Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agata_M

Co mam teraz zrobić?

Polecane posty

Gość Agata_M

powinnam dzisiaj dostać okresu ,a nie dostałam . nie wiem czy nie jestem w ciązy...Zwłaszcza ,że czasem mnie mdli i nawet wymiotowalam ostatnio..Nie jestem gotowa na dziecko mam 21 lat i studiuje. To moja wina bo zapomniałam pigułki wziąć. a wiecie co jest najgorsze? Że spotykałam się z moim facetem i jeszcze miałam kochanka więc nawet nie wiedziałabym czyje to dziecko jakby co :(. Wiem głupia jestem , no ,ale z drugiej strony tylko człowiekiem jestem też popełniam błedy . Zdradzalam byłego bo wiem ,że on też mnie zdradzał ,a dlaczego z nim byłam? Bo go kochałam mimo wszytsko ,ale tym ,że go zdradzałam chciałam się na nim jakoś odegrać. Poplatane to wszystko Na pewno mnie teraz zjedziecie ,ale musiałam się komuś wygadać, nikomu znajomemu nie odważe się o tym powiedzieć...

Gość
poskacz troche, moze samo wyleci?:(

Gość Agata_M
i prosze nie krytykujcie mnie tylko mi doradźcie coś mądrego co byście zrobili na moim miejscu bo czasu i tak nie cofnę :(

Gość Agata_M
moja bezradnosc poteguje fakt, iz wypycham sobie stanik folia babelkowa :classic_cool:

Gość Agata_M
bardzo śmieszne..

Gość ogorek
Ja bym usuneła.. Całe życie przed Tobą..

Gość kasia kasia kasia
jedyne co mozesz zrobic to test

nie mialabys tak wczesnie mdlosci. i niekoniecznie skoro zapomnialas pigulki musialas miec jajeczkowanie - moglas je miec, ale nie musialas. moglo sie cos natomiast poprzestawiac w okresie. nie panikuj i zrob sobie test, to jedyne co teraz mozesz zrobic

Gość Agata_M
test zrobię jutro mimo ,że się boję i chyba zawału dostanę :( najgorsze jest to ,że to dziecko nie mialaby nawet ojca, bo mój facet się na niego nie nadaje i chyba mnie nie kocha , a mój kochanek ma swoje życiei chyba nie chciałaby dziecka. Już nie mowiąc o tym ,że nawet nie wiedziałabym czyje jest :(

Gość mamammamama
skoro dopiero dzien ci sie spoznia to narazie niczym sie nie martw. przynajmniej dopoki zrobisz test. jesli sie okaze ze jestes w ciazy (a jesli nie chcialabys jej usunac) to nie mow swojemu facetowi ze nie jestes pewna czy to jego dziecko, bo cie zostawi.

Gość Agata_M
No dobra ,a jak zrobię jutro ten test i okaże sie ,że jestem w ciąży? To co wtedy?

Gość Agata_M
no tak zostawillby mnie, ale potem miałabym go oszukiwać przez lata i bać się czy się nie wyda?

skoro zdajesz sobie sprawę, że nie jesteś gotowa, to upewnij się, zrób test i nim okazałoby się za późno, idź do ginekologa, jeśli jeteś w ciąży. Nie siedź tylko działaj i już.

Gość mamammamama
21 lat to i tak nie jest taka zla sytuacja, dziewczyny maja po 16 i rodza... ale nie zakladaj od razu ze jestes w ciazy! tym bardziej ze bierzesz te tabletki, chociaz jedna pominelas to i tak mniejsze masz szanse na ciaze niz gdybys wcale nie brala. a to dopiero 1 dzien sie spoznia.

Ty masz 21 lat, a pytasz co zrobić. No bez przesady. Są dwie opcje- przełykasz problem i wychowujesz dziecko albo usuwasz płód skoro nie na to teraz czas.

Gość mamammamama
a masz jakies objawy, takie jak przed okresem sa? bol piersi czy brzucha?

Gość fufonka
musisz porozmawiac ze swoim bylym jesli sie okarze ze jestes w ciazy i po ewentualnym urodzeniu poprostu zrobic test DNA nie musisz zyc z zadnym z tych facetow poprostu po ustaleniu ojcostwa beda ci placic alimenty. A po za tym masz 21 lat studiujesz i dxiecko to nie koniec swiata. Ja tez mam 21 lat i tez studiuje ale jakby przytrafila mi sie wpadka to napewno bym sie nie zalamala

Gość Agata_M
narazie mam tylko mdłości i jajniki mnie bolą.. Nie wiem czy bym potrafiła usunąć ciąże.. Chociaż nie wiem czy nie będzie innego wyjścia...Może nie byłaby to tragedia gdybym miala faceta z ktorym planowalabym przyszłość. A tak to nawet jak dziecko bedzie dostawać alimenty, to i tak będzie bez ojca ,a ja będę sama bo jaki facet zechce kobietę z nie swoim dzieckiem? Boję sie tego testu jutro

Gość fufonka
Kobito usuniecie ciazy to chyba najgorsze wyjscie, znam 2 dziewczyny ktore usunely ciaze i wyobraz sobie ze teraz jedna z nich ma depresje zycie sie jej posypalo, a druga zrobila to 6 lat temu a teraz gdy jest z tym wlasciwym za ktorego chce wyjsc i dreczy ja to bo nie potrafi mu o tym powiedziec i ilekroc on wspomina o dziecku ona wychodzi do lazienki i placze zastanow sie

Gość Agata_M
Faktycznie narazie nie mam co gdybać.. Ale gdybym (odpukac) była w ciąży to naprawdę było by nieciekawie.. A jakby moi rodzice zareagowali to nawet nie chce myśleć.. Nie chciałabym zerwac z nimi kontaktów np. No ale nic jutro zrobie ten test i napisze wam co wyszło :(

Gość fufonka
Moze nawet nie wiesz jak twoi rodzice by sie zachowali ja tez tak zawsze myslalam o swoich dopoki sie nie przekonalam, w wieku 18 lat myslalam ze wpadlismy z moim obecnym mezem strasznie sie zalamalam i poszlam odrazu zaryczana do rodzicow tym bardziej ze test wyszedl pozytywnie, a rodzice ku mojemu zdziwieniu powiedzieli ze nie ma co teraz plakac i ze jakos to bedzie ze mi pomoga, ale musze skonczyc szkole, na drugi dzien zawiezli mnie do lekarza bo powiedzieli ze jesli to prawda to trzeba zadbac o wnuka :-) ale to byl falszywy alarm a tez myslalam ze rodzice mnie z domu wyrzuca itp., itd

Gość najlepsze rozwiazanie
Tak w ogóle usunięcie ciąży to moredrstwo...

Gość najlepsze rozwiazanie
*morderstwo