Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co za świat

praca

Polecane posty

Gość co za świat

Wiecie co? wczesniej pisałam ze w realu nie chcieli podpisać umowy ze mna na tem miesiać (umowa zlecenie) bo pod koniec lipca się rozchorowałam i nie przychodzilam do pracy przez 3 dni. Nie chcieli ode mnie zwolnienia lekarskiego, nawet do mnie nie zadzwonili, aby mi powiedzieć,żebym dziś nie przyszła. Dopiero jak się zjawiłam w pracy to mi powiedzieli, że mogę już nie przychodzić. Co za chamstwo! Najlepsze, że ja już połowy poprzedniego miesiąca bylam umówiona z nimi, że cały sierpien dalej będę pracowała. Sierpień się zaczął a ja co? Zostałam bez pracy. No i niestety to jest zgodne z prawem, tylko że bardzo niesprawiedliwe w stosunku do mnie... Na poczatku lipca opuściłam 2 dni bo miałam egzaminy, na koniec 3 dni bo się rozchorowałam. Nie ważne że byłam dobrym pracownikiem, zawsze uśmiechnięta i życzliwa dla klientów. Nie miałam nigdy manka, ani nadwyżki pieniędzy. Ale widać Real stawia nie na jakość ale na ilość. Grrrrrrr, tyle ze mi jest potrzebna kasa :/

jak opuszczalas dni to z Ciebie duzego pozytku nie bylo - lepiej zatrudnic kogos na stale i nie miec ciaglych problemow z zastepstwem - rozumien Twojego pracodawce

Gość a ciezko to prace znalesc
nie przesadzaj a jak nie to sama wystartuj z jakims biznesem

Gość co za świat
Tak, ale chyba jakies zasady powinny być prawda? Chorowałam, miałam zwolnienie lekarskie ale to widać ich gówno interesuje. Ciekawe co być powiedziała gdybyś znalazłam się na moim miejscu. Nawet nie wiesz jak tam się pracuje. Jak jednego dnia jest za mało klientów to pracowników z umową o dzieło wysyłają do domu mimo że pracownik był umówiony tego dnia na 4 godziny więcej. a jak pracownik nie przyjdzie bo BYŁ CHORY to od razu się go pozbywają.

Gość co za świat
do a ciezko to prace znalesc a gdzie ja teraz znajdę pracę na miesiąc?? :D

Gość co za świat
Poza tym na początku dostałam informację, że nic się nie stało, jak się opuści parę dni (oni nam płacą od godziny) a dziś od tej samej babki dostałam informację, że już mogę nie przychodzić. Bez wyraźnego powodu

Gość jak sie chce to sie moze
wystarczy poczytac w lokalnych portalach powodzenia

Gość a co to jest lokalny portal
? :-) Bo nigdy o czymś takim nie słyszałem :-)