Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okularowa_____

Jak dobrac Okluary?

Polecane posty

Gość okularowa_____

Mam wade -3,25 okulary nosiałaam tylkow domu, teraz zakupiłam soczewk ale chyba z nich zrezygnuję. Chcę sobie kupic ładne, dobrane okulary. I tera jak dobr4ac opreawkę?? U optyka to mi raczej sprzedawczyni nie pomoże, bo zawsze się spieszy i chce jak najszybciej cos opchnąc. Nie ważne. Chodzi o to jaki e okulary pasują do śniadej cery, niewielkiej owalnej buźki, niebieskich oczu i ciemno blond włosów ściętych nieco dalej za ramiona i grzywki na bok. Dodam że Chcałabym okulary takie bardziej dyskretne. hmm pomożecie?

Hej. Zawsze możesz wziąć okulary na żyłce, ich prawie nie widać i są wygodne. Ewentualnie jakieś bardzo subtelne, jeśli masz delikatną buźkę i chcesz "dyskretne" okulary, to polecam jakieś bardzo cienkie oprawki. Poszukaj w takim razie sklepu, w którym Ci doradzi Pani jakie oprawki wybrać, albo wybierz się z koleżanką, która Ci doradzi. Czemu chcesz zrezygnować ze szkieł kontaktowych? Dla mnie to świetne rozwiązanie. Nie brudzą się, ani nie spadają z nosa. Nie trzeba ich też przecierać ciągle, jak okulary. Ja korzystam głównie z soczewek, ja kupuję w internecie, korzystam z http://szkla.com , gdzie mają bardzo szeroki wybór szkieł i dobrą jakość. Wiesz, wybór należy do Ciebie. Ja odkąd noszę szkła, uważam, że to lepsze rozwiązanie niż okulary. Wiadomo - co kto woli:) A co co okularów, to napewno przez internet jest ciężko doradzać jakie oprawki będą dla Ciebie najlepsze. Wszystko trzeba przymierzyć. Nie każdemu będą pasować.

Gość okularowa_____
ale ja cały czas boje się żeby mi się nic przez te soczewki nie stalo. bo a to na oku więcej tycz czerwonych nerwków a to gdzies soczewka uwiera, a to potem mam osłabione troche widzenie. Pozatym to drogie rozwiazanie. Jestrm młoda i musze miec jednodniowe. A to koszzt około 180 zł na miesiąc. I nawet jakbym pozostała przy soczewkach to tak czy tak okulary musze miec ;) mam teraz takie bez obrawek tylko takimi sróbami sie trzymają ale one mają szeroki mostek i brzydko to wygląda. a na żyłce chyba dosc drogie są te oprawki ;x a chciałam takie do 100 zł,. hmm moze własnie wezmę tylko z górną cienką oprawką? tylko jaki kolor jej? Dzięki za odpowiedz ;)

Gość okularowa_____
a jak kupujesz przez internet to dlaczego te soczewki wychodzą taaniej??

Gość to jest właśnie oprawka na
żyłce, pustaku. :O

Gość okularowa_____
a jak kupujesz przez internet to dlaczego te soczewki wychodzą taniej? i ile koszt wysyłki wynosi?;> I można zamówic przez telefon a potem zapłacic przy odbiorze czy jak?;)

Gość zielony kolor i czerwony
podkreślają piękno pryszczy granat i fiolet uwydatniają sińce pod oczami. zostań przy soczewkach.

Gość okularowa_____
boże ;x przecież pisze że nie na żyłce tylko ooprawka jest przykręcana do szkła kto tu jest pustakiem ;xx

Gość safghjh
bo a to na oku więcej tycz czerwonych nerwków naczynek krwionosnych ... a to potem mam osłabione troche widzenie. ze jak ? Pozatym to drogie rozwiazanie. Jestrm młoda i musze miec jednodniowe. A to koszzt około 180 zł na miesiąc. Dlaczego jedniodniowe ?

Gość okularowa_____
czasem pod koniec dnia słabiej troszeczke widze. może dlatego że soczewka sie zabrudziła podczs dnia ;x Dlatego jedniodniowe ponieważ one są najmniej szkodliwe dla oczu. W tym sensie że jak mam jednodnuiowe to za kazdym razem soczewka jest czysta i nowa. A po dwuch tygodniach jest wieksze prawdopodobienstwo ze moze sie uszkodzic czy zabrudzic. Ja tam nie wiem ale tak mi dwie okulistki mówiły ;x

Gość też chciałam soczewki
wypróbować ale okulista powiedział, że szkoda na nie oczu.