Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Reagann.

dieta niskoweglowodanowa pytanie

Polecane posty

Gość Reagann.

witam mam pytanie czy ktos juz stosowal ta dietke i jakie byly efekty??

Gość Reagann.
i ile schudlas/les??

Gość e-lady
Ja! Dieta skuteczna, ale na spadek wagi raczej nie licz. Ja np. startowałam z wagi 68kg, po miesiącu ważyłam nadal tyle samo, ale nosiłam ubrania rozmiar mniejszy. Dalej, nie czujesz na niej głodu bo jest syta, ale jest jeden kruczek, tzw. głód węglowodanowy, który pojawia sie po kilku dniach i jeszcze gorszy niż napady zwykłego głodu, dlatego jak stosuję taką dietę to jem wegle ale tylko na śniadanie bo inaczej wczesniej czy później cię dopadniei cięzko nad nim zapanować. Pytaj:)

mało nie dostałam zawału serca :o :( zmieniałam dietę i jest ok. :) :) :) jem dużo warzyw i owoców :classic_cool:

Gość napisz więcej
jania o swoich problemach z sercem, bo to mnie zastanowiło

dieta niskoweglowodanowa jest bogata w tłuszcze zwierzęce a jak wiadro to najbliższa droga ku zawałowi :o :o wiec teraz jem warzywa i owoce ograniczyła tłuszcze i jest ok :)

Gość napisz więcej
Ale jak jesz dużo warzyw i owoców to też możesz mało ww, więc nie ma sprzeczności.

Hej, czytam te wypowiedzi i mam wrazenie ze niektorzy nie wiedza o czym mowia! Ja na diecie niskoweglowodanowej bylam przez 2 miesiace i schudlam 10 kg! Sporo poczytalam o niej wiec kilka wskazowek 1) dieta niskoweglowodanowa nie rowna sie dieta wysokotluszczowa! Co prawda jesli nie jesz weglowodanow o mozesz jesc tluszcze bez strachu ze przytyjesz, ale to przeciez nie o to chodzi! Na tej diecie jesz proteiny, nabial i warzywa za to nie jesz wegli (wiec owoce tez odpadaja, poza cytrusami i jablkami ktore od czasu do czasu mozna). 2) na tej diecie chudnie sie prawdziwe kg! (u mnie 10kg w dwa miesiace!) Ale trzeba jej naprawde przestrzegac, poniewaz na tej diecie jesz wiecej kal niz na niskokalorycznej... wiec jesli bedziesz jesc wegle i dodatkowo duzo protein to pewnie ze nie schudniesz! 3) przykladowy jadlospis: s: bialy serek i 2 plastry chudej szynki (albo jajka) 2s: grejfrut o: duzy kawalek smazonego lososia (lyzka oliwy lub teflon) warzywa w surowce ile sie ma ochoty (poza ziemniakami) k: piers kurczaka i talerz gotowanych warzyw to jest swietna dieta i bardzo zdrowa! (jedyny brak to owoce, ale jesli sie zastanowic, to owocow za duzo nie mozna jesc i tak, bo maja rozne kwasy od ktorych sie psuja zeby i bardzo duzo cukru - wiec kilka miesiecy mozna wytrwac!) powodzenia

Jania pewnie myli diete Atkinsa z niskoweglowodanowa... na Atkinsie faktycznie je sie sporo tluszczow... na diecie bez wegli jesz toche tluszczow (ktore sa mimo wszystko niezbedne miedzy innymi do przyswajania niektorych witamin ) ale podstawa to proteiny i warzywa...

