Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxyyyzzzz

ksiązeczeka sanepidowska! pomocy

Polecane posty

Gość xxyyyzzzz

witajcie chce wyrobic ksiazeczke sanepidowska i mam takie pytanie. Mam isc do sanepidu ją kupic i wtedy dostane kubeczki wiece na co xD? ile za to zapłace? perosze pomozcie mi, powiedzcie jak to mam załatwiac

Zależy jaki oddział. W jednym oddzielnie płacisz za badanie kału, na które dostaniesz kubeczki (z 3 dni kupka:P), a inne doprowadzą do końca, czyli mają "swojego" lekarza medycyny pracy. Czasami 100 zł idzie na samą "kupę", a czasami wydasz w sumie tyle. Zależy.

idziesz do sanepid, płacisz kolo 80zł, dostajesz próbówki na kał, i 3 razy oddajesz, nie zapomnij zabrac dowodu bo będzie potrzebny pesel przy wypełnianiu karty

Gość wstrząsnieta nie mieszana
hej, ja tez zaczełam wyrabiac ksiazeczkę i tak: w kiosku kupujesz taka specjalna ksiazeczke (5zl) i idziesz do sanepidu. Mowisz ze chcesz sobie wyrobic to Ci pani daje 3 pojemniczki i 3 karty. Potem przez 3 dni zanosisz tam probki wraz z wypelnionymi kartami. Mozesz zaplacic od razu lub przy odbiorze (75zl). Jesli potrzebne Ci to do pracy to wydrukuja Ci fakture i przy pierwszej wyplacie zaklad zwroci Ci koszt wyrobienia ksiazeczki. (ale nie wiem czy kazdy zaklad)

Gość xxyyyzzz
nie mam jeszcze 18 lat wezme dyskietke ;] w sumie pesel znam na pamiec ;] bo ja chcialam na poczatku isc do medycyny zapytac gdzie ja mam to wszystko zalatwiac. I czy tam bym nie kupiła ksiazeczki. słyszalam nawet ze takie ksiazeczki idzie kupic w bibliotekach ksiegarniach :| ale dla mnie to troche malo realne.

Gość xxyyyzzzz
wstrząsnieta nie mieszana: w jakim kiosku? zwykłym na przystanku :P? w ruchu? ja bym mogła teraz isc po kubeczki bo mam 30 minut pieszo do sanepidu

W Warszawie był 1 (!) sklep z książeczkami (z takimi różnymi :fachowymi" materiałami typu faktury, nie faktury)

Gość xxyyyzzzz
a moge kupic ksiazeczke w sanepidzie?

Gość xxyyyzzzz
uppppp

Gość xxyyyzzzz
gdzie wszyscy!! :(

Gość xxyyyzzzz
teraz sie dowiedzialam tak: idzie sie do sanepidu i mowi sie ze chce sie wyrobic ksiazeczke. Oni daja skierowanie na badania i dostanie sie 3 kubeczki. Po 3 dniach kupuje sie ksiazeczke i lekarz tam wpisuje wyniki potem sie trzeba zglosic do lekarza medycyny i on daje pieczatke. tak?