Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slabowidzaca...

Wada wzroku -13 dipotrii pomocy!!!!

Polecane posty

Gość slabowidzaca...

Witam czy ktos moze orientuje sie czy z taka wadu wzroku mozliwa jest operacja laserowa i czy zabieg ten jest refundowany przez nfz? mam 30 lat wada sie juz nie pogłebia ale startowalam od -2 dipotrii w wieku ok 8 lat i teraz mam -30 dioptrii boje sie ze z wiekiem moje widzenie jeszecze sie pogorszy bede wdzieczna za kazda informacje...

Jezeli masz tylko krótkowzrocznośc bez astygmatyzmu myślę ze na 100%laser pomoże.Czy metoda lasek czy lasik to dowiesz sie po wstępnych badaniach.Polecam klinikę na BOYA-ŻELEŃSKIEGO 4A W WARSZAWIE:)Ja miałam operacje w 2002roku,miałam -4,5.

Gość slabowidzaca...
no wlasnie mam okulary ale okropnie w nich wygladam szkla grube jak denka na codzien nosze soczewki i to mnie ratuje bez szkiel naprawde slabowidze jaki jest koszt tych operacji? mozna to zrobic na nfz?

nfz refunduje ale wtedy robia chyba państwowo,koszt około 2000 na jedno oko.razem ok 4000 ale wiesz zaraz po zabiegu stosuje sie z 7 rodzajów kropelek,takze z 4500zł wyjdzie."Operacja" bardzo fajna serio-masz przed okiem jakby kalejdoskop ze zmienijącymi sie kształtami:)15min i juz suuuper widzisz:)polecam dziewczyno,dzwoń,pisz.To jest twoje zdrowie,klinika sprawdzona,lepiej zapłacic i miec pewnosc ze sie uda niz czekac rok na darmowe i nie wiadomo jakw yjdzie.

a odnosnie tych -13,t zależy od oka można miec -0.75 i ostrośc miec słaba a mozna miec -4 i widziec podobnie jak osoba z -0,75.To zalezzy od budowy oka.

Gość slabowidzaca...
dzieki napewno sie skontaktuje z ta klinika

sa ćwiczenia na oczy ja ćwiczę je chociaż nie mam wady ale wiem ze sok z marchwi pomugł mojej siostrzenicy w zmniejszeniu wady tylko rze marchew był z własnego ogródka i własnoręcznie robiony sok

Gość Trudna decyzja.
Macro, a jakiego lekarza byś poleciła w tej klinice? Też bardzo chcę taką operację, ale boję się strasznie. Jak czytam na forum o powikłaniach u innych to mi sie odechciewa. Obecnie mam -4,25 i -5, 25. Dodatkowo mam bardzo wrażliwe oczy i boję się, że znieczulenienie nie wystrczy i będzie mi łzawiło albo laser mnie oślepi. Mieszkam na południu Polski i mam dużo klinik tu, jednak myślałam właśnie o Oko Laser Center. Kompletnie nie wiem co robić.

Mnie "operowała" dr Małgorzata Gadomska:)super babka:)

Gość Trudna decyzja.
Dzięki, a czy przy umawianiu się na badania kwalifikacyjne mówi się do kogo chce się zapisać i czy ewentualnie potem operuje ten sam lekarz co kwalifikował? Jaką miałaś metodę? Bardzo dawno miałaś ten zabieg, tak więc możesz mi jeszcze napisać jak na dziś mają się twoje oczy? Czy wystąpiły jakie problemy po tym zabiegu? Jeszcze raz dzięki za wszelkie odpowiedzi.

Gość Wymiatacz_00
lasik albo cwiczenie oczu