Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aurelia29

Euthyrox N75 a Cilest - pytanie

Polecane posty

Gość aurelia29

Witam - mam niedoczynność tarczycy i od roku biorę niezmienną dawkę Euthyrox N75 - czy jednoczesne przyjmowanie tabletek Cilest może mieć jakiś związek z Euthyroxem? Jakieś interakcje? Czy jedne drugim przeszkadzają? Mam nadzieję, że nie osłabaiją wzajemnie swojego działania - tak myślę, czy biorąc Cilest należy zwiększyc dawkę Eurythoxu? Mam wrazenie ze tyję teraz szybciej niz powinnam - fakt nie odchudzam się i duzo jem ale czy jednoczesne przyjmowanie tych dwoch rodzajow tabletek tez moze miec na to wplyw? Proszę o odpowiedzi - napewno więcej kobietek przyjmuje jednoczesnie Euthyrox i tabletki anty :) Pozdrawiam

Gość Spadłam
Przy niedoczynności jest spowolniony metabolizm. Tabletki anty powodują zatrzymanie wody w organiżmie . Swojego działania żadna z tabletek nie osłabia. Euthyrox bierzesz rano ,mam nadzieję,że anty wieczorem. Zwolnij z jedzeniem.

Gość aurelia29
Dzięki "spadłam":) Ja biorę Euthyrox rano a Cilest tak o 12.30 bo tak zalecił ginekolog podobno o tej porze jak sie bierze regularnie to jest zwiększona skuteczność..tak więc jesli Euthyrox biorę ok 9 rano to chyba jedno drugiemu nie przeszkadza i odstęp jest wystarczający? :) Tak odchudzam się od wczoraj koniec z jedzeniem...

Gość orbit
ja też biorę euthyrox75 na niedoczynność i w żaden sposób nie wpływają one na działanie tabletek antykoncepcyjnych. Pytałam endokrynologa i ginekologa więc można przyjmować jedno z drugim :]