Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda mamusia coreczki myszki

wiem ze to juz bylo

Polecane posty

ale jeszcze raz- opiszcie wasz rytm dnia - podajac wiek dziecka - ilosc karmien, ilosc i dlugosc drzemek i jak usypiacie:) w dzien i wieczorem.

3,5 miesiaca, 6 posilkow, drzemek ile potrzebuja, sen w nocy od ok. 21.30 do 6 rano jak sa zmeczeni to klade do lozeczka i zasypiaja

mój synek ma pół roczku . budzi się ok 7 rano przebieram go i daje mu do jedzenia 210 ml mleka potem jeszcze zasypia , kadę go wtedy do łózka i przytulam w ten sposób zasypia . spi mniej wiecej do godz 9 . potem wstaje znowu go przebieram i daje mu 180 ml . kaszki . bawie się z nim albo wsadzam go do łózczka i tam bawi sie zabawkami . ok 12 pora na drzemkę . zasypia i budzi sie mniej więcej po godz 14.30 . przebieram go i daję mu obiadek , potem idziemy na spacer . po powrocie daję mu 80 ml. picia i przebieram . w międzi czasie bawi sie , chodzi w chodziku i przegryza sobie herbatnika , biszkopciki lub kawałek jakiegoś owocu . już po spacerku nie daje mu spac az do wieczora ok godz 19 pora na kąpiel . bawie się z nim ok 20 zjada 210 ml mleka i ok 20.30 kładę go spać . usypianie Dominika trwa ok 10 minut

6.30 pobudka zazwyczaj -mleczko 8.00 - 9.00 zazwyczaj drzemka ok. 10.00 po pobudce danonek i 60ml kleiku 12.00 obiadek -po obiadku drzemka 16.00 deserek i drzemka 19.00, 19.30 kapiel 20.00, 21.30 - kolacja(mleczko) i lulu (w zaleznosci o ktorej wstala po popoudniowej drzemce) no i ze wzgledu na to ze odstawilam kilka dni temu od piersi mala budzi sie jeszcze miedzy 3.00 a 3.30 na przekaske. daje jej 90 ml mleczka ale i tak tego nie spije ;) 7 msc . spi roznie od 30 min do nawet poltorej godzinki. w nocy nie ma problemu z zasypianiem

Coreczka prawie 5 miesiecy : Pobudka ok 6h30 - butelka Dosypianie nocy do ok 9h00-9h30 Zabawa do 11h00 Butelka o 11h00 Spacer : 12h00- 14h00 Czasami drzemka jak nie spala podczas spaceru a czasami zabawa do 15h00 Butelka o 15h00 Spcer albo zabawa : 16h00-18h00 Drzemka (jak wyzej) albo zabawa do ok 19h-19h30 Butelka o 19h-19h30 Kapiel ok 20h00-20h30 Prosto po kapieli do lozeczka i ...od rana od poczatku:-) Jak jest spiaca i zmeczona w ciagu dnia to kaldziemy ja do lozeczka i po 10-15 minutach zasypia sama... tulac sie do swojej krowki, a po kapieli pada ;-) i zasypia w 5 minut jak kamyczek:-)

iskierko kochana widze ze sie spotkalysmy na innym temacie...takie pytanko...a jak nie spi po poludni ( mnie to by bylo po deserku) to przesypia cala noc?

u nas jest problem z zasypianiem w dzien - widze, ze ziewa, trze oczka a placze jak ja do lozeczka wkladam - dzis sie udalo szeptalam do niej, wlaczylam karuzele i dalam smoczka i usnela ale soala 30min:( tylko na spacerku dluzej pospi - ma 5miesiecy.

Rebeko - tylko 3 razy ją karmisz?

a jak usypiacie w dzien?

u nas jest tak: 5.30-6 pobudka i mleczko (pierś) do ok 10 zabawa w międzyczasie ok 9 mleczko 10-13 drzemka 13 obiad do ok 16-17 zabawa, spacer w międzyczasie ok 15.30-16 deserek (jakiś owoc) ok 17-17.30 drzemka 17.30 - 19.30 zabawa ok 18 mleczko 19.30-20.00 kąpanie 20 -20.30 kolacja (kleik ryżolwy lub kukurydziany ze 180 ml wody, taki bardzo gęsty) ok 21-21.30 zasypia ok 24 i 3 budzi się na jedzenie lub picie. u nas zasypianie wygląda tak ze wkładam do łóżeczka, pijre troszkę, dostaje smoczka, buzi w czułko i w przeciągu 5 minut zasypia. nigdy nie trzymam w łóżeczku więcej jak 5 minut, jak nie chce zasnąć to idziemy na 30 min się bawić, potem usypia od razu :) pomiędzy posiłkami pije herbatkę i sok. a i mały ma prawie 8 miesięcy.

