Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fxfgffgffg

Czy dziura po wyrwaniu zęba zarosnie?i co jesli za kilka mies. bede chciała...??

Polecane posty

Gość fxfgffgffg

wprawić sobie tego zęba????? Chodzi mi, czy ten dół zarośnie, jeśli tak to jak szybko, czy pozostanie takie wgłębienie... bo przez to mogę jeść tylko jedną stroną bo w tą dziurę jedzenie mi wchodzi... ;/ I co jeśli już to dziąsło zarośnie a ja bede chciała wstawić sobie zęba??? dentystka bedzie musiała to zarośnięte dziąsło ''rozwalić'' żeby wstawić sztucznego zęba???

bedziesz miala normalne dziaslo bez zeba z przerwa, a z wprawieniem zeba nie czekaj zbyt dlugo bo kosc moze sie zapasc.

zarasta, ale mala dziurka zostaje. zeba juz tam chyba nie wsadzisz :O wyrywalam miesiac temu. juz zarosniete

Gość dfdffddfdf
acha, a wie ktos moze jak wygląda wstawianie zęba?? miałam wyrwaną 6, nie widac tej dziury co prawda ale chyba jednak wolałabym miec tego zeba....

to zalezy co wyebirzesz czy koronke ( do tego trzeba spilowac sasiednie zdrowe zeby) czy implant, ktory montuje sie na sztyfcie, ktory wprawia sie w kosc.

Gość gdgfggf
omg czyli jednak prawdopodobnie to boli.... :( a tak sie składa ze nie moge miec podanego znieczulenia miejscowego bo jestem uczulona na jakis tam jego składnik... a czy zycie bez zęba jest bardzo utrudnione??? chodzi mi np. o szczotkowanie zębów - czy cięzko jest tam dotrzec szczoteczką?? bo zeba mialam wczoraj wyrwanego i wolałam nie szczotkowac zebow z tej jednej strony, ominęłam je zeby sie ładnie goiło, użyłam jedynie płynu do płukania ust. Chodzi mi o to tez czy juz po zarosnieciu tej dziury dostaje sie tam jedzenie itp???