Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ana95

Szkoła w Anglii

Polecane posty

Witam wszystkich, mam 14 lat i wyjeżdżam z rodziną do Anglii w przyszłym roku. Chciałabym jak najwięcej dowiedzieć się o szkole w tym kraju, jak nauczyciele i inni uczniowie traktują polskich uczniów, jaki jest poziom, jakie jest ogólne nastawienie do Polaków. Chcę też wiedzieć, jak w Anglii szkoły wyglądają. Bo wiem, że tam jest inaczej niż w Polsce. Czy każdy ma swoj indywidualny plan zajęć? Czy są mundurki, a jeśli są to jakie? Czy bardzo trudno się przystosować? I jak jest z jezykiem, bo oczywiście zapiszę się na jakieś kursy języka ang., ale czy to wystarczy? Przecież tam też młodzież ma jakiś slang, prawda? Jeśli coś na ten temat wiecie, to piszcie! PILNE! Sorki za błędy, pisałam szybko.

Gość wyjezdzam w za rok
czy chodzi co o rok szkolny?

Ana---> nie mam teraz czasu, ale moze namowie corke, zeby Ci wszystko opisala.Ona przyjechala do Angli rok temu w wieku 14 lat , bez znajomosci jezyka z nastawieniem, ze napewno wpadnie tu w wielka depresje i z wielka niechecia....usyszalam od niej " w dupe sobie wsadzcie ta wasza Anglie", a teraz po roku nawet wolami bym jej stad nie wyciagnela, tak sie spodobalo

napisz do mnie na gadu gadu . ;d 10954667 to odpowiem Ci na wszyskie pytania ;d no przyjechalam tu we wrzesniuu ;d i wiesz co ?! jestem bardzo zadowolona ! ;) teraz to wolam mnie z tąd rodzice nie wyciągną ^^' licze ze napiszesz ;**

Hej! Mam 16 lat i od roku uczę się w szkole w Wielkiej Brytanii - akurat w Szkocji. Właśnie skończyłam ich odpowiednij 1-szej liceum. Szkocja to nie Anglia, ale szkoły działają w podobny sposób - a poza tym przed wyjazdem dowiadywałam się mnóstwa rzeczy o szkołach w całej UK, no i mam znajomych w innych szkołach, w tym również w Anglii. Także wiem co-nieco ;) Pisz na maila kajka.b@o2.pl chętnie ci poopowiadam :) K.