Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość świeżynka w tej dziedzinie

Pytanie o zarobki na stanowisku sekretarki...

Polecane posty

Gość a cos umiesz w ogóle autorko
"do moich obowiązków ma się zaliczać, wystawianie i rozliczanie faktur/ wz; -rozliczanie pracowników (kierowców) z przebytych tras (paliwo + wydatki związane eksploatacją samochodów; koszty noclegów hotelowych, etc.) -pilnowanie spraw związanych ze stanem technicznym pojazdów (przeglądy, płatności ubezpieczeniowe, raty itd) -konakt telefoniczno/e-mailowy ze starymi kontrahentami + wyszukiwanie nowych; " Ja się pytam jakie masz umiejętności :-O a nie co będziesz robić. Ciekawe jaka ocenę miałas w LO z matematyki? skoro teraz masz rozliczać ludzi, to ludzkie pieniądze, odpowiedzialnosć

chociaż Excel znasz doskonale? czy nic? tylko pieluchy umiesz zmieniać?

TIRów jest 19 i wszystkie niemal nieprzerwanie w trasie. Trzeba również na bieżąco pilnować, by kierowcy nie jeździli więcej, niż przepisowo mogą (ze względów bezpieczeństwa i zdrowotnych rzecz jasna). Muszę jeszcze umiejętnie dobierać im rejony, aby ten, który przejechał np. z Helu do Zakopanego, nie dostał za 2 dni znów kilkuset km do pokonania, tylko tym razem, ograniczył się do transportu w obrębie woj.mazowieckiego... i tak ze wszystkimi pracownikami.

Gość świezynka w tej dziedzinie
do: a coś umiesz w ogóle autorko -nie znam programów komputerowych typowo biurowych, ale nic nie stoi na przeszkodzie, bym się nauczyła.

to co opisujesz to jest raczej zawód: spedytor a nie sekretarka :-O

co do pieluch -ostatni raz miałam z nimi kontakt ok. 5,5 roku temu, więc na dobrą sprawę, nie wiem, czy dziś bym sobie z nimi poradziła;)

""do: a coś umiesz w ogóle autorko -nie znam programów komputerowych typowo biurowych, ale nic nie stoi na przeszkodzie, bym się nauczyła." tak, ale żeby poznać te programy naprawdę dobrze, to troche ci zejdzie mówię o dobrej znajomości, a nie o powierzchownej, tak wiele panienek udaje, że coś umie, a jak im się "coś" wcisnie to ręce do bozi i cześć :-O

od początku pisałam, że praca ma dotyczyć prac typowo biurowych, księgowości + kilku innych czynności związanych z prowadzeniem firmy transportowej:-O

Szczerze piszę, że programów biurowych, nie znam. Człowiek chce mnie przyjąć do pracy mimo to, więc dołoże wszelkich starań, by je szybko i sprawnie opanować:)

Gość Szczęśliwa i brzuchata
Chciałabyś zarabiać więcej, ale nic nie umiesz. Troche pokory. Twój przyszły szef też musi zarobić na siebie, na firmę, na Ciebie i inne wydatki, ZUSy, podatki, etc., więc lepiej nie wydziwiaj, ale weź tę pracę i nabierz doświadczenia przez rok lub dłużej. Zrób jakąś dodatkową szkołę, podszkol języki i daj coś z siebie. Niektórym wydaje się, że za samą chęc pracy na dzień dobry powinni dostawać 2 kawałki lub więcej. A prawda jest taka, że jesteś zielona i uszanuj, że ktoś Ci daje pracę, bo niełatwo dziś o to.

Gość dziewczyno za tysiąc zeta
tyle obowiązków???????? Ty masz być tam wszystkim, taki robol od wszystkiego! ja bym sobie dupy nie zawracała. Za takie psie pieniądze taka odpowiedzialność! zastanów się lepiej dobrze ci radzę

Gość nie masz prawa wybrzydzac
szukalas w ogole pracy gdziekolwiek? vwiesz jak jest trudno dostac prace bez doswiadczenia,kwalifikacji?

co sie dziwicie? w niektórych firmach sekretarka to nie tylko odbieranie telefonów :) ja oprócz prowadzenia biura (w firmie handlowej) musiałam wystawiać faktury, przyjmować faktury zakupowe do systemu, szukać transportów, wysyłać wszelakiego rodzaju zapytania, wyszukiwać nowych klientów, wysyłać oferty, robić cenniki, raporty miesięczne, kwartalne, pilnować stanów magazynowych, przyjmowac towar na magazyn (w systemie a nie osobiscie ;) ) tłumaczyć dokumenty z angielskiego i słoweńskiego, zajmowac się reklamacjami, pisać sprawozdania i wiele wiele innych

nie szukałam, bo mąż nieźle zarabia i chciał, bym supiła się na wychowywaniu córki. Pomyślałam, że już jest na tyle duża, że spokojnie mogłabym się zająć sobą. Rozwijać się, iść do pracy. Pojawiła się propozycja we wspomnianej firmie, więc bardzo chciałabym z niej skorzystać, ale też nie chcę, by mnie wykorzystywano:-O

Gość zyleta1985
chcesz zarobić? wystarczy zalogować się na tej stronie www.polski-bux.pl/?r=nowamary i codziennie odwiedzać 25 reklam, zarobek gwarantowany a na start dostajesz aż 6zł . polecam

Najniższa stawka na rękę to 996zł... te 1000zł to faktycznie troche mało.... chyba,że w niedługim okresie dostaniesz podwyżkę....

Pracuje w PUP w woj. łódzkim - pensje dla sekretarek bywaja rozne, od 1276 br do nawet ponad 2000 zł. Zalezy od widzi-mi-sie firmy, zazwyczaj na poczatek na okres probnym jest to 1000 - 1300 zł netto, po okresie probnym 1600-2000 netto. Np ostatnio byla oferta dla asystentki prezesa (srednie, komputer, komunikatywnosc - wiec wymagania zadne) - ponad 2000 na reke. Jesli chodzi o wymagania, wystarczy wykszt. srednie, komunikatywny angielski i obsluga MS OFFICE i internetu. Pozdrawiam

Gość sekretaraaa
Pracuje na stanowisku sekretarki w pewnym banku w stolicy. Na początku, pracujac na um.zlecenia zarabiałam 1300 zł na rękę. Teraz po prawie dwóch latach przepracowanych dostałam pół etatu (4h) + 2h dodatkowo płatne zarabiam ok. 2200 zł na rękę. Albo nie napisałaś albo ja nie doczytałam więc pytam jeszcze raz: czy te 1000 zł to na rękę? Bo jesli tak to wydaje mi się, że nie jest najgorzej. Natomiast jeśli to jest kwota brutto to trochę mało. Ważne też jest ile godzin pracować bedziesz. Porozmawiaj z szefem, zaproponuj kwotę tego 1000 na rękę, poinformuj go ile bedzie Cię kosztować dojazd.

Gość vnjdgirhbvisdfb
Ja dostałam na okresie próbnym 1000 netto. Po przejściu na normalną umowę dostałam 200 zł więcej. Bez doświadczenia i bez kwalifikacji chociaz mam mgr inż. przed nazwiskiem. Popracuję dwa lata i spadam do konkurencji bo ważne jest dośwaidczenie. Ja oprócz sekretariatu mam na głowie kadry i w tym kierunku mam zamiar szukac pracy.