bo musisz ja nauczyc reguralnosci...klasc spac o stalych porach...ja dopiero 4 dzien wprowadzilam pozadek bo tez to wygladalo okropnie...spala i jadla kiedy chciala a ze byla zmeczona to ciagle marudzila. mnialam tego dosc i sciagnelam ksiazke "usnij wreszcie" poczytalam i zauwazylam moje bledy.natychmniast zaczelam je naprawiac wedluk ksiazki i tez znalazla sposob na moja corcie zeby przywykla do w sumnie radykalnych zmnian.zasypiala przy piersi a ja ja odsawilam i polozylam do lozeczka i koniec..spi juz coraz lepiej i coraz krocej musze sie z nia silowac, czasami wcale. jesli chcesz przesle ci ta ksiazke.mi pomogla oze i tobie pomoze...naprawde warta polecenia...co prawda pierwszy dzien polega na krzyku protescie.najgorsze jest to ze nie mozesz odpuscic...daj meila jak chcesz ;)

post byl do mlodej mamusi ale wskoczylo kilka postow w miedzy czasie..jak ktos chce a nie ma tej ksiazki to nie ma problemu ;)

gryzzeldo niektóre dzieci zawsze śpia w wózku niezależnie czy wyspane czy nie :) np mój tak robi, więc u nas spacer to tak naprawde siedzenie na kocu przed domem,albo chodzenie w chuście, albo trzymanie na rękach. jak tylko w wózek położę to śpi jak suseł :D

malinowa20 tak wtedy przesypia całą noc bez przebudzeń w nocy . dlatego przed snem daje mu więcej mleka lub kaszki

malinowa możesz mi przesłać książke :) u nas juz jest porządek ale chciałam poczytać, ot tak :) mój mail to agacia0505@interia.pl

mloda mamusia coreczki myszki - 4 razy : o6h30, 11h00, 15h00 i 19h30 ... nie udalo sie nam "upchnac 5 posilkow w ciagu dnia, jak podawalam jej jesc za wczesnie i nie byla jeszcze glodna to nie chciala wogole jesc ;-) ... i za zgoda pediarty przeszlismy na 4 razy...

Mam tę ksiązke - ale dla mnie to zbyt trudne , metoda 3-5-7 i nie przelamie sie, bo mala potrafi się zaniesc, wiec wole nie ryzykowac - troszke robie wg Tracy Hogg - no dzis usnela sama - troszke jej poszeptalam do uszka wlaczylam karuzele, dalam smoka i usnela, ale tylko na 30min. A karmie ja co 3h w tym raz obiadek i wychodzi mi tak - Mleko 7.00, mleko 10.00, obiadek .13.00, mleko 16.00, 17.30 - deserek, 19.00 kapiel, 19.30 mleko z 2 piersi na noc i normalnie spala do 5.00- 6.00 a teraz budzi sie 2 razy i chce jesc. Czasem dam wode albo smoka i spi, a ostatnio jesc!!! Moze rosnie teraz szybko? Sprawdzice czy mam dobry plan.

karmie ja piersia wiec wychodzi ok. 4-5 karmien, ale ostatnio to nawt 7 :) a ile powinno byc? Moja rzadko placze ze jest glodna, wiec ja tak na oko co 3h.

ja nie stosuje tej metody 3-5-7 .siadam kolo niej i jej spiewam...ale wazne ze wszystko jest reguralne.z czasem pewnie sama zacznie zasypac samodzielnie tk jak robi to w nocy...

musisz po prostu znalezc wlasny sposo na swoje dziecko...wedlug mnie nie da sie wszystkiego robic "ksiazkowo" mozna sie nia pokierowac, wyciagnac z niej jakies wnioski...to nie istrukcja obslugi..kozystaj z rad i stopniowo je wprowadzaj...