Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pati1979

ZUS-zwłoka w wypłacie świadczenia

Polecane posty

Gość pati1979

Witam Was serdecznie, W imieniu zaprzyjaźnionej mi osoby proszę o podpowiedź co można zrobić, gdy ZUZ zwleka z wypłatą świadczenia już 3 miesiące. Dotyczy to terenu Warszawy Ursynów. Zwolnienia wystawiane przez tego samego lekarza były dostarczane do ZUS-u niezwłocznie. Z uwagi na zakończony stosunek pracy z uwagi na ogłoszoną upadłość firmy zostało dostraczone również do ZUS-u świadectwo pracy. Niestety pomimo wielu prób ustalenie powodu wg mnie opieszałości ZUS-u pozostałam be zodpowiedzi. Moje przypyszczenie to fakt, iż sundyk mógł zalegać z płatnościami składek. Niemniej jednak żadnej informacji pisemnej nie wystosowali. Będę wdzięczna za wszelkie sugesite. Pati

Gość najlepiej zadzwonic
do zusu i sie zapytac na kiedy planuja wyplate. mialam podobnie, czekalam i czekalam. okazala sie, ze ze wzg na zatrudnienie w firmie ojca, zakwestionowali umowe i teraz walczymy w sadzie. ja juz jestem na macierzynskiem, aandal aksy nie mam. sparwa w sadzie we wrzesniu.... powodzenia w walce z systemem:)

Gość pati1979
Dziękuję za odpowiedź.Naszczęście się wyjaśniło i wszystko już jest w porządku.tak więc temat zamknięty. Pati1979