Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bolący brzuch

BARDZO BOLI MNIE BRZUCH. POMOCY

Polecane posty

Gość bolący brzuch

JEST zlokalizowany w środkowej części, tak wokół pępka i poniżej pępka. Wiecie co to może być? Boli juz ponad godzinę i jest coraz mocniejszy:( Nie miałam nigdy czegos takiego, nie wiem co to:(

Gość hygy
nie, nie wiem co to jest, mnie brzuch boli jeen dzien przed okresem, moze ciaza??

Gość bolący brzuch
nie, to nie ciąża, ciąża tak nie boli i nie w tym miejscu, to są okolice pępka a nie łona..

Wiem co to jest. Moze być wrzód, ale najprawdopodobniej masz tylko refluks. Cofniecie treści żoładkowej lub żółci z dwunastnicy. Zależy czy jak zjesz to się nasila, czy słabnie. Jeśliboli 2 h po jedzeniu i sie nasila, ze Cie zatyka i promieniuje do nerki, to refluks. Przejdzie od tej pory za jakieś 2, 3 h. Spróbuj się połozyć na prawym boku, a jak nie pomoże to siedzieć lekko zgięta. Trzeba będzie przejść na dietę.

Gość bolący brzuch
WC nic nie da, to nie skurcze jelitowe, to stały ostry ból. Jestes pewien ze to moze byc wyrostek? to jest na środku

Gość bolący brzuch
znaczy ból umiejscowiony na środku. Refluks? ja się raczej dobrze odzywiam, jestem szczuplutka, nie mam z tym problemów, nie miałam do tej pory

to na pewno nie wyrostek; ok to najlepiej zrob tak (banalne ale czesto pomaga) poloz sie i wez pare glebokich oddechow, rozluznij sie, nie denerwuj sie, odprezenie czesto pomaga:) Ja tak czesto mam.

Gość bolący brzuch
to nie refluks, nic mi sie nie cofa, zadne treści ani nic, ostatni posiłek,obiad jadłam o 16

Gość bolący brzuch
taki kłujący, tak, moze byc jak by mnie ktoś dziabnął nożem w pępek, poniżej pępka

ja mam czesto taki bol, jakby ktos mi wbijal noz i nie mam refluksu za to mam chory zoladek tzn czesto za duzo kwasu i problemy jelitowe na tle nerwowym. Bolacy brzuszku nie martw sie to na pewno nic powaznego.

Gość bolący brzuch
ale żołądek jest wyżej od pępka więc to nie to

DzikaOrchidea ja mam czesto taki bol, jakby ktos mi wbijal noz i nie mam refluksu za to mam chory zoladek tzn czesto za duzo kwasu i problemy jelitowe na tle nerwowym To jest właśnie refluks Orchideo. Miesiac temu byłem na gastroskopii, bo dostałem takiego właśnie ostrego bólu. Mi się cofa z dwunastnicy do żołądka zółć jak się denerwuję lub wkurzam.

Gość bolący brzuch
w sumie to od rana zle sie czułam, brzuch mnie zaczął pobolewac po sniadaniu, potem troche przeszło i potem znów wróciło, a teraz boli bardzo

brałaś coś na ból? chociaż to nie wiem czy jest dobrym pomysłem(ja bym tak zrobiła pewnie..).. w każdym razie jak do rana nie przejdzie to marsz do lekarza, chyba, że z bólu nie wytrzymujesz? to może na pogotowie??

Gość bolący brzuch
przciętnykowalski opisałam te bóle, przeczytaj moje wypowiedzi, moze ty wiesz co to moze byc

Gość bolący brzuch
wzięlam apap jakąs godzinę temu i cos nie czuję zeby przechodziło:(

Panie czeslawie ja tez mialam gastroskopie i inne okropne skopie:) i nie mam refluksu na stowe. U mnie chorobe wywolal pewnien problem zyciowy. Chora dusza to czesto tez chore cialo. Myslalam ze daje sobie rade a cialo pokazywalo ze jednak nie i sie sprawdzilo. Juz po problemie, wszystko lux, wracam do siebie. Mnie tam nic sie nie cofa a nadkwasota nie koniecznie oznacza reflux.

Gość onaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
dotknij to miejsce palcami takim jednym ruchem szybkim i powiedz czy boli...jesli boli prawodpodobnie wyrostek masz goraczke? nie masz aptetytu? jakies jeszcze objawy?

masz blisko do dyżurnej przychodni? albo ma Cię kto zawieźć?? .. może jakieś leki się przydadzą, bo nawet jak Ci tu jakimś cudem diagnozę postawią to nie wyleczą niestety.. recepta może się przydać :)

Gość bolący brzuch
nie mam zadnejnadkwasoty, to nie refluks, objawy nie są tak nagłe chyba

Gość bolący brzuch
gorączki nie mam, apetytu tez nie, tzn czuję ze jestem głodna ale ochoty nie mam zeby jesc. Moze ten apap zadziała, jutro pojdę do lekarza jak będzie nadal dolegać A jak wciskam tak szybko palcem to boli