Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajączek

jak o siebie dbacie?

Polecane posty

Gość pytajączek

co robicie dla siebie / dla zdrowia / dla urody codziennie, co drugi dzien, co tydzien itp? o czym nigdy nie zapominacie? co jest dla was konieczne, a co "darujecie" sobie jako zbędny rytuał? Opiszmy swoje zwyczaje

Gość gruszkakula
Kiedyś chyba był podobny temat... W skrócie. Codziennie rano i wieczorem prysznic, mycie ząbków (też dwa razy dziennie). Codziennie rano myję głowę (odżywka od czasu do czasu, mniej-więcej raz w tygodniu), używam antyperspirantu. Rano myję buzię mydłem Biały Jeleń (dobre na wypryski), potem krem nawilżający. Wieczorem obowiązkowo demakijaż jeśli się malowałam, mycie twarzy żelem antybakteryjnym, przetarcie tonikiem i krem na noc (ostatnio regenerujący nivea, ale trochę dla mnie za tłusty, już go nie kupię). Krem pod oczy ze świetlikiem, ewentualnie coś punktowego na wypryski, jeśli są. Zapominam lub mi się nie chce balsamu wsmarowywać w ciało, robię to bardzo rzadko, to samo z kremem do stóp. Wiem, że to źle, ale jestem za leniwa :-p Na noc zawsze krem do rąk, jak mi się przypomni w ciągu dnia, to też. Pomadka ochronna kilka razy dziennie. Raz w tygodniu mniej więcej manicure (zmiana lakieru zwykle częściej), co ok.10 dni pedicure. Golenie nóg, pach, okolic bikini jak potrzeba, latem co dwa dni, zimą trochę się zaniedbuję z tym. Ruszam się mało niestety, w wakacje oczywiście więcej. Z odżywianiem tak sobie, wiem, że jem za mało warzyw i owoców. Ale staram się pić sporo płynów, jeść pełnoziarniste pieczywo, kasze, ziarna i orzechy. Nie palę i w zasadzie nie piję alkoholu. To chyba tyle:-)

Gość kijowo owo
higiena codzienna/oczywista: -prysznic rano i wieczorem -zeby rano i wieczorem, chyba ze jetsem w domu i moge czesciej -wlosy w zaleznosci od potrzeby okolo 3 razy w tyg. reszta: -peeling ciala 2 razy w tyg. -balsam z odrobina samoopalacza po kazdej kapieli -golenie bikini i pach w zaleznosci od potrzeb, czasem codziennie, czasem co drugi/trzeci dzien - zalezy jak rosnie -depilacja nog depilatorem 2 razy w miesiacu - fryzjer raz na 2 miesiace - farbowanie raz na plus minus 6-8 tygodni - pumeksowanie piet codziennie -pedicure raz w tygodniu (samodzielny) -malowanie paznokci, skorki etc. raz/dwa razy w tygodniu -makjaz - codziennie - mycie twarzy 2 razy dziennie - peeling twarzy 2 razy w tygodniu -maseczka na twarz raz w tyg. - odzywka do wlosow po kazdym myciu - dluzsze trzymanie odzywki - raz w tyg. - krem nawilzajacy do twarzy z odrobina samoopalacza - po kazdym myciu twarzy -krem pod oczy na noc codziennie -demakijaz co wieczor -przemycie twarzy tonikiem po kazdym myciu twarzy - krem na cellulit 2 razy w tyg - raz z "foliowaniem" i godzina pod kocem -3-4 razy w tygodniu godzina fitnessu

Gość kijowo owo
zapomnialam o oczywistosciach takich jak dezodorant, perfumy... i jeszcze uzywam plynu do higieny intymnej.

Gość gruszkakula
kijowo owo przypomniała mi o paru rzeczach:-) Peeling ciała mniej więcej raz w tygodniu (wtedy to już wcieram balsam potem:-p) Fryzjer co6-8 tygodni (ostatnio zapuszczam włosy i tylko podcinam końcówki, wyglądam tragicznie:-p) Maseczka (latem głównie nawilżająca, zimą raczej oczyszczająca) raz na kilkanaście dni.

Gość jannn
no dbam szare mydło i prysznic raz na 3 dni zeby myje jak mi sie chce a generalnie mi sie nie chce wlosow wogole nie myje i dezodorantow nie uzywam