Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MARIUSZ oJCIEC

Problem z ALIMENTAMI.Pomozcie.

Polecane posty

Gość MARIUSZ oJCIEC
Nie mam mozliwosci aby wziasc dziecko do siebie, bo sam jeszzce mieszkam z rodzicami.Mam 26 lat.A dziecko to byla wpadka.Ale nie zostawilem ja jak zaszla, bylismy razem do 6- miesiaca zycia razem z matka syna.Ja potem wyjechalem a ona sobie innego znalazla.

co za idiotyzmyyyy- chyba się nie zrozumieliśmy, mnie chodziło o wydatki autorka, nie matki dziecka Autorze, jej alimenty nie przysługują, przysługują tylko dziecko, wg mnie przy Twoich zarobkach i stanie majątkowym orzeczenie 700 zł jest prawie niemożliwe, 400 to już sporo ja osobiście nie zetknęłam się z przypadkiem alimentów w takiej wysokości od kogoś, kto zarabia mniej niż 2 tys., a szkoda, bo większość przypadków to wg mnie czyste skąpstwo ojców [np. alimenty w wysokości 120 zł, od których ojciec dziecka się odwołuje, bo są za wysokie, fakt autentyczny] nieciekawie trafiłeś życz powodzenia i walcz o swoje prawa jako ojca dla dobra dziecka

moze to malo eleganckie, ale przytocz okolicznosci waszego rozstania w sprawie o ograniczenie wladzy to ona odeszla, Ty jej nie zostawiles, placisz regularnie alimenty i zabierasz dziecko, kupujesz dodatkowe artykuly wg mnie powinno byc dobrze

Gość tez patrze obietywnie
nareszcie jedna osoba, która ocenia obiektywnie sprawę, a nie od razu niszczy ojca dziecka dlatego, że jest w ogóle ojcem.

Gość MARIUSZ oJCIEC
Jak syn mial kilka miesieccy dostales wezwanie do wojska.I poszlem do wojska.Wiadomo w domu bywalem rzadko tylko na weekendy albi i rzadziej i w tym czasie ona kogos poznala.Przyjechalem do domu i powiedziala mi ze to koniec.Wiec sie spakowalem i wrocilem do rodzicow.

Gość prawwwwwwww434
PISZECIE BZDURY !!!!!! kto to wymyśla??? że zrzeczenie się władzy rodzicielskiej = brak obowiązku płacenia alimentów????? co za palant nie odróżnia praw od obowiązków??? bo zrzekając sie władzy zrzekasz sie tylko tego pierwszego!!! druga sprawa - nie liczcie w tak prostacki sposób, że jeśli ojciec płaci 350 zł alimentów, to koszt utrzymania dziecka = 2*350 zł. nigdzie nie jest powiedziane, ze rodzice mają płacić po równo!!! szczególnie, jeśli to na jednym z nich spoczywa wychowywanie i opieka nad dzieckiem. sprawa trzecia - dopóki sąd nie zasądzi wyższej kwoty nie musisz nic płacić. tak jak już zostało napisane dopiero jeśli alimenty zostaną podwyższone i sąd przychyli sie do tego, aby były płacone od sierpnia, będziesz miał obowiązek wyrównać tą kwotę, czyli zapłacić za sierpień różncę nowa wysokość - 350 zł jeśli już teraz zapłacił byś te 700 zł to wyszłoby jedynie na Twoją niekorzyść, bo można by odebrać to jako oznaka, że płacenie takiej kwoty nie stanowi dla Ciebie problemu. z resztą rzadko sie zdarza, aby sąd przyznał alimenty w kwocie, w jakiej żąda tego strona. najcześciej są one mniejsze.

Gość prawwwwwwww434
na ograniczenie władzy marne szanse wywiązujesz się z obowiązków wobec dziecka??? ( głównie chodzi o obowiązek alimentacyjny ) masz z nim regularny kontakt??? nie demoralizujesz go i nie nadużywasz swojej władzy??? no to nie ma podstaw

Gość prawwwwwwww434
alimenty nie są dla rodzica tylko dla dziecka i to dziecko o nie występuje, rodzic jest tylko przedstawicielem.

Gość wykorzystują dzieci
ty może byś i nie chciał, ale alimenty to dla niektórych kobiet sposób na przeżycie, a zwłaszcza jak mają po kilkoro dzieci, to już w ogóle nie pracują. Mam taką sąsiadkę 4 dzieci i już 18 lat nie pracuje i żyje z alimentów

Gość defff
a to po co matka robiła sobie dziecko z biednym, niechby dawała bizmenesowi. Trzeba wiedzieć z kim się decydować na dziecko.

Gość do Cartoon ......
a co, ma się też dziecko i szukasz sposobu na przezycie, ciekawie komu dałaś, bogatemu, czy biednemu

Nie otrzyma 700 zl gora 500 ...ja mam 400 i jest ok a moja adwokat mowi ze tak duzo dziecko moje idzie do zerowki...moze zalezy tez od miasta np W warszawie sa wieksze a w Lodzi mnijsze bo inne koszty zycia.

Gość MARIUSZ oJCIEC
Mieszkamy w malym miescie na pomorzu.

Gość gość
zglos sie do prawnika, to oni maja najwieksza wiedze w tej kwestii... ja polecam www.adwokat-weglowski.pl - powinien pomoc.