Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justyna-86

Co trzeba zrobić by mieć cesarkę??

Polecane posty

Miałam cesarke po 16 godzinach męki. Powiem całkiem uczciwie: chcę miec jeszcze dzieci ale z pewnościa zeby nastepna ciaza zakończyła sie cesarskim cieciem. Jak tego dokonac? Jak musze miec pretekst? macie jakies doswiadczenia w tej sprawie? Ps. jestem z Lublina (jesli ma to jakies znaczenie...)

Gość po prostu zapłacić

Gość trzeba zapłacić albo
ciąża musi zagrażać życiu matki lub dziecka

Ja zrobiłabym wszystko, żeby nie mieć cesarki.Nie chce mieć pociętego brzucha i dochodzić do siebie dłużej niż po normalnym porodzie. Niestety to mnie czeka :(

Gość żeby miec cesarkę
trzeba najpierw zajsc w ciążę :P

Gość gosianica
niech ci sie nie spieszy do cesarki.jak chcesz miec wiecej jak 2 dzieci a bedziesz ciesarki z kazdym o przy 3 podwiaza ci jajowody i koniec z dziecmi bo wiecej jak 3 cesarki nie robia

hehe... no zalózmy, ze juz zajde w ciaze. dochodzenie do siebie jest dłuzsze, ale mówi sie trudno.... ja strasznie sie meczyłam u tylko moge pozazdroscic dziewczynom, które tu na forum wypisuja, ze urodziły w 4 godziny i ze poród nie był taki bolesny i ze na dobra sprawe mogłyby juz sobie pójsc jeszcze raz urodzic bo nie było tak strasznie. dla mnie strasznie było.... i dlatego wole to i dłuzej do siebie dochodzic. tylko sie zastanawiam... bo wielu lekarzy nie chce teraz przyjmowac łapówek i nie wiem jak mam wyczuc, ze ten konkretny lekarz jest zwolennikiem cesarek lub przeciwnikiem...? macie jakkies pomysły? albo miałyscie podobna sytuacje? Ps. przepraszam, ze pisze bez polskih znaków, ale córka mi usypia na kolanach.

gosianica, planuje dwójke dzieci. trójka to juz całkowite maksimum. słyszałam, ze z tym podwiazywaniem jajników to bzdura. nikt nie ma prawa mi czegos takiego zrobic, ale fakt, ze dla mojego bezpieczenstwa lepiej wiecej razy niz 3 w ciaze nie zachodzic.

Gość gosianica
a ja znam przypadek podwiazania jajowodow dziewczyna urodzila 3 dziecko miala 3 cesarke i musieli juz jej zrobic ten zabieg.lerzaa ze mna na sali wygladala okropnie nawet ciezko jej bylo synka wyciagnac z wozka chodzila zgieta w pol.

Gość gosianica
a jak naprawde tak bol zle znosilas to popros o znieczulenie albo porod w wannie albo w innej pozycji np na czworaka (szybszy porod i nie ma takiego bolu)

Gość jami
w prywatnych szpitalach cesarka na życzenie jest w cenniku - jeżeli się nie mylę ok. 4000zł

w szpitalu, w ktorym rodzilam dostepny był tylko prysznic dla złagodzenia skurczów, co i tak pomagało ale tylko na poczatku. doba kryzysu sie zaczeła... moze dlatego...

Gość matka nie polka
musisz zaplacic- skoro nie masz wskazan a jesli chodzi o lekarza.. cóz... popytaj wśród znajomych - to chyba najlepszy sposób

Gość ewi.bb
bielsko-biała - prywatna klinika ESCULAP - 400 pln (słownie - czterysta) w tym ZZO i wizyty kwalifikujące. cesarke robia na tydzien przed terminem.

Jak pierwsza była cesarka to druga raczej tez bedzie, zwłaszcza jak zajdziesz szybko w druga ciążę. Do roku po pierwszym cięciu poród naturalny jest niebezpieczny bo grozi pęknięciem macicy.

Gość Nika 33
głową nie ręczę, ale tak na 99% ( o czym prawie nikt nie wie) jeśli 1-wsza była cesarka, to przy drugim musiałabyś wyrazić zgodę na poród naturalny - jeśli nie to powinni zrobić cc. Przynajmniej tak twierdzi znajomy lekarz, ale raczej to sprawdź czy na pewno , zanim się zdecydujesz na drugą ciążę. Żeby potem na mnie nie było :)

Gość młoda_Położna
jeśli 1 cesarka była ze wskazań ze strony matki-np. wady serca, wzroku, wady miednicy, to następne ciąże także kończy się cc. jednak jeśli ciecie było np. z powodu nagłego zagrożenie płodu, to nie ma reguły że następny poród także cc. spokojnie zostaje podejmowana próba porodu fizjologicznego. cc, to nie zabieg, a poważna operacja. wiele kobiet myśli że to prosty zabieg wykonywany na kiwnięcie palcem. po cięciu kobiety gorzej i dłużej dochodzą do siebie. jeśli chodzi o poród naturalny, jest wiele metod łagodzących ból porodowy oraz w naturalny sposób przyspieszający. my młode pokolenie położnica, trochę na ten tamat wiemy;)