Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

812

13 - 15 latki biorące się za seks to dla mnei patologia...

Polecane posty

niektore 13-15latki przezyly wiecej niz ty ! a to ze masz tam 20 pare czy 30 pare lat to nie znaczy ze wiesz juz wszystko! bo czasem i taka 15stolatka okaze sie madrzejsza

Karinablaa - to, że nie znają życia powiedziałam do jednej osoby i poparłam argumentami. Poza tym to jest wg ciebie obraźliwe?:O "Taka 13latka mogła przejść wiele więcej niż wam się wydaje." Owszem i mówiłam to już wcześniej również możesz zerknąć na poprzednie strony, że niejedna nastolatka jest doroślejsza niż dwudziestoparolatka. Więc nie wciskaj mi, że tu obrażam kogokolwiek.

Gość Karinablaa
Demoniczna- właśnie chyb to najgorsze ale to też zależy do człowieka. Świat idzie na przód a takie osoby mają swoje przekonania , co zrobić. Najważniejsze, żeby dziewczyny wychować na asertywne, wartościowe kobiety z własnym zdaniem. Aby takie i inne decyzje, ważne w życiu, nie podejmowały za namowami chłopaków, którzy chcą moczyć, albo koleżanek które chwalą się "nie jestem już dziewicom".

moje luksusy były jedynie w "pewex" e jak wiesz co to jest, lata mojego dziecinstwa nie byly kolorowe . Nie wychowałam sie na ulicy , ani w domu dziecka i wg mnie nie ma to żadnego znaczenia.Ja uważam ze 13 , 14 , 15 latka jest za młoda na wspólzycie , a wy czy dawałyście przed gimnazjum czy w czasie to sprawa waszych rodziców nie moja. Zreszta w świetle prawa w tej chwili jestescie juz pełnoletnie.Jednak 13 czy 15 dajaca d..py na prawo i lewo i jeszcze mowiąca to moja sprawa grubo sie myli.To sprawa dla rodziców , policji a czasem nawet prokuratora.

Ten temat nigdy nie będzie miał swojego początku i końca .Jedna straci ta cnotę w wieku 13 lat a druga w wieku doroślejszym my tu pisząc o nich nic nie wskóramy bo wątpię że taka nastolatka a wieku dorastania zajrzy na ten temat.

Gość wąska
myslałam ze dziewczyny ogólnie sa bardziej oczytane

Gość Karinablaa
182 - ale po co od razu taka wściekła. Wyczuwam tu dużo agresywności. Masz racje każdy ma własne zdanie. Ale zobacz, że słowa mogą być dla jednej osoby obraźliwe, a dla drugiej nie. Poza tym kobiety po co my się kłócimy? Sprawa jest taka, że tym świata nie zmienimy. MOżemy uczyć za to własne córki i uczuć się same być dobrą wyrozumiałą matką. Myśle, że nasze córki to docenią w którymś momencie życia i również będą starały się być dobrymi matkami dla naszych wnuczek. To wszystko zależy od naszego podejścia.

Gość ja pikole
wEŹCIE SIĘ OD NIEJ ODWALCIE. Ma swoje życie, będzie robiła co chciała. Coś wam w życiu nie poszło czy jak?? Na moje to nie jest żadna patologia, chce to robi. Ciągnie za soba odpowiedzialnośc skoro jest juz na tyle dojżała.

ja stracilam dziewictwo w wieku 15 lat i nie zaluje nadodatek nadal jestem z tym chłopakiem z ktorym to zrobilam po raz pierwszy wiec nie dawalam dupy na prawo i lewo, zreszta wypowiadanie sie tu juz mnie znudzilo , to jest sprawa kazdego z osobna i tak naprawde co was to obchodzi , nie wasze dzieci to co sie przejmujecie, zajmijcie sie swoimi sprawami a nie piepszeniem glupot w necie

Gość patologia -definicja
patologia [gr. páthos ‘choroba’, ‘cierpienie’, lógos ‘słowo’, ‘nauka’], nauka o przyczynach chorób, mechanizmach ich rozwoju i przebiegu, objawach i skutkach; obejmuje wiele nauk med. podstawowych, m.in. mikrobiologię, serologię, immunologię, anatomię i fizjologię patologiczną, histopatologię.

Gość Karinablaa
Chyba raczej żadna z nas nie ma zamiaru konwesowania z takimi osobami jak "po co mi to". I ktoś mi powie, że ta osoba nie obraża innych?

Gość patologia - definicja
patologie społeczne, zjawiska społ. zachowania się jednostek i grup oraz funkcjonowania instytucji, które pozostają w sprzeczności z wartościami i zasadami aktualnie akceptowanymi przez dane społeczeństwo; np. przestępczość, narkomania, prostytucja, patologia struktur organizacyjnych (np. kliki, nepotyzm, niekompetencja).

ja rowniez uwazam ze to jest obrazanie innych tak jak juz wspomnialam to jest sprawa kazdego z osobna ! poza tym co wy nie macie wlasnego zycia?! zajmijcie sie soba idealne paniusie

Gość ja pikole
Ja również uważam że to jest sprawa indywidualna i nic wam do tego.

Gość Karinablaa
xShex - to raczej nie są doskonałe paniusię, tylko stare dewoty.

