Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozstąpiona....

cała prawda o ROZSTĘPACH

Polecane posty

Gość rozstąpiona....

Nie wierzcie marketingowej papce, która promuje drogie kremy na rozstępy. Jeżeli macie geny, które predysponują do rozstępów - będziecie je miały na 100%!! Jestem w 9 miesiącu, przytyłam 13 kg. Przez całą ciążę wyniki mam idealne, żadnej niedokrwistości, włosy i paznokcie mam mocne jak nigdy dotąd, cera bez jednego pryszcza. Od 3 miesiąca ciąży regularnie, codziennie po kąpieli stosowałam oliwkę na wszystkie partie zagrożone rozstępami (uda, pupa, brzuch, boki, piersi), w 7 miesiącu przerzuciłam się na Mustelę. I co z tego, skoro od kilkunastu dni obserwuję jak rozchodzi mi się skóra na udach, pupie i piersiach....... Wyglądam jak przeorana, wstydzę się przed mężem, chociaż on mówi, że to nic, nie zwraca na to uwagi. Ewidentna porażka, tragedia, po prostu jestem załamana, bo naprawdę o siebie dbam i myślałam że da się uniknąć rozstępów jeżeli się chce. G ówno prawda. Nie łudźcie się, że jeżeli macie predyspozycje w skórze, to wam się uda dzięki dobrym kremom. Szkoda pieniędzy :(

to zalezy od skory i kondycji kobiety, od wieku tez na pewno 20latka ma wieksze szanse wygrac z rozstepami niz 30latka :D u mnie nei zadzialaly kremy a kolezanka ma piekne cialo z pomoca kremow

Gość agnieszka01
Jedyna rada: zaakceptować je. Też miesie w ciąży porobiły. Jestem w 40 tc. przytyłam tylko niecałe 9 kg a i tak mam paski na brzuchu jakby mnie kot podrapał. Trudno, są i już. Może po ciąży kupię jakąs maść na blizny to może chociaż przybladna, bo narazie są czerwone.

jestem młodą osobą bo mam 20 lat . w ciąży przytyłam prawie 30 kg . byłam bardzo szczupła przed zajćiem w ciąże . w mojej rodzinie żadna kobieta nie ma predyspozycji do rozstepów a jednak ja jestem ta pierwsza . moje ciało wyglada jak jeden wielki rozstęp mam ich mnustwo ( piersi , brzych , pośladki , biodra , uda . łydki ) czasami żartuje żę jeszcze tylko na piętach mi brakuje rozstepów . od poczatatku ciąży stosowałam najrózniejsze kremy , żele , maści , oliwki ... niestety nic nie pomogło . wygladam wręcz odpychająco . co prawda mój mąż mówi żę mu to nie przeszkadza ale z drugiej strony co ma innego powiedzieć nie chce mnie dołować jeszcze bardziej . moge zapomnieć o spódnicy ( no chyba żę do kostek ) któtkich spodenkach , pokazaniu się w stroju kąpielowym na plazy czy na basenie . minęło ponad pół roku odkad urodziłam synka a rozątępy sa wciąż bardzo widoczne nawet nie zjasniały . zdecydowałam się na laserowe usuięcie rozstepów co prawda to kosztowny zabieg ale nie chce sie wstydzić swojego ciała do końca życia .

Gość karlitka
ja bylam zawsze szczupla osobą, waże obecnie 52 kg, i mam rozstepy na pupie, na szczescie biale, i nie wiem od czego, w sumie 4 lata temu wazylam 59 kilo ale podobno rozstepy sie robia od naglego tycia, a ja nie tyylam nagle .. nie rozumiem

Gość karlitka
a dodam ze te 4 lata temu juz mialam te rozstepy na pupie

Gość rozstąpiona....
Ja mam 24 lata, mam białe rozstępy na biodrach i kolanach - zostały mi po dorastaniu. Wiedziałam że mam cienką i delikatną skórę, więc uznałam że muszę się postarać żeby nie dostać w ciąży rozstępów. Teraz są na udach, pupie, na piersiach bledsze, ale są. Szkoda mi najbardziej piersi, bo jeszcze pupę schowam pod majtkami, a krótkich spódnic i tak nie noszę. A piersi miałam idealne, 75D. Dodam, że przez całą ciążę urosły tylko o 1 rozmiar... A mąż mnie kocha, więc co ma mówić innego, skoro tak wyglądam właśnie przez niego ;) Gdyby nie on nie byłabym w ciąży, gdyby mi powiedział że wyglądam strasznie, więcej nie zobaczyłby mnie nago. Sama się wstydzę przed sobą i jest mi żal...

