Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwasiczka

Kwas migdałowy lub glikolowy z mazideł-proszę o radę

Polecane posty

Gość kwasiczka

Kto stosował i w jaki sposób? Z czym je zmieszać? Który lepszy dla cery zanieczyszczonej z trądzikiem grudkowo krostkowym? Bardzo proszę o porady:)

Gość mmadziula
!!!!!!!!!!!

Gość kwasiczka
madziula ???????

Gość a będziesz zamawiać tylko ten
kwas czy coś jeszcze?

Gość kwasiczka
Nie wiem,może jeszcze coś. Ale głownie zależy mi na kwasie. Nie wiem tylko "z czym to się je". Tzn z czym to wymieszać,w jakich proporcjach? Co po tym nałożyć na twarz? Ma któraś doświadczenie?

Gość ona ;]
Kwasy można mieszać zarówno z wodą jak i alkoholem. Przykładowo, gdy rozpuścisz 1ml kwasu migdałowego w 4 ml wody, masz peeling 20%. Kwas + woda to peeling słabszy. Kwas + wódka lub spirytus - peeling mocniejszy. Przed nałożeniem tego, twarz trzeba dokładnie przemyć i wysuszyc albo nasmarować spirytusem (w zależności od typu cery). Trzymasz to zazwyczaj od 5 do 20 minut lub więcej. Na początku należy zacząć od krótkiego trzymania, aby zobaczyć jak nasza skóra na to zareaguje.A potem w zależności od efektów, jeśli skóra się bardzo nie łuszczy, można stopniowo zwiększać. Peeling wykonuje się zazwyczaj 1 raz na tydzień lub 1 raz na 2 tygodnie-nie częściej. Sama musisz ocenić, czy Twojej skórze to nie zaszkodzi. Najważniejsze to obserwować ją. Po zabiegu należy zmyć kwas wodą z dużą ilością mydła i przemyć twarz rozstworem wody z sodą oczyszczoną, aby zneutralizować kwas. Potem delikatnie osuszyć skóre i nałożyć duża ilość kremu nawilżającego.