Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedna z was O

juz mialam 2 kontrole z Zusu!

Polecane posty

Gość jedna z was O

jestem w 18 tyg ciazy wlasnie mialam 2 kontrole z Zus!!!!!! pierwsza kontrole mialam cos kolo 12 tyg ciazy ... zesz w totka nie mam takiego szczescia !!!! ponoc Zus robi sobie wyliczanke na komputerze i mozna miec pecha i komputer bedzie co chwila losowal to samo nazwisko!

Gość tak sobie tłumacz
ja jestem kontrolerem (ale nie z ZUS-u) i jak idziemy na donos, to też mówimy, że komputer wylosował :D

Gość a co zus sprawdza czyś w ciąży
:-O świat zwariował

i co, normalnie Ci do domu przychodza? zesz kurde, tez jestem na zwolnieniu. złamałam obojczyk miesiąc temu ale teraz juz nie ma po tym sladu, ręka w pełni sprawna a zwonienie mam jeszcze do końca miesiąca. a planuje jeszcze o miesiąc przedłużyc jak dobrze pojdzie

Gość a jak ZuS
sprawdza czy zasadnie jesteś na zwolnieniu? co, badanie ginekologiczne robią czy jak?

Gość jedna z was O
na zwolnieniu mam lezec wiec sprawdzaja czy jestem w domu... nie przychodza bez legitymowania nalezy podpisac liste :D smiechu warte! jak ktos kombinuje to i tu ma pole do popisu !!! zawsze mozna kuzynke czy kolezanke poproscic zeby posiedziala za mnie w domu bo ja musze wyskoczyc ... dziwna kontrol... donos ? nie sadze!

Gość też mialam chyba ze 3 kontrole
jak siedziałam pól roku na zwolnieniu :o

a bylas w ciazy ??? wlasnie wczoraj mowili ze zwiekszaja kontrole bo za duzo zus placi zasilkow... ale co oni chca od ciezarnych ? :(

Gość też mialam chyba ze 3 kontrole
Nie, nie byłam w ciąży , a zwolnienie jak najbardziej legalne

mozna tylko podziękować tym wszystkim co kombinują sobie zwolnienia bez powodu, zeby tylko do pracy nie chodzic. tak jak tej kolezance co jej się ręka już naprawiła, a chce jeszcze o miesiąc przedłużyc.

Gość takajakajestem
frufru-bzdura!nie ma co sie czepiac kombinantow.To ten kraj jest chory!myslisz ze gdyby kombinantow nie bylo,to byscie mialy jakies ulgi,badz wspolczucie od panstwa bo w ciazy,bo ciezko chory.Nieee sadze.

owszem, mysle ze gdyby nei bylo lewych zwolnien i kombinowania to byłoby normalniej. jakby człowiek miał rente toby było wiadomo że mu się należy i nikt by go nie kontrolował co roku, bo moze mu ta urwana ręk odrosła, jakby ktoś był na chorobowym toby wiadomo było że nalezy mu dac czas na wyzdrowienie itd. ale skoro polowa rencistów i chorych to symulanci to cóż. nie oczekuję od państwa współczucia (zwlaszcza z okazji ciąży, czego tu współczuć??), natomiast oczekuję że się będzie jak najmniej do mnie wtrącało. tymczasem skoro fundusze z kasy państwa (a co za tym idzie z moich podatków) są wyciągane przeez kombinatorów (którzy z reguły z tych podatków tez umieją się wykręcić), to państwo MUSI kontrolować czy wychodzą one podstawnie czy bezpodstawnie. stąd kontrole. maja do tego prawo i bardzo dobrze ze je robią, jak uwalą raz i drugi takiego kombinatora to moze cos sie zmieni. a kraj jest normalny. tyle że czasy utrzymywania darmozjadów odchodza w przeszłość. czas się zając sowim życiem i zacząć zarabiać na siebie, a nie tylko wyciągać łapkę do państwa.

Gość fghfgjn
ciaza to nie choroba- to po pierwsze. a jesli ciezarna ma lezec to ma lezec- a nie lazic po miescie i bog wie gdzie :o

jestem w 37 tc miałam chyba z 4 kontrole z zusu ale żeby było ciekawiej to na początku podałam adres mojej mamy bo tam jestem zameldowana ale mieszkam na innym osiedlu myślałam że ma być adres zameldowania. Przysły Panie z zusu do domu mojej mamy, musiałam podać adres zamieszkania i co ?? gdzie przyszły po raz drugi??? do mojej mamy:P bo oczywiście do niej mają bliżej niż do mnie a jak przysłali mi zawiadomienie że była kontrol to napisali że byli tam gdzie mieszkam to gówno prawda bo akurat w tym dniu siedziałam w tych godzinach w domu i nikogo nie było

Gość jak ciezarna ma lezec to
kto otworzy kontrolerom? :D

Gość denerwuje mnie stwierdzenie
zreszta oklepane juz- ze ciaza to nie choroba. takie nastawienie przodujacych matek polek,byle do przodu,w ciazy mozna wszystko, supermenki normalnie.

nie wszystko, ale bez cyrków, nie róbmy z ciężarnych niepełnosprawnych.

Połowo ciężarnych siedzi na zwolnieniu, bo im się pracować nie che i taka prawda. Oczywiście te, które mają wskazania do zwolnienia to na tym zwolnieniu siedzieć powinny, ale kontrole będą właśnie przez takie lenie co ciążę znoszą dobrze, ale wolą siedzieć w domku, a raczej biegać po supermarketach, jeździć komunikacją miejską, a potem żalić się na forum jakie to nasze społeczeństwo chamskie.