Reagann. zapraszam na mój topik, znajdziesz tam dobrze zbilansowaną dietę 1000 kcal, węglowodanów tam niewiele, dokładnie tyle ile trzeba. Mogę również podesłać dietę 1500 kcal, jeśli 1000 to zbyt mało. I zapraszam do testowania muesli fitella z żelkami

Gość RereMarian
Ting ... warzywa to weglowodany :) I nikt nie udowodnil, ze dieta wysokotluszczowa sprzyja zawalom. NIKT!!!!

o rany ludzie tylko laza po forum i powtarzaja glupoty ktore gdzies uslyszeli jednym uchem!!!!! warzywa to weglowodany! Przeciez tu nie chodzi o to zeby nie jesc wogole wegli, tylko zeby jesc rzeczy ktore maja ich sladowe ilosci! Specjanie wybralam sie do lodowki w ktorej znajduja sie... warzywa: szpinak - 0,6g wegli w 100g, brokuly - 2,5g w100g!!!! Marchewka (slodka marchewka, najgorsze warzywo - 6g wegli w 100g!!!!! A dieta sie nazywa niskoweglowodanowa, wlasnie dlatego ze wegle sie jada pod postacia warzyw (wiec niewiele) i nabialu. Przy okazji, jajka tez maja wegle (0,2g w jednym) Wiec jak mi ktos mowi ze warzywa to wegle to mam ochote odpowiedziec sluchaj uchem....

Gość RereMarian
Tak samo mozna zjesc 20 ml lodow - malo wegli, 10g czekolady, 10g cukru - to tylko 40kcal, itd. Poczutaj o indeksie glikemicznym, ladunku glikemicznym, insulinie i ketonach.

Są różne wersje diety niskowęglowdanowej. Są takie jak np Atkins gdzie je się 20 g węglowodanów dziennie i takie w których można spokojnie zjeść 100 (i więcej) gram i to nie wliczając w to warzyw zielonych. I też można schudnąć. Z zasady je się te ww ze zdrowych źródeł, bo co to za filozofia zjeść je np z cukierków? Ale ani się człowiek nie naje, ani nie będzie to miało pozytywnego skutku dla odchudzania. Po za tym Ting ma rację dieta niskowęglowodanowa wcale nie musi być wysoko tłuszczowa. A nawet jeśli ktoś się na coś takiego decyduje to wcale nie musi od razu żyć na golonce i boczku. Spokojnie można wcinać piersi z kurczaka i dodać sobie oliwy z oliwek, oleju lnianego itp. Na mnie wersja z większą ilością tłuszczu najlepiej działała jeśli chodzi o odchudzanie, ale właśnie głównie na zdrowe tłuszcze stawiałam i czułam się świetnie. I kolejna sprawa, ludzie się warzyw czepiają a zawartości węglowodanów w jogurcie to już nie łaska sprawdzić? Jak coś białe i mlekopochodne to nie znaczy że od razu białko. Swoją droga tak mnie właśnie Dukan zastanawia, głupiej sałaty nie wolno bo węgle a jogurcik można. Wiem, że w jogurcie białko też występuje, ale ja nie mam nic przeciwko temu żeby sałatę mięskiem zagryźć :D

Neit :D w koncu ktos kto sie z glowa odchudza i mysli zamiast slepo sluchac porad roznych diet cud !!! Ja sie jeszcze nie spotkalam z osoba ktora na diecie proteiny +warzywa nie schudla... (atkins sam mowi ze mozna 3 szklanki warzyw zielonych zjesc i ze to jest okolo 20g wegli!!!!!) moze nie chudniecz po 4 kg na tyczien, ja chudlam 1,5 ale i co? Po 2 miesiacach jest 10 kg mniej a do tego nie zapadlam na jakas anemie czy inne ... i chyba jest roznica miedzy 0,6g wegli w szpinaku i 10g w lodach! (Co to wogole jest za porownanie? )

Gość UrszulaSakowska
Niestety nie ma diety cud, ale najlepszym rozwiązaniem jest posłuchanie rad kogoś kto się zna, najlepiej iść do dietetyka aby przygotował dietę pod nasz organizm. W moim przypadku była to poradnia we Wrocławiu http://jasmed.pl dietę stosuję nie jest strasznie rygorystyczna ale po badaniach wyszło czego jeść nie powinnam

Gość gość
dajcie tego linka na 1000 i 1500 kcal:) dzieki

Gość gość
jest tu ktos na takiej diecie?