Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monika

czy to moze byc poronienie??????!!!!!

Polecane posty

Ja byłam w 6tyg+2 dni. Pierwsza wizyta kosztowała 160 euro. Zrobiła badanie ginekologiczne, zbadała piersi zrobiła krótki wywiad i pogadankę o ciąży no i USG. Na USG był mąż. USG jest dopochwowe ale robi wszystko dość dyskrestnie tak że nie ma problemu. Ma bardzo dobre USG tak że powinnaś usłyszeć i zobaczyć serce. Da ci kilka zdjęć ale od razu mówię że za dużo to nanich jeszcze nie widać. Jeżeli chcesz to USG genetyczne możesz zrobić między 12 a 13.5 tyg ciązy. W Irlandii ich nie robią tak że też trzeba udać się na prywatną wizytę. Chyba że będziesz w tym czasie w Polsce. To USG jest dłuższe, dziecko widać bardzo wyrażnie, rusza się i nawet ssie kciuka:-) Lekarz robi bardzo dużo różnych pomiarów i na tej podstawie określa czy wszystko w porządku. Na podstawie tych pomiarów określa się też prawdopodobieństwo wystąpienia chromosoalnych wad genetycznych. Tak że warto zrobić. No i dostajesz DVD:-) Koszt całej wizyty to 100 euro. W irlandzkim szpitalu na pierwszym USG mierzy się tylko 2-3 parametry dla określenia wieku płodu. Ja miałam mierzone tylko 2 (główkę i długość kości udowej), sprawdza się serce i to tyle. Jest też spotkanie z ginekologiem, położną i pobranie 5 fiolek krwi:-)

a czy jest ktos moze z rejonu brisytolu i ma namiary na pl ginekologa? i jeszce jedno pytanie czy to mozliwe ze jesli to wczorajsze krwawienie oznaczalo poronienie to dzisiaj juz test ciazowy wyszedl negatywny?

Gość nie testy ciążowe
wychodzą pozytywnie jeszcze kilka dni po poronieniu. A może nie poroniłaś? Czy krwawienie utrzymuje się nadal?

zrobilam 3 testy i kazdy negatywny. teraz akurat przestalam krwawic