Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czapeczkomania

upały a czapeczka u niemowlaka

Polecane posty

Gość czapeczkomania

czy zakładać 4-miesięcznemu dziecku czapeczkę w takie upały? dodam, że dziecko leży w wózku i jest zasłonięte parasolką

Gość chyba cie bog opuscil

Gość dosssi
nie!! Body i skarpetki

Gość czapeczkomania
dlaczego? jeden lekarz powiedział, żeby zakładać, drugi natomiast - nie zakładać..

Oczywiście że nie. Mój synek ma 2 miesiące i nie zakładam mu czapeczki, od urodzenia miał 2 razy- na wyjście ze szpitala i jak wiało i było chłodno.

Gość czapeczkomania
ja swojemu nie zakładam, ale ostatnio to myślalam, ze teściowa zabije mnie wzrokiem, gdy zobaczyła, ze dziecko nie ma czapki

Gość no daj spokoj moj synus
ma miesiac i juz czapeczki od 2 tygodni nie nosi!! Nie przegrzewaj tak tego biednego dziecka!!

A dlaczego zakładać, czy my zakładamy??? Dziecko się przegrzewa. Jeśli główka jest zasłonięta to nie ma potrzeby, chyba że jest wystawiona na słońce to można w celu osłony główki ale jak jest w cieniu to nie

To zaproponuj teściowej żeby sama w swetrze i czapce w upał chodziła, przecież dziecko tak samo się poci i przegrzewa jak my. To stare, bezpodstawne nawyki z tą czapką, kiedys faktycznie dzieciom zakładano nawet w domu po kąpieli

Gość manian as
Nie zakładać !!!!! Tylko byś dziecko przegrzewała ;) Wystarczy parasolka ! Budki od wózka też nie musisz opuszczać jeśli parasolka daje cień na ciałko malca

moj w upaly w zeszlym roku jezdzil bez czapeczki, jak glowka w cieniu to po co dziecko gotowac??? tak samo bez skarpetek byl bo po co w upal skarpetki?

Gość teściowe ach teściowe
no moja też ma świra na punkcie czapeczek :) wg niej czapeczka po kapieli jest obowiązkowa, natomiast wszelkie wyjścia z domu to już absolutnie muszą być w czapeczce... a już nie mówie o tej przeklętej manii CIEPEŁKA :/

Gość małamamcia
moja też ciągle powtarza, ze dzieci lubią ciepełko :D ciekawe skad im się to wzięło :D

Gość moja mama i tesciowka
to samo dzieci lubia ciepelko i leci ktoras za mna ze sweterkiem a na podworku upał jak diabli... echhhh ja malej zakladam czapeczki wlasnie zeby chronily od slonca takie kapelusiki ( lekkie przewiewne) ... i znow rament bo po co to dzziecku skoro uszek nie zakrywa najlepiej to wiazane pod broda polarowe czapy by jej chyba poubieraly

js mojemu bralam kapelusik w upaly,ale tylko na okolicznosc kiedy byl wyjmowany z wozka zeby go slonce nie palilo a tak daszek i parasolka wystarczy :)