Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moony

Czy musze dbać o biust, jak tak to jak?

Polecane posty

Gość Moony

Mam 18 lat, mój biust jest raczej ok (80C), czasem jedynie jakieś krostki małe się pojawią i nie wiem czy w tym wieku powinnam jakoś się zainteresować tą partą ciała. Z reguły nie szczególnie zwracałam na to uwagę, ale zauważyłam że wiele tematów na ten temat i nie wiem co powinnam zrobić. Czy powinnam jakoś dbać jak tak to jak??

Gość joojjjjjjj
niewiem o co dokładnie pytasz - ale ja kiedyś kupiłam krem serum do biustu z aa bo jak ujędrniam posladki to i biust ii tak mnie po nim bolały piersi że szok - dopiero po 3 miesiącach moj gin mi uświadomił że to od kremu - przestałam się smarowac i przeszło ... także noś dobry stanik = krem nawilżający czy jakiś balsam możesz smarowac jak smarujesz się cała i powinno wystarczyć

Gość uuuuuuuuuuu11111
nie musisz ale możesz co za pytanie nmikt cie nie zmusza

Gość gruszkakula
Lepiej dbać, wtedy będą ładniejsze, gdy będziesz już dojrzałą i grawitacja, ewentualne ciąże i karmienia zostawią na nich ślad. Oczywistością jest dobry stanik. Warto na pewno wmasowywać balsam lub specjalny krem do biustu (ja stosowałam taki Ziaji, Lipo Cell, nie bolały mnie po nim piersi, skóra była fajnie napięta, choć możliwe, że to głównie skutek masowania, nie kremu). Podobno dobrze też na koniec kąpieli czy prysznica polewać biust przez kilkanaście sekund chłodną lub wręcz zimną (jeśli jesteś zahartowana) wodą. Dobrze na biust robi pływanie:-)

nakladanie balsamow ujedrniajacych/nawilzajacych kolistymi ruchami - lewa reka prawa piers od zewnatrz do wewnatrz, prawa reka lewa piers i tak dalej :P ponadto wazne sa natryski - ciepla (ale nie goraca!) woda na przemian z zimna - najlepiej prysznicem rowniez kolistymi ruchami. Oprocz tego sa rowniez specjalne cwiczenia na poprawienie kondycji eisni podtrzymujacych biust (na ujedrnienie biustu), nalezy zlaczyc dlonie (tak jak do modlitwy) i wypchnac na zewnatrz lokcie - jak najdalej i dosc wysoko, i spody dloni do siebie przyciskac. ciezko to wyjasnic :/

Gość Moony
Dziękuje za wszystkie rady:) Napewno się przydadzą