Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kwiat polny

Proszę was pomóżcie mi!

Polecane posty

Gość Kwiat polny

Chciałabym w przyszłym roku iść na architekturę krajobrazu, ale nie widzę na jedno oko. W ogóle na nie nie widzę, zstanawiam się czy to moze być przeciwskazaniem? Nie mam problemów z postrzeganiem przestrzeni, widzę tak od dziecka, dodam (być może nie skromnie), że mam talent plastyczny, ładnie rysuję, projektuję z zamiłowania patrząc jednym okiem. Ale wiecie jak to jest... jak mi się lekarz uprze to mi życie zmarnuje, to moje marzenie. Jak myślicie???

Gość do kwiatka
wiesz ilu ładnie rysuje:D? I co z tego. Na architekturę dostają się nieliczni. Niekoniecznie z talentem:D Często Ci, co chodzą na kursy- drogie po 1000-2000 organizowane przez uczelnie, profesorów itp

jeśli chcesz to p[róbuj. A lekarzy, którzy mogą wystawić Ci papierek, jest mnóstwo. Jeden nie podpisze, inny nie będzie robił problemów. Kumpela w tym roku skończyła studia wymagające aktywności i związane ze sportem. Wymagane było zaświadczenie lekarskie, jeden lekarz jej nie dał, inny bez problemu. Żaden wykładowca czy prowadzący zajęcia się nie czepiał- z sukcesem skończyła wymarzony kierunek.

Gość Kwiat polny
wiecie chodzi o widzenie przestrzenne.... ja na to oko nie widze nic i już słyszałam, że nie widze przestrzennie, nie wiem jak to jest, nigdy nie widziałam na dwoje oczu. Ja mówie o architekturze krajobrazu a nie o zwykłej architekturze to jest różnica. Na normalną pewnie by mnie nie przyjeli. Wiem, że cieżko się dostać, ale ja chodziłam dwa lata do liceum plastycznego, właśnie na takie kursy przygotowujące do egazminu z rysunku. Nie chodzi mi o to czy sie dostanę czy nie tylko chciałam zasięgnąć rady w kwestii wady wzroku.

Gość Kwiat polny
macie rację, nie dam się odesłać z kwitkiem. To moje marzenie, rysowanie połącząne z moją drugą pasją czyli roślinami. Mam nadzieję, że nie będą mi robić problemów.

Nie ma żadnej różnicy, jeśli chodzi o poczucie trójwymiarowości przy obserwowaniu jednym lub dwoma oczyma.

Gość Kwiat polny
Delight92 no właśnie też tak mi się zawsze wydawało, że widzę no powiedzmy normalnie jak inni tylko w mniejszym zakresie. Trafiłam w swoim krótkim życiu na lekarzy, którzy twierdzili, że to bedzię mnie strasznie ograniczać w przyszłości, jak narazie ograniczeń nie widzę, ale co do tego zawodu postanowiłam się spytać, tak na wszelki wypadek. :)