jak ktoś ma mieć rozstępy to będzie miał i zadne kremy, mazidla, masaże, ćwiczenia nie pomogą! w ciąży przytyłam 12 kg, więc nie jakoś strasznie dużo, od początku się smarowałam, najpierw oliwką po 4 mies kremami, regularnie masowalam brzuch, pośladki, uda, piersi, byłam aktywna (2 razy w tyg basen do 37 tyg ciąży, spacery, ćwiczenia rozciagające w domu) i pięknym ciałem cieszyłam sie do 36 tyg! potem nagle w przeciągu tygodnia mój brzuch zostal calkowicie przeorany :O chyba okropnie wyglądał bo nawet położne jak zakladaly aparat do ktg pytaly co mi się stał :O a to wlaśnie rozstępy były! po ciąży smaruję sie kremem musteli na rozstępy. są już blade (oprócz kilku najgłębszych), troszkę sie spłyciły i ogolnie jest coraz lepiej! może za rok będę mogla wystąpić w bikini na plaży, bo w tym jeszcze się wstydzę :P

a co do męża to mój twierdzi że gdyby nieidealny brzuch miał sprawić że przestanę mu się podobać, ze nie będę go pociągać, czy przestanie mnie kochać to byłby najnikczemniejszym, najmniej wartościowym na świecie robalem a nie człowiekiem! przecież jest tyle gorszych rzeczy ktore moga się przydarzyć niż te kilka (u mnie kilkadziesiąt) szramek na brzuchu. właśnie tak mi mówi jeszcze przed porodem kiedy to brzuch wyglądał tragicznie! i ja mu wierzę :D bo nie mam powodu żeby w to wątpić :D

Gość jena28
jak wogóle wyglądaja te rozstępy?urodzilam dziecko to powinnam je miec tak> bo jakoś nie mam.

Gość jena28
szramki?o co chodzi, w cąży przytyłam 6kg, nic mi nie zostało

jena nie nie powinnaś ich mieć! nie każdy ma! to w dużej mierze zależy od genów (nie tylko oczywiście) i bez złośliwości proszę!!! bo nie wiem co jeszcze mogłam zrobić aby ich unikąć. jeśli Ty wiesz to mi powiedz! skorzystam w przyszlej ciąży :)

Gość dzis rowne 38 tc
Zawsze to mowilam, a nikt mi nie wierzyl :) Moze i wiek itd. maja znaczenie, ale przede wszystkim predyspozycje genetyczne graja tu najwazniejsza role. Ja, jak widac po opisie, jestem dzis rowne 38 tc, przytylam 19 kg (!!), brzuch mam mega wielki (120 cm!!), a nie mam ani jednego rozstepa. Od 4 miesiaca smaruje cialo zwyczajna najtansza oliwka i to nawet nie regularnie, tylko jak mi sie przypomni i skore mam bez najmniejszych zmian, ale ani moja mama (po 2 porodach), ani babacia (po trzech) ani siostra (rowniez po dwoch) nie maja ani jednego rozstepa, wiec mysle, ze genetyka ma tu najwieksze znaczenie.

Gość dzis rowne 38 tc
A i mam 30 lat, wiec mlodziutka nie jestem :) (tzn. jeszcze 29, ale w polowie wrzesnia stuknie mi juz 30-stka :) )

Gość rozstąpiona....
Mała_agentka, twój Franuś jest słodki :) Mój brzuch ma 114 cm obwodu, na samym brzuchu nie mam rozstępów, ale wszędzie indziej. Oby to się już nie zmieniło...

