Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sos13

ROZWÓD-właśnie sie dowiedzialam

Polecane posty

Gość sos13

Mąż oznajmił,że...sklada pozew o rozwod.Powinnismy zrobic juz to wiele lat temu(kilkanascie),kiedy ustało pożycie,kiedy oznajmilam mu,że go nie kocham itd.Teraz zobaczył,że ktoś sie mna zainteresował,więc...wykorzystuje okazje i chce ze mnie zrobić winna ,chociaz ten fakt nie ma nic do tematu,bo...ropad nastąpil wiele lat wczesniej i trwało życie obok itd.a nikt trzeci nie bral w tym udzialu.Wina definitywnie jet tylko po 2stronach,oczywiscie w Jego oczach tylko z mojej strony itd.Czy ktos zorientowany w temacie moglby mi cos podpowiedziec?W sensie jak sie potem mam zachowac kiedy juz sprawa nabierze rozpedu .Czy...moge ubiegac sie o rente czy jakas pomoc finansowa od meza itp.na jakich zasadach,gdzie moge o tym poczytac lub kto mi podpowie?Moze byłyscie w takiej sytuacji?Dziekuje za kazda podpowiedź.

Gość jbhj
"czy...moge ubiegac sie o rente czy jakas pomoc finansowa od meza itp.na jakich zasadach,gdzie moge o tym poczytac lub kto mi podpowie?" A może Ty powinnaś płacić mężowi? Maakra jakie ludzie mają rozumowanie.

Gość sos13
Rozumowanie nie jest spowodowane wyrachowaniem itd.tylko nie mozliwoscia podjecia pracy,choroby powstale w czasie trwania zwiazku itd.pytam w tym kierunku,wiem,że jest jakas pomoc w tym temacie,ale...nie znam szczegółów.Jak ktos zna,to...prosze o wypowiedź.

sos jesli jestes chora do ZUS lub krus lub powiatowy zespoł ds orzekania o niepełnosprawnosci ustali ci niepelnosprawnosc i bedziesz miala rente swoją a nie oczekuj od męża

żarty sobie robbisz jesli go nie kochasz jak powiadasz pozycie dawno usatło i ogolnie nei zalezy ci na nim to co tylko na jego kasie ci zalezy co wstydzilabys si ejesli sie chcesz orzejsc to zób to z kalsą chociaz

jesli naprwdę jestes chora to tak jak powiedziałam dlaczego wczesniej nie stanełs na orzecznictwo abys mial rente swoją?????????

cos mi sie wydaje że zwykly pasożyt z ciebei cchesz jeszcze teraz od męża kasę wyciągac normalnie szok

jesli powiadasz ktos si etoba interesuje to niech ten ktos i ciebie utrzymuje tak jak dotychas robił to mąz

to ty nawet na podpaski od niego kase wyciągalas?????????? wstyd taki pasozyt normalnie szok dziwie sie ze maz tyle lat cie utrzymywał nie majac nic w zamian

Gość LuśkaW
bodaj ci łapy pousychaly wyciągasz ręce po jego pieniądze a jego nie chcesz szok że tez takie lenie patentowane na swiecie istnieja

Gość Magdda
Dlaczego tak atakujecie autorke? Tez jestem zwolennikiem tego, by kobieta ZAWSZE miala swoja kase, a nie czekala, az maz jej da. Ale zdarza sie, ze jest chora i z tego wzgledu nie moze pracowac zawodowo. Ale pracuje w domu przeciez, prawda? Jezeli jestes chora, to masz pewnie jakas dokumentacje i historie choroby. Zglos sie do swojego lekarza i porozmawiaj, czy twoj stan zdrowia kwalifikuje sie do wystapienia o rente. Jezeli tak, to on juz pokieruje sprawa. A jezeli nie - znajdz prace i nie czekaj na kase meza. On bnie ma obowiazku utrzymywania ciebie, tylko dzieci - jezeli macie.