Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość penelopa kruzzz

tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość penelopa kruzzz

witam, chcialabym zmienic dzien przyjmowania 1 tablatki czy zatem moge wziac z opakowania 20 tabl zamiast 21 i wowczas zmieni mi sie dzien przyjecia 1wszwj tabl na taki, ktory chce. czy cos moze sie stac zlego, czy ochrona anty moze byc zachwiana?

Gość penelopa kruzzz
czy moze mi ktos pomoc? prosze

Gość lepiej wziąć wszystkie
tabletki a skrócic przerwę

Nie mozesz tego zrobic. Nie bez powodu jest w opakowaniu 21 tabletek- to cala dawka hormonow jaka musisz przyjac, by ten rodzaj antykoncepcji zadziałał. Tabletki to nie cukierki..

Gość **filipinka***
dobrze jesli 21 to dawka dzieki ktorej to wszystko sie kreci to jak jest w przypadku tych nowych YAZ gdzie jest ich 24 i maja taki sam sklad jak Yasminelle a jest ich 21. ciekawe jak to dziala

mozesz, ale po co, skoro wystarczy skrócić przerwę o jeden dzień?... po prostu zacznij następne opakowanie nie po siedmiu, a po szesciu dniach.

działa dokładnie tak samo. tyle ze skraca czas potencjalnego krwawienia z odstawienia.

Widocznnie w Yaz sa inaczej rozlozone dawki hormonow, zreszta to pytanie jest raczej do lekarzy, a nie ludzi z forum. Z lekami sie nie "dyskutuje". ALbo bierzesz je wg zalecen producenta i lekarza, albo nie bierzesz wcale. Robienie z siebie lekarza i eksperymentowanie na wlasnym ciele to glupota. A pozniej tekst: "brałam tabletki, zaszlam w ciążę!"

Gość dekomoreno
a ja wlasnie tak teraz mialam. biore Yaz przy 10 tabl wystapily u mnie wymioty i ja po 2 godz zwrocilam ze wzgledu na to, ze nie mam zapasowego opakowania wzielam kolejna z blistra. no i wyszlo mi ze mam teraz 23 a nie 24. ktos mial tez taka sama sytuacje?

Gość penelopa kruzzz
kurcze to juz nie wiem jak to jest czy mozna czy nie

Gość dekomoreno
czy istnieje powazne ryzyko, ze cos bedzie nie tak i moge zajsc w ciaze jesli wezme 23 a nie 24 tabl z YAZ?