Gość no ale jak zastana kobiete w
domu, zakladajac ze im w ogole otworzy to czy ona ma obowiazek poddac sie jakimkolwiek badaniom ginekologicznym? :O

Gość a przestancie
polska to chory kraj.Zastanowcie sie za jakie pieniadze pracuje przecietny polak? moj ojciec jest na rencie i pracuje do tego 10h dziennie-na lewo bo musi rodzine utrzymac Ja mieszkam zagranica,tutaj nie ma lewusow,bo chodzic do pracy to przyjemnosc-za odpowiednia stawke,i odpowiednia liczbe godzin. W polsce to by nawet czlowieka bez rak i nog do pracy zaciagneli. jesli w Polsce beda odpowiednie warunki,odpowiednia placa to ludzie nie beda kombinowac. Ludzie w Polsce tez maja i znaja swoja wartosc.

niom. znają. większosci się "nie opłaca pracować za 1400". wolą brać zasiłki i dorabiac na czarno. jakby nie było takich kombinatorów i obciętoby nienależne świadczenia to Twój tata miałby większą rentę i nie musiałby dorabiać skoro nie moze. jzu chociazby dlatego powinnas byc przeciwko kombinatorom.. "no ale jak zastana kobiete w - domu, zakladajac ze im w ogole otworzy to czy ona ma obowiazek poddac sie jakimkolwiek badaniom ginekologicznym?" nie, bo nie chodzi o sprawdzenie czy jest w ciązy tylko czy zachowuje się zgodnie z warunkami zwolnienia lekarskiego.

Gość mamuśka na zwolnieniu
A ja też byłam na zwolnieniu. Kombinowanym. Bo niby dlaczego nie? W końcu wcześniej przed ciążą pracowałam już dobrych kilka lat i trochę składek też zdążyłam odprowadzić. Kiedy mi się wrócą? Emerytury albo renty mogę nie dożyć, a do każdego lekarza i tak muszę chodzić prywatnie i dopłacać, bo albo nie ma normalnych terminów, albo same patałachy przyjmują na odp* na NFZ. Nikt na to moje zwolnienie nie pracował jak tylko ja sama i może moja rodzina;) A czemu mam z brzuchem zrywać się o 6:00 rano, tłuc się kilka km autobusem, tkwić przez 8 godzin przed kompem (no za dobre to to dla malucha nie było!) wracać i jeszcze oporządzić dom, ugotować jakiś obiad itp. Pieprzę taki interes! Byłam w ciąży to chciałam się nią cieszyć, spokojnie kompletować wyprawkę, wyjść na spacer itp. A kasę z ZUSu dostawałam o jakieś 500zł większą niż pracując. To o czym my gadamy? Ile z Was było by tak uczciwych, aby z tego nie skorzystać? Tym które napiszą, że one - i tak nie uwierzę. Acha - na zwolnieniu miałam, że mogę chodzić, więc ZUS mi mógł nagwizdać! Jakby co - byłam na spacerze dotleniać dzidziusia zamiast tkwić w jednej pozycji przez kilka/kilkanaście godzin dziennie.

Gość no ale jak zastana kobiete
nie chodzilo mi o to, zeby sprawdzili czy jest w ciazy, tyulko o sprawdzenie czy zwolnienie ma podstawy zdrowotne. Tzn czy ta kobieta musi byc w domu, a nie moze pracowac. Raczej tego tak na oko nie sprawdza...

frufru - wiesz co ojciec wypowiadającej się powyżej koleżanki wcale by renty większej nie dostał! Bo brakło by na podwyżki/premie/nagrody itp naszych superrządzących naszym superchorym krajem! Tutaj nawet urodzić nie możesz w ludzkich i godnych warunkach to o czym my gadamy?! Jak ktoś tylko może to jak najbardziej polecam zwolnienia! Tylko poproście lekarza o takie "chodzone", bo w końcu musicie czasem wyjść choćby na jakieś badania czy na USG;)

Gość a przestancie
mamuska zgadzam sie z toba,moj ojciec by nie dostal podwyzki i tak. frufru-wiesz,ze w innych panstwach towar jest w tej samej cenie co w PL?a zarobki 4 razy wyzsze? to zeby przecietny Polak chcial zyc na minimalnym poziomie-majac internet,telefon,auto to 1400miesiecznie nie wystarczy. jak zobaczysz jak ludzie zyja w innych panstwach to sama stwierdzisz,ze polska jest mocno za murzynami. My w Pl mamy tylko pracowac,pracowac od rana do nocy i nic z tej naszej pracy nie mamy-tylko poplacone rachunki.Do tego sluzba zdrowia-horror Zagranica twoja praca by sie liczyla,by byla doceniana-a w Pl??? Tutaj kobieta w ciazy jest na pierwszym miejscu,jak sie zle czuje-to dostaje bez gadania zwolnienie(kazda kobieta przechodzi ciaze inaczej wiec jedne moga pracowac inne nie) I nie wierze frufru ze wolisz zyc w PL,gdzie traktuja cie jak potencjalnego oszusta,zlodzieja i nieroba

Gość tak tak narzekajcie dalej
na ten kraj i dalej wycigajacie lapy po pieniadze panstwa albo potem faceta jak was kopnie w dupe, tylko to potraficie i dlatego ten kraj jest jaki jest nieroby

ja zarabiam więcej od mojego faceta i do nikogo po nic łap nie wyciągam. Biorę co mi się należy jak psu gnat! Nie ma co być naiwnym - jak sama o siebie nie zadbasz, to inni za Ciebie tego nie zrobią, co najwyżej będą się śmiać z Twojej naiwności za Twoimi plecami.