Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAJKA5412

JAK KUPIC DOBRZE DOBRANY STANICZEK?

Polecane posty

Gość MAJKA5412

JAK KUPIC DOBRZE DOBRANY STANIK? pod biustem mam 85, w biuscie 95.Zawsze kupowalam 85 b, teraz wg programiku BRA FITTER wyszlo ze powinnam miec przy wymiarach 85/95 staniczek 75D

Gość MAJKA5412
KOBIETKI, DORADZCIE COS!!!!!!!!!

idz do pozadnego sklepu z bielizna i obsluga Ci dobierze i na pewno bedziesz zadowolona

80B lub 75D. Wszystko zależy od firmy i fasonu. Aż trudno mi uwierzyć, że masz tylko 10-cm różnicę w wymiarach...

Na necie są specjalne kalkulatory. Jesli juz sprawdziłaś tam, wybierz sie do dobrego sklepu, wybierz kilka modeli w tym rozmarze i schyl sie w pasie, potrzaśnij delikatnie piersiami ;) jak nie bedą wychodzic, to bedzie ok, sprzwdz, czy pod pacha nie wylewają sie, takżę z przodu stanika.

Trzeba mierzyć i kupować ze świadomością, że ramiączka i obwód stanika sie rozciągną.

Gość MAJKA5412
AMAJ..czemu trudno Ci uwierzyc ze mam tylko 10 cm roznice? Pod biustem mierzylam sie ciasno , wyszlo 85, natomiast w biuscie troszke luzniej, wyszlo 95-96 cm.Czy zle sie mierze?

Gość siampsiam
tseba zlobić tak zmiezyc sobie biuscik, zapisac wymialecki, iść do doblego sklepiku i kupić stanicek głupia cipa!

Gość MAJKA5412
DLACZEGO OKRESLASZ MNIE "GLUPIA CIPA"??? oWSZEM WYMIERZYLAM SIE, W KAZDYM SKLEPIE PROPONUJA INNY ROZMIIAR..DLATEGO TUTAJ ZAPYTALAM , BYC MOZE JEST KTOS KTO DOBRZE SIE ZNA NA TYM, w sklepie czesto sa niedoswiadczone ekspedientki.. A tak na marginesie-ladnie Cie rodzice wychowali, ze tak okreslasz osoby, ktorych nie znasz.Wspolczuje Tobie glupoty, a rodzicom takiego niewychowanego dziecka-pewnie juz doroslej osoby, tym bardziej wspolczuje!

Bo miseczka A to różnica 12 cm. Nie wiem, co z tą dziesiatką. Po prostu masz niewielki biust i tyle. Musisz próbować w ciaśniejszych obwodach - na pewno sie uda!

Gość majka5412
niestety , raczej malutki biust...czyli miseczka A , a pod biustem mam 85 to brac 85 a?

Zapomnij o obwodzie 85! Nie jest dla Ciebie. Przymierz to 80B, może będzie dobre. Próbować trzreba, bo niektóre staniki sa nierozciagliwe, inne za to - bardzo. Poza tym fasony miseczek też są inne -jak nasze piersi;-)

Gość wwrrr
miseczka a to roznica 12 cm, ale - w dobrze dobranym staniku - pomiedzy obwodem stanika, a obwodem biustu. Autorka powinna miec raczej 75, jak radzi bra fitter, roznica rosnie do ok 20 centymetrow - i do tego trzeba dobrac miseczke oczywiscie i tak trzeba to przymierzyc - owszem, pamietajac, ze obwod sie rozciagnie, i ze to glownie on ma podtrzymywac piersi, nie ramiaczka poszukaj stron w internecie o dobrym dobieraniu stanikow [stanikomania chyba, czy lobby biusciastych], sprawdz, czy w Twoich okolicach sa dobre sklepy, ale dobre, nie tryumph, i poluj

No i pamietaj, że stanik trzeba zapinać na najluźniejszą haftkę - nigdy na najciaśniejszą, bo jak się rozciągnie,, to co zrobisz - wyrzucisz stanik?

No tak, ja tam w Triumphie nic nie kupuję, bo ... wszystkie staniki nają za bardzo rozstawione jak dla mnie miseczki. Każda firma ma inne staniki.

Gość siampsiam
bo jak się jest babą, której już cycki urosły - to się wie, że trzeba pójść do sklepu wziąć parę staników i przymierzyć, a nie zawracać duupy na forum internetowym używając na dodatek pieszczotliwego słownictwa!

Gość majka5412
wlasnie myslalam zeby kupic firmy TRYUMPH..CZEMU NIE POLECASZ TEJ FIRMY?

Dla każdego dobre co innego. Znam osoby, które tylko w Triumphach chodż, innym druty wychdzą z tych staników, mnie nie pasują fasony. Ale możesz spróbować - może dla ciebie będzie OK.

Gość wwrrr
w sumie Ty chyba mozesz kupic tryumpha - mi nie pasuje, bo rozmiarow brak, ale skoro masz taki obwod pod biustem, chyba tak nie lubie, bo mojej kolezance sprzedali tam jakis 85 czy 80, a dziewczyna jest szczuplutka, tylko biust ma duzy, wymagalaby malego obwodu i calkiem sporej miseczki, a o to trudno - a wiec, zeby cos sprzedac, sprzedali za szeroki stanik i podejrzewam, ze to sklep, mimo wszystko, z rodzaju '75b pani wezmie'.

Gość MAJKA5412
SIAMPSIAM...bABA TO MOZE JESTES TY, JA JESTEM KOBIETĄ....WOLE PIESEZCZOTLIWE SLOWNICTWO JAK TO OKRESLILAS, NIZ WULGARNE, KTORE TY UZYWASZ. NIE CHCESZ SIE WYPOWIADAC, TO ZMYKAJ Z TEGO FORUM! A JEZELI JUZ COS PISZESZ, TO TROCHE KULTURY KOBIETO LUN MĘZCZYZNO!!!! NIE WIESZ CO TO ZNACZY KULTURALNE ZACHOWANIE? NIE NAUCZYLI RODZICE??? ZARAZ PEWNIE DOPIERO WULGARYZMY POLECĄ, BO NAPISALAM PRAWDE.ale prawda w oczy kole, więc nic mnie nie zdziwi!

Mnie na przymiarkach w Triumphie nic nie sugerowali. za każdym razem -jak prawie zmuszałam sie, by coś tam jednak kupić - brałam kilka staników w różnych rozmiarach (ten sam model w róznych rozmiarach też) i szłam przymierzać. Nie wierzę ekspedientkom za bardzo. A najgorsze taniki to chyba mają w intimmissimi - tam sa tylko 4 rozmiary - im wiekszy obwód, ty wieksza miseczka... Paranoja! W XXI wieku! A super obsługę znalazłam w sklepie Niobe - jak ktoś ma dostep - polecam.

Gość majka5412
siamp siamp..POCHWAL SIE JESZZCE WULGARNYM SŁOWNICTWEM! DALEJ...WIECEJ, WIECEJ..DAJ SWIDECTWO JAKA JESTES OSOBĄ NIEWYCHOWANA.niestety, za czyjes ułomonosci nie odpowiadamy. Załosne, ze niektore osoby ze swojego prostactwa próbuja zrobic zalete.

Gość Odbiegacie od tematu

Gość idx do sklepiczku
porosiuj paniusię ekspedientusię żeby ci dobrusiała i będziesz szczęśliwiutka.

Gość swoja drogusią
dziwniutkie, że taka duzia i dobzie wychowana dziefcinka nie umie sobei zakupusiów zrobić...