Gość Karinablaa
a przynajmniej pani "po co mi to". Inne są ok, po prostu mają inne zdanie

Karinablaa-Wiesz ja byłam świadkiem kiedyś w wieku 16-nastu lat wracałam z koleżankami Empekiem.Tak się złożyło że każda z nas miała chłopaka.I dosiadając się do nich w drodze powrotnej do domu jedna się pochwaliła że straciła dziewictwo i że już wcześniej to planowali i że było jej zajebiście(Wtedy jej uwierzyłam że miała orgazm itp bo ja byłam dziewica i nie wiedziałam jak to jest przy pierwszym razie)Na drugi dzień gdy wracałyśmy znów razem druga z koleżanek powiedziała wiesz co Ty straciłaś dziewictwo wczoraj a ja dzisiaj po tym co powiedziałaś chciałam spróbować ale nie było tak jak to mówiłaś bo przez cały ten czas miałam ból i łzy mi leciały. Teraz ta pierwsza co straciła dziewictwo związała się z ćpunem i się stoczyła.Druga od tamtej pory jak się rozstała z tamtym chłopakiem nie ma do tej pory żadnego stwierdziła że to nie jest jej czas i pora ,woli się skupić narazie na tym co ma.A ja od wieku 16-nastu lat dalej jestem ze swoim partnerem i nie straciłam z nim dziewictwa w wieku 16 lat bo moje koleżanki tak zrobiły .Ja ze swoim straciłam dziewictwo w wieku 18-nastu lat poczekał te dwa lata.Jesteśmy szczęśliwa parą.A moja Matka jak głupia dalej myśli że ja jestem święta i że jestem dziewicą są tego plusy że jako nastolatka tak łatwo się nie dałam i poczekałam do 18-stegu roku życia .:)

Gość Karinablaaa
Demoniczna i to jest dowód że są dziewczyny takie jak Ty. I nawet jeśli dojdą do wniosku, że ich "czas" nadszedł wcześniej i chcą spróbować, to niech będą mądre i chociaż sę zabezpieczą i zrobią to z chłopakiem który ich szanuje. Może nie pierwsza miłość jak w twoim wypadku bo czasem to tak nie jest, ale nich będą pewne, że zdają sobie sprawę z konsekwencjami.

Gość karinablaa
Stupid Lamb (jak sama nazwa wskazuje), a powiedz nam , co Ty teraz robisz?

Gość A gdzie przecinki
demoniczna

hej!! Pamiętam, że ja mając lat 15 baardzo dużo myślałam o bliskości/seksie. Miałam wątpliwości.. Dodatkowo "chodziłam" wtedy z 16 latkiem który był skory do skonsumowania naszego związku:) I w pewnym momencie pwenie byśmy to zrobili na wycieczce szkolnej ;-) gdyby nie to że na nią nie pojechałam :) Jednak ta sytuacja dała mi trochę do myślenia... To był szkolny związek - on w klasie o rok wyżej. Czy my już na prawdę nie wyzanaliśmy sobie miłość na 100000 sposobów, że nastał właśnie "ten" moment kiedy musimy okazywać ją sobie poprzez seks? Chyba nie, bo nie mieliśmy pomysłów na te 100000 sposobów, Wniosek - to nie ten związek, to nie facet! Nuda!!!!!! A dziewictwo straciłam w wieku lat 19, z moim obecnym narzeczonym, po 2 latach związku pełnego pasji i emocji!!! :) Nie spiesz się!!!!

Karinablaa-To była moja pierwsza miłość.Wcześniej się umawiałam z chłopcami ale nie angażowałam się .Co do stosunku mego z moim chłopakiem to wtedy kiedy traciłam z nim dziewictwo to on nie był prawiczkiem kochał się w wieku 13 lat z dziewczyną o 3 lata starszą.Ale jeśli by mu tylko zależało na mojej cnocie to by nie czekał na mnie dwa lata.Dodam że jest ode mnie o 7 lat starszy i jesteśmy bardzo szczęśliwi ze sobą.

"xShex - to raczej nie są doskonałe paniusię, tylko stare dewoty. 19:47 [zgłoś do usunięcia] Karinablaa a przynajmniej pani "po co mi to". Inne są ok, po prostu mają inne zdanie" --- zaskoczę was , jestem od was troche starsza , ale nie tyle co myslicie,matka nie moglabym byc wasza ,chyba zebym zaczela wspolzyc tak jak sugerujecie w wieku 8 ,9 lat.Wasze wypowiedzi nie świadczą o waszej dojrzałości czy mądrości , wrecz przeciwnie. Rozpieszczone gówniary ,majace pstro w głowach , reagujace agresja tylko dlatego ze ktos ma inne zdanie.Dziecinada.

A co do patologii, to ... są pewne granice.. np. dla mnie 13 latka to jeszcze dziecko.. 15 latka już trochę rozumie.. I z każdym rokiem coraz więcej.. Moim zdaniem różnica między 15 latką a 17 latką jest ogromna.. Dużo większa niż między 18 latką a 20 latką...

Gość Karinablaa
Więc może nie stara dewoda, lecz toksyczna kobieta o zachowaniu starej dewoty. Takie też się zdarzają. Ale nie martw się - może się z tego wyleczysz. Poza tym kochanie, jeśli obrażasz innych to nie oczekuj, że będziemy miłe.

Gość Karinablaa
Po co mi to - "wąska skarbie wroc do 1 kl szk podstawowej , a potem pogadamy" uważasz że to nie było obraźliwe?