Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asienka31

Dwumiesięczniak i histeria na punkcie czapki - POMOCY

Polecane posty

Gość Asienka31

Mój synuś za nic w świecie nie chce "nosić" czapki. Gdy tylko założymy mu ją na głowę to dostaje histerii. I to nie zależnie od rodzaju czapki, z opaską jest podobnie. Każdy spacer to mordęga, bo mały potrafi drzeć się pół godziny i rzucać w wózku, a ludzie patrzą na mnie jak na wyrodną matkę. Przeraża mnie co będzie jak przyjdzie jesień :( Czy ktoś zna jakiś super sposób czy brać go na przetrzymanie i niech wyje, dopóki nie skapituluje???

Gość moje latem nie nosiły
zwłaszcza w wózku. Po co 2 miesięczne dziecko męczyć? Buda zakryta, nic nie wieje.

Gość Asienka31
Póki co tak robię, ale jesienią to już będ

Gość za goraco na czapke
ja mam synka 6 tygodni i czapki nie nosi od 2tygodnia, za goraco pewnie jest twojemu dziecku, narazie nie zakladaj a do jesieni moze mu przejdzie

Gość lady kaka
pod zadnym pozorem nie mozesz pozwolic zeby twoje dziecko plakalo bo bedzie nerwowe!! najlepszy sposob- nie zakladaj mu czapki!! zaloz zaraz po kapieli i jak tylko wloski wyschna zdejmij i ewentualnie przykryj glowke np pieluszka...a jesli chodzi o spacer....to z moim synkiem tez tak mialam...ale to nie chodzi o czapke!! a przynajmniej i nie tylko o nia!! teraz ma juz 5 miesiecy ale nadal chodzimy na spacery wtedy kiedy maluszek chce spac...ubieram go zakladam czapeczke i zaraz po kilku minutach na spacerze zasypia....inaczej tez by sie wydzieral!!:) mysle ze to chodzi o wozek gleboki...bo jak wkladam go do spacerowki to mozemy chodzic i caly dzien i nie bedzie plakal...

Gość lady kaka
dzieci...zwlaszcza tak male musza!! nosic czapki...w tej chwili w sklepach wybor czapeczek jest ogromny...mozna kupic przeciez cieniutkie w ktorych na pewno nie bedzie dziecku za goraco a ktore beda zakrywaly uszka!!

Gość a po co ty jemu
zakladasz czapke w taki upal??? Moj ma miesiac i jej nie nosi juz od dawna i i jest zdrowiutki jak rybka! Najgorsze to przegrzewac dziecko! To u nas tylko taka moda panuje, ze nawet w upalne dni zaklada sie rajtuzki, spiochy, spodnie, czapki...:o jemu jest po prostu za goraco! Mieszkam w Holandii i tutaj zupelnie inaczej podchodzi sie do ubierania dzieci. Moj nawet po kapieli nie ma zakladanej czapeczki. Czapeczke nosil przez pierwsze 3 dni, pozniej juz w ogole!

dokładnie teraz dziecko nie potrzebuje czapki! ja małemu nigdy nie zakładałam po kąpieli. a zimą jak się urodzil w domu mialam temp 18 stopni czyli dużo mniej niż jest teraz na dworze! w takie upaly maluchy nie potrzebuja czapki! i co to za pogląd że dizeci muszą mieć uszy zakryte???? moja teściowa też mi ciągle o tym truje, ale mam to gdzieś! moje dziecko i moja sprawa! a co do jesieni to do tego czasu dziecko urośnie i jeszcze ze 100 razy zmienią mu sie upodobania!

Gość kromka chleba ze smalcem
Paranoja jakas z tymi czapkami i po co dziecku czapka w lato? Przeciez i tak siedzi w wozku i jest chronione przed sloncem.

Gość Mejeje
PO CO MU CZAPKA W TAKIE UPAŁY? Kobieto przyjdzie jesien to nie bedzie płakać bo mu nie bedzie tak gorąco! Ubierz go w body i skapetki i na spacer, a czapkę zostaw na chłodne dni.

Gość gość
jest jesien a moje 2m dziecko nie znosi czapki, co robic ? zaluje,ze nie zakladalam jej czapki od samego poczatku, bylaby przyzwyczajona

Gość Jedynaczka4
Moja maleńka ma 10 dni i też nie znosi czapeczki.Płacze gdy zakładamy po kąpieli.Gdy mąż zdejmie, jest idealny spokój. Jednak nie zawsze tak jest.Gdy wychodzimy z małą na krótki spacer jest w porządku.

Gość gość
A po co wy te czapy po kąpieli ładujecie? Do mamy dwumiesięczniaka- skoro leży w gondoli to może, póki co, zakładaj tylko kaptur. Jeszcze nie jest tak zimno- powinno zdecydowanie wystarczyć.

Gość gość
Kochana, a Ty już nosisz czapkę?? Może maleństwu jest za ciepło,albo go"gniecie". Ja sama ze sobą mam taki problem że co roku mam biedę kupić czapkę bo po prostu mnie cisną, gryzą i w ogóle zaraz głowa boli. A jak się bardzo boisz o dzidzie, spróbuj kaptur, przecież jeszcze nie ma mrozów,raptem z rana 10 stopni.

oooo dżizas... czapka po kąpieli :O ludzie, powariowaliście na głowę czy co??????? Przecież nie ma takich mrozów, żeby zimno wciskało się drzwiami i oknami do domów :O ja u siebie okna mam do wieczora pouchylane. A jak moja córka była małym niemowlakiem w czasie zimowym to po prostu suszyliśmy jej włoski suszarką z odpowiedniej odległości, tak żeby ciepło rozchodziło się przy okazji na całe ciało :)