Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasiekawiooona

pominelam 2 tabletki anty! co teraz?

Polecane posty

Gość zasiekawiooona

biore tabletki niecale pol miesiąca.. jest to moje pierwsze opakowanie... biore je o godz 20 i w piatek popoludniu trafilam do szpitala i nie wzielam tabsow w piatek w sobote i teraz siedze i zastanawiam sie co mam zrobic.. czy wziac teraz 2 tabletki i za 2 godziny 3 ? czy jak ja mam to zrobic.. rozumiem ze musialabym sie zabezpieczac przez ten miesiac.. to oczywiste.. ale czy mozna tak czy nie zakloci to pozniej niczego jakies przyzwyczajenia czy cos?? nie mam pojecia kompletnie ... doradzcie...

Gość ulotka przede wszystkim
absolutnie przyjęcie na raz dwóch tabletek mija się z celem. Przeczytaj ulotke tam wszystko jest napisane.

Gość zasiekawiooona
wlasnie tam jest napisane ze mozna 2 jak jest to konieczne .. ale dla mnie bedzie to praktycznie 3

Gość jakie bierzesz
?

Gość zasiekawiooona
yasmin

Gość zasiekawiooona
no i juz mysze wziac 3 naraz... ;/ co mam robic??

Gość zasiekawiooona
no wlasnie am pisze ze nawet jakby 2... to brac razem.. jja ominelam juz 3.. a ajkbym ominela 4-5 to tez mialabym brac razem je?? co o tym myslicie?

ulotka mówi o jednej pominiętej. teraz to zapyta lekarza bo i tak masz już dużo opuszczone. nawet jak Cię jutro nie przyjmie to przez telefon powinien odpowiedzieć. a właściwie trzeba było pytac przy wyjściu ze szpitala, bo jak tam trafiłaś to musiałaś powiedzieć że tabsy bierzesz.

Gość zasiekawiooona
ogolnie to nie mowilam nawet ze biore..;/ sama nie wiem juz... mozna od puscic w niepamiec ta paczke i zaczac nastepna od nastepnejgo okresu??

teraz to odpusc juz i zacznij nastpęne opakowanie w pierwszy dzień okresu jak pójdzie. a do tej pory się zabezpieczaj dodatkowo.

Gość zasiekawiooona
tylko ze ja juz dostalam okres.. i podobno teraz bedzie tak ze mniej wiecej 3 miesiace bedzie non stop lecialo i bede plamila.. to skad mam wiedziec kiedy to ten wlasciwy okres??

bzdura. pokrwawisz trochę i przejdzie. jeszcze nie słyszałam żeby komus leciało trzy miesiące non stop, to juz sie kwalifikuje na leczenie...

błąd, że nie powiedziałaś. jeśli trafiasz do szpitala to raczej z czyms konkretniejszym niż ból zęba a tabletki mogą powodować zakrzepy, szczególnie w połączeniu z innymi lekami. lekarz powinien wiedzieć o każdej pastylce jaką bierzesz a już o antykoncepcyjnych szczególnie. po tylu dniach przerwy chyba faktycznie odstaw je na dobre, już i tak masz namieszane

Gość zasiekawiooona
no ale ja bylam z kolanem tylko i dostalam kroplowke..;/ kurde zapomnialam pow mu o tych tabsach ehh a on byl zdziwiony ze mi sie wkluc nie moze bo mam jakies zrostyy... ale to chyba nie od tego??

Gość zasiekawiooona
a moze znacie numer do jakiejs poradni ginekologicznej.. gdzie nie musze se umawiac tylko zadzwonie i dowiem sie wszystkiego ??