Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powazzznie pytamm

jak wasi ojcowie byli obrani na slubie?

Polecane posty

Gość powazzznie pytamm

chodzi mi o to czy obowiazkowo musi byc biała koszula no i czarny garnitur?

Gość obierz ich tak jak się
ziemniaki obiera :P

Gość powazzznie pytamm
oczywiscie miało byc ubrani

Gość mdlkwenflKWN
powzanie mysle, ze nie musi

Gość mój miał mundur na slubie
- bo jest generałem w wojsku. Na wesele się przebrał, ale szczerze mówiąc...to nie pamiętam jak :P W garnitur znaczy, to na pewno, ale jakich kolorów to nie mam pojęcia :P

mysle ze nie musi to byc czarny garnitur, ale musi albo powinien byc ciemny, jasne garnitury są na takie spotkania nieoficjalne a takze na spotkania przedpoludniowe to znaczy chrzciny, komunie natomiast slub przewaznie jest w godz 15-18 więc ciemny garnitur jak najbardziej, zreszto ciemny jest taki bardziej uroczysty,elegancki moze to byc grafit ciemniejszy bądz jasniejszy, czekolada najlepiej taki w kolorze gorzkiej czekolady koszula biała najbardziej podkresla waznosc chwili, oczywiscie mozna zalozyc w innym odcieniu ale uważam ze jako ojciec mlodej to najlepiej zeby mial białą, smietankową bądz ecru, najlepiej jak koszula bylaby na spinki do tego dobrze dobrany krawat najlepiej pod kolor sukni żony zadnych kamizelek i czarne wiązane! buty (dlaczego męzczyzni kupują nie wiązane pantofle do garnituru)

Gość jesssika
mój też wystapi na tej uroczystości w czarnym garniturze,białej koszuli i czarnych skórzanych butach.tylko nie wiem jeszcze jaki bedzie miał krawat.A jak wasze mamy bedą ubrane,bo moja ma dylemat czy długa suknię czy garsonke

Gość najlepiej niech
założy sweter, spodnie z kantem i adidasy:D Wtedy bedzie oryginalnie:P Ja to w ogóle nie rozumiem co to za pytanie, autorko. Każdy normalny facet, a tym bardziej ojciec młodej czy młodego, założy na ślub garnitur, koszulę i krawat i basta. Tak jest elegancko i nie zauważyłam na żadnym weselu, na którym byłam, faceta ubranego inaczej niż w garnitur. Sa pewne kanony przyjęte jeśli chodzi o strój na rózne imprezy i tyle i nie ma sensu szukać problemu tam gdzie go nie ma:P Więc autorko, radzę Ci zamiast zadawać głupie pytania na forum, uprasować ojcu koszulę i wyczyścić garnitur.

Gość pytamm powazzniee
ale mi rozchodzi sie o kolory!!!!!! dokladnie chodzi mi o to czy moze miec koszule np w kolorze niebieskim czy zielonym jakims innym ; czy moze miec koszule w kolorze sukni mamy

moja ma sukienke do kolanka w kolorze szarawym ze zlotym polyskie bez ramiączej ale przyszyje sobie od biustu do bioder ida takie zakladeczki ktore schadzą sie na lewym boku i wtym miejscy jest super kokarda fajna ta kiecka do tego szal mamuska wygląda mlodo zwiewnie i strasznie mi sie podoba w długich kreacjach wyglądała 10 lat starzej a zgrabna jest więc moze szalec w garsonkach mi sie nie podobala za babciowato wyglądała:P

Gość nie sypiam z komiczne
ojciec pownien miec garnitur w kolorze butów mlodego do tego koniecznie muche i serwetke w kieszeni

Mój miał taki jak na zdjęciu: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f951dd4d412a9859.html (ten w marynarce oczywiście :) ) krawata nie dobierał pod kolor mamy sukienki a i tak oboje ładnie wyglądali. Zresztą mój ojciec zawsze miał porządne, ładne garnitury, krawaty i koszule, z racji miejsc pracy miał większe możliwości nabycia takich rzeczy po przyzwoitej cenie. Teść, a właściwie mąż teściowej, miał białą koszulę, czarny garnitur i wąziutki, bordowy krawat, teściowa sukienkę czarno- bordową więc bardzo ładnie razem wyglądali. Myślę że kolorowa koszula jest jak najbardziej ok, zwłaszcza w jakimś stonowanym odcieniu.