Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaplontana

lewatywa

Polecane posty

Gość zaplontana

czy jest konieczna przy każdym porodzie? na samą myśl mi niedobrze jak mi coś do tyłka mają włożyć

Możesz odmówić wykonania, nikt zmusić Cię nie może, ale czy na pewno chcesz? Oszczędzę sobie obrazowych opisów....

ja odmówiłam lewatywy ale tylko dlatego żę przed porodem miałam z tego całego stresu biegunkę :) mozesz sama zrobić sobie lewatywe aplikując sobie czopek glicerynowy jeśli chcesz uniknąc krepującej sytuacji podczas porodu

Gość co prawda możesz
sama zrobić, ale szczerze powiedziawszy nie ma sie czego obawiać. Wielu rzeczom w dzisiejszej "służbie" zdrowa się sprzeciwiam, ale lewatywę uważam za całkiem niezły wynalazek. Jedna rzecz to poród. Ale to co po porodzie wydaje mi się ważniejszym argumentem. "Po" byłam tak obolała, że dziękowałam w myslach za tę lewatywę w trakcie porodu. Oddawanie moczu było średnio przyjemne, o innych "czynnościach" wolałam nie myśleć. Przez kilka dni miałam z tym spokój.

ja pół ciazy martwiłam sie ta lewatywa, a w szpitalu sama o nią poprosiłam:) nic strasznego.

Gość sssssssssssssssssssssssssykkkk
A widzicie w niektorych krajach lewatywy sie nie robi, zazwyczaj cialo samo sie oproznia, i gdy kobiety maja biegunke przed porodem to mysla ze sie zatruly, a to normalna funkcja organizmu. Ja nie mialam lewatywy i przepraszam za wyrazenie ale sie nie zesralam wiec z tym robieniem pod siebie to musi byc lekka przesada.