokojnie to będzie mu ciężko ominąć.

Gość sukienka w groszki
łatwo. I mozna to robic zdalnie. Ja takim ludziom mówię merci i bye:) On moze tak kontrolowac mnie, a ja to co? To nie fair. a potem facet sie dziwi itp ze mu nikt nie ufa

Gość jestem coraz bardziej przerażo
bo zdałam sobie sprawę, że ciekawość naprawdę jest wielka i sama nie wiem, czy bym się powstrzymała mając takie możliwości ;/ Dziękuję Wam za wpisy :) proszę o kolejne :) a czy to można sprawdzić, czy ktoś się nie włamał na moje gg? I czy niearchiwizowanie wiadomości coś by dało?