Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

**Betis**

Pomocy! Technikum Kosmetyczne..

Polecane posty

Gość katroniks
Liceum tylko kierunkowe, no chyba że macie w planach iść na konkretne studia. Bo w przeciwnym wypadku nauka w ogólniaku nie da wam kompletnie nic. Będziecie miały papier, z którego nic nie wyniknie.

Gość gostels
Oj - i tak musisz zrobić szkołę średnią, więc lepiej jeśli to będzie szkoła kierunkowa. Przecież logiczne, że ogólnika nic wam nie da, a jednak technikum jakieś tam podstawy do zawodu wniesie.

Gość herbets
Kwestia odpowiedniego podejścia - nie od razy zdobędziecie zawód, wymaga to czasu, odpowiedniego podejścia. Jeśli chcecie pracować jako kosmetyczka to technikum kierunkowe będzie dobrym pomysłem - jakąś wiedzę z tego wyniesiecie.

Gość gość
Pewnie, że zdecydowanie lepiej iść do technikum kosmetycznego.Nie chodzi nawet o to, że masz zawód, ale bardziej o fakt, że już w szkole średniej obierasz jakiś kierunek. Po niej zrobisz szkolenia zawodowe i będziesz w stanie pracować w zawodzie.

Gość gość
Praweda w tym temacie jest taka, że dobre technikum jestt w stanie przynieść kilka razy więćeh praktycznej wiedzy niż studia, ale to zależy. Inna sprawa to podejście osoby uczącej się do tego tematu. Nie każdy ma predyspozycje...

Gość gość
Technikum kosmetyczne nie nauczy zawodu, ale jeśli chcecie praciwać w tym temacie, to na pewno będzie lepszym pomysłem niż ogólniak. Tak czy siak po wszystkim będziecie musiały robić szkolenia zawodowe i wszystko konkretnie przećwiczyć - ale to już wystarczy.

Gość gość
Szkolenia zawodowe robisz w beauty lux, tam cię do zawodu przygotują, ale nie zmienia to faktu, że każda czynność, każda technika wymaga wielokrotnego treningu. Jeśli tego sobie nie zapewnisz, to i do profesjonalizmu będzie daleko.

Gość czoten
Robisz szkolenie w beauty lux, zawód ogarniesz i dojdziesz na wysoki poziom. Kosmetyczką nie zostaje się z dnia na dzień, a po pewnym czasie i tak właśnie realizuje się cele. Sama doskonale wiem, ile się nad tym wszystkim napracowałam, ale zdecydowanie było warto.

Gość gość
Szkolenia kosmetyczne - to powinno was nauczyć zawodu. Ale też trzeba działać z nastawieniem na perfekcję, wtedy powinny być widoczne zmiany. Nie spodziewajcie się, że nagle zrobi się idealnie. Programy szkoleń są długie, a wszystko trzeba umiejętnie opanować.

Gość gość
Beauty lux robi świetne szkolenia - i tam faktycznie do zawodu przygotują. A szkoły średnie możecie bardziej traktować w kategoriach zabawki. One do pracy na bank was nie przygotują, ale skoro i tak trzeba robić szkołę średnią, to nie ma co kombinować - wykorzystacie to.

Gość gość
Przede wszystkim - konkrety. Technikum można traktować jako obowiązek, bo i tak musicie je zrobić, ale dalej to już powinniście pracować nad swoimi umiejętnościami i rozwojem. Pojawi się odpowiednie zaangażowanie to naprawdę staniecie się w tym fachowami. Ale kosmetyczka rozwija się stale, nie może stanąć w miejscu.

Gość gość
Tak, technikum można sobie robić, ale ono wiele nie da, poza po prostu papierkiem. Ale skoro i tak jakąś szkołę średnią trzeba mieć, to lepiej robić kierunkową, która po prostu będzie jakimś tam przygotowaniem do dalszych działań.

Gość gość
Beauty lux + dobre podejście do tematu pielęgnacji. Jestem kosmetyczką od lat, wszystko bazuje u mnie na szkoleniach i doskonaleniu umiejętności. Nie robiłam studiów, po prostu staram się cały czas rozwijać, ale w konkretnych zagadnieniach. I radzę sobie.

Gość gość
Beauty lux + solidna praca nad sobą. Kosmetyczka musi stale pracować nad swoimi umiejętnościami. W ten sposób zawodowo naprawdę łatwo coś osiągnąć, ale trzeba pracować. Po szkoleniu doskonalimy umiejętności. Normalna kolej rzeczy.

Gość gość
Beauty lux + dobre podejście do tematu kosmetyki. Pracuję w tym zawodzie od dawna i sensownie sobie radzę, a bazuję wyłącznie na szkoleniach. To była najłatwiejsza droga do sukcesu, bo nie traciłam czasu, ale chcąc zostać kosmetyczką, oczywiście jak najbardziej warto wybrać technikum.

Gość gość
Jeśli widzisz się w kosmetyce, to pewnie, że warto iść do technikum kosmetycznego. Później już po prostu rozwijaj się szkoleniami zawodowymi. Zrobisz kilka szkoleń w Beauty lux i będziesz mieć przygotowanie do pracy. Każde duże szkolenie z danego zakresu to ponad 100 godzin nauki, ale przynajmniej ta nauka jest konkretna, nie stracicie czasu. Realnie jeśli dobrze to przepracujesz, to szybko zdobędziesz zawód. Powodzenia.