Gość rozstąpiona....
tfu, mała_agatka ;)

Gość dzis rowne 38 tc
Ja w sumie do tej pory sie dziwie, ze nie mam nigdzie rozstepow, choc tyle przytylam: ani na tylku, ani na biodrach ani na piersiach i taki mam przeciez brzuch wielgachny, wiec dziewczyny, ja naprawde mysle, ze tu chodzi przede wszystkim o sklonosci i predyspozycje genetyczne. Poza tym rozstepy z czasem bledna, wiec nie martwicie sie. Z czasem beda naprawde duzo mniej widoczne.

rozstępiona dziękuję bardzo :) no ja też miałam duży brzuszek - 125 cm obwodu :) dziś dokładnie 38 tc no to tylko sie ciesz tym brakiem krech :D

Gość dzis rowne 38 tc
Mala Agatka - kurcze, ale faktyczne slodki ten twoj Franek :D Normalnie nic, tylko go zlapac i mocno wysciskac :D ❤️

Gość ja mam tylek w rozstepach
bo kiedys waga wachała mi się +5 kg - 5 kg. W ciazy przytylam 25 kilo,mialam ogromny brzuch.Stosowalam Mustele od 3 tyg ciazy.Zostaly mi male rozstepy kolo pepka.Na tyłku nie pojawilo sie nic nowego.Ja uwazam ,ze troche ten krem mi pomógł.

Gość lady kaka
ja tez bylam zdolowana gdy po porodzie juz w domu zauwazylam rozstepy...wczesniej ich nie widzialas bo mialam za duzy brzuch:DD mialam nawet z tego powodu niezlego dola....od pocztaku 4ego miesiaca stosowalam krem dla ciezarnych z gerbera...i mimo to rozstepy i tak ise pojawily....ale byly bardzodziwne....bo w ogole nie byly czerwone...w ciazy wygladalo to tak jakby mi zylki pekly....a teraz....5 miesiecy po...sa bladziutkie choc dosyc szerokie....jaki krem polecacie na nie teraz....zeby je zmniejszyc??

ja polecam balsam Cocoa Butter jest dostepny na allegro . mi po nim te najmniejsze rozstepy zniknęły jednak i tak mnustwo ich zostało

Gość do lady kaka
Wielokropek Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru Skocz do: nawigacji, szukaj Wielokropek (...) – znak składający się z trzech następujących po sobie kropek, z powodu czego większość ludzi popełnia obciachowy błąd nazywając go zawsze „trzykropkiem”, wyraźnie zainspirowani ładnym brzmieniem słowa „dwukropek”. Zasosowanie Trzy... Wielokropek teoretycznie służy do zaznaczania fragmentów pominiętych, w środku tekstu lub na końcu zdania. Jednak mało kto pamięta o tym jego zastosowaniu, stosując go do nadawania własnym wypowiedziom refleksyjnej, poetyckiej wręcz formy i podbudowania w ten sposób własnego ego, np. Chciałbym coś więcej powiedzieć... Ale nie wiem, czy ma to sens... Teraz... Gdy tak bardzo chce mi się do kibla...

Gość taaa predyspozycje
moja babcia ani mam nie maily rozstepow a ja co?? jestem w 31 Tc i moje piersi to jeden wielki rozstep na rozstepie- brzuch i uda na razie ok ale piersi mam cale w fioletowe paski mimo stosowania oliwki i musteli teraz 2 razye dziennie robie na piersiach zimne kompresy i rozstepy jakby bledna, az sie boje co bedzie po porodzie...

Gość lady kaka
faktoza:DD

Gość Zgadzam sie z autorka
Ja mam 22lata mama nie miała ,ani jednego rozstepika i co tez sie cieszyłam,ze mnie to nie dopadnie od pocztku stosowałam oliwki,kremy,Bio-oil,Cocoa Butter tez uzywam nawt w tej chwili.Nie wierze juz w nic moje ciało wyglada okropnie przez te idiotyczne rozstepy.Jak maja wyjsc to wyjda i nic nie pomoze:(

A ja mam 21 lat nie jestem w ciazy mam normalna budowe i odkad pamieeeetam zawsze mialam roztepy na biodrach pupie i troche na piersiach.Wole nie myslec co bedzie w ciazy. Ale slyszalam ze sa zzbiegi przed ciaza ktore bardzo wzmacniaja kolagen w skorze. Mam nadzieje ze bedze moga sobie go fundnac moze chcoiaz to cos pomoze a w zadne kremy nie wierze ...probowalam juz wszystkiego!