Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martolina84

co ze szpitalem po terminie?

Polecane posty

Gość martolina84

Witam! Wczoraj bylam na ostatniej wizycie u ginekologa (termin na 16.08). Po badaniu lekarz stwierdzil, ze szyjka jest rozpulchniona, główka przyparta(cokolwiek to znaczy) no i jest rozwarcie na 1palec. W sumie to chyba nie istotne.Przejde do rzeczy :) Powiedziala,ze jak nie urodze do 16.08 to mam isc do szpitala. Nie dostalam zadnego skierowania, dopiero jak wyszlam zastanowilam sie czy tak po prostu mnie przyjma i wlasciwie po co? Zrobic ktg, czy zostawic mnie juz w szpitalu? Prosze o rady jesli ktos sie orientuje w tej kwestii. Dzieki wielkie!!! :)

Przy najmniej u mnie jest tak, ze po terminie zostawiaja w szpitalu, aż urodzisz ( zcasami oni decydują o wywołaniu porodu)

Gość jkgh
hej!! Jak będziesz po terminie to zgłaszasz się do szpitala ( bez skierowania) na ktg. Lekarz będzie Cie badał i stwierdzi, czy poród się zbliża... jak nie to przychodzisz na KTG co 2 dni...gdy lekarz stwierdzi , ze jest juz rozwarcie lub jak będziesz 10 dni po terminie to zostawiają Cię w szpitalu;-)) Ale fajnie by byo jakby sie wszystko samo zaczęlo, bo poród wywyoływany jest straszny;-////

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
tak bez skierowania Cie przyjmią,powiesz,ze jestes po terminie i Twoj lekarz kazał zgłosic Ci sie do szpitala. Ja tez przyjelam sie bez skierowania tylko,ze ja ze względu na wysokie cisnienie

Gość martolina84
Dzieki dziewczyny, tak sie boje tego pobytu w szpitalu,ze chyba zaczne biegac po schodach, albo nie wiem co.... Nie znosze szpitali!!!!!!!! 3 dni po porodzie to jakos przetrwam, ale jakbym miala tam lezec jeszcze z tydzien przed to chyba z ciezka depresja :(

Gość jkgh
na pewno nie będziesz leżala tydzień przed porodem... mnie przyjeli do szpitala 8 dni po terminie a na drugi dzień mialam juz wywoływany poród... i powiem Ci, że to lezenie po porodzie jest gorsze niz przed, bo czekasz z niecierpliwościa kiedy do domu Cie wypisza;-)) A Tak w ogóle skąd jestes???

Gość A21
Nie jest powiedziane, że nie będzie leżała tydzień przed porodem, ja leżałam 5 dni przed porodem bo mimo prób wywołania porodu, oksytocyna nie działała na mnie i dopiero 6 dnia urodziłam.

Gość martolina84
Z Łodzi jestem. Moze jest tez ktos z Łodzi?

Gość jkgh
A21 ws[póklczuje;(

Gość martolina84
Mam nadzieje ze do 16 cos jednak zacznie sie dziac i moje obawy beda nieuzasadnione. W sumie to jeszcze 12 dni, wiec sporo...

Gość martolina84
Czemu wspolczujesz ?

Gość martolina84
Aaaa juz widze, to nie do mnie. Chyba mi na wzrok pada, moze to jeden z objawow zblizajacego sie porodu :) :) hehehehe

Gość A21
Bez przesady ;) Mimo iż rzeczywiście trochę się dłużył pobyt, summa summarum bardzo miło wspominam szpital jak i sam poród (przede wszystkim poród!) :)

autorko pociesze Cie. Ponad pół ciąży leżałam w szpitalu :O W tym 2 tygodnie na porodówce :O Najpierw mówili, żę nie dotrzymam ciązy , później, ze urodze przedwcześnie ( o jakis miesiać) a w końcu miałam wywolywany poród po terminie :D

Gość martolina84
No to wspolczuje Ci bardzo. Ja tez mialam niby sie oszczedzac, bo skracala mi sie szyjka. No i teraz wyszlo na to, ze 39 tydz sie zaczął a porodu nie widac

Gość martolina84
A21 milo slyszec cos pozytywnego o porodzie ;) Wszedzie sie czyta tylko o tych strasznych rzeczach. Na szczescie samego porodu sie nie boje (to moja pierwsza ciaza wiec nie wiem co mnie czeka ;) ) Bardzo chcialabym urodzic sn i mam nadzieje ze wszystko dobrze sie skonczy i ostatecznie obejdzie sie bez komplikacji i cc.

Gość gosianica
ja tez urodzilam po terminie.tyle ze lekarz kazal mi siedziec w domu dopoki nie zaczne miec skurczy co 10 min.raz bylam tylko na badaniu wod plodowych (nie polecam) i wszystko bylo dobrze.w szpitalu wyladowalam dopiero ze skurczami a tak to w domku mimo ze po terminie