Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

uciekajacypomidor

Zwykły problem zwykłego faceta

Polecane posty

Witam. Tak krótko. Miałem dziewczynę 5 lat. Rozstaliśmy się 10 m-cy temu. Poznałem nową dziewczynę.Jest wspaniale.Kilka dni temu ta "stara" się odezwała.Żaliła mi się że jest jej źle,że chce się spotkać porozmawiać itp...Nie powiem moje serce zabiło mocniej,odżyły dawne wspomnienia.Problem tkwi w tym że chcę być fair wobec tej nowej dziewczyny.Z jednej strony zależy mi na tej nowej i jej na mnie,jednak z drugiej ta "stara"... 5 lat.Nie rozstaliśmy się w złości czy z powodu zdrady po prostu tak wyszło dzięki naszej pracy w mundurze jednak w innych resortach.Mieliśmy odpocząć od siebie. Nie było kontaktu,nie było niczego aż tu nagle.Wiję się z myślami,nie wiem co mam zrobić.Problem niby banalny,jednak on nie jest taki. Problem polega na tym że chcę być w porządku wobec tych dwóch kobiet.Jak to rozgraniczyć?Mama poczucie winy wobec tej"nowej".Jak zobaczę "starą" to będę miał w głowie myśl że skrzywdziłem tą "nową", z drugiej strony chcę usłyszeć,zobaczyć "starą". Nie chcę wyjść na jakiegoś podrzędnego gościa który mataczy,kłamie itp. Chcę być w porządku również wobec byłej.Skoro chce się spotkać to chce wysłuchać mnie.Zawsze kierowałem się jasnymi zasadami,czarne jest czarne, białe jest białe. Nie mam mowy o żadnym łóżku czy coś w tym stylu,nie jestem z tych facetów którzy na poczet łóżka zapominają o całym świecie w którym widok nagiej kobiety zasłania go,zasłania realny świat. Co mam zrobić hmmm.Jedna myśl kołacze mi się w głowie.Zobaczę "starą" i powiem że mam nowe życie,nowe plany,nowe pragnienia i miłości. Radzę sobie z "złem tego świata" a nie mogę poradzić sobie z kobietami.Zabawne..

Gość frappee
Słuchajj, jeśli spotkasz się ze starą dziewczyną... wspomnienia, uczucia.. odżyją. Powinienes zdac sobie z tego sprawę.. Więc jeśli naprawde chcesz byc fair i budowac szczerą relację to powiedz ex, że jestes w związku i nie chcesz wracac do starych czasów..

Gość a dla mnie to proste
jak kochasz byla to spotkaj sie...a chyba kochasz skoro o niej myslisz?

Zastanów się dobrze. Nie zrań swojej nowej dziewczyny bo przyjadę do Ciebie i Ci nakopię w tyłek. Ja się przekonałam na własnej skórze czym grozi kontakt z byłymi lub dawnymi niespełnionymi miłościami. To bardzo boli. Nie wiem czy potrafię wybaczyć

zamknales tamten rozdzial.. masz nowe poukladane zycie.. nie widze powodu dla ktorego, mialbys spotykac sie z byla kobieta... no chyba ,ze swoja obecna dziewczyne zabierzesz na to spotkanie .. :) a tak na marginesie... czy chcialbys aby twoja obecna dziewczyna spotykala sie ze swoimi bylymi chlopakami?

Gość josiona
postaw sie w sytuacji obecnej dziewczyny - myslisz, ze bedzie zadowolona ze spotkania z byla? powiem Ci tak, zdecyduj co wazniejsze. a jak zdecydowac nie potrafisz to zabierz partnerke na spotkanie z byla.

Gość uieeeeeeeeee
nie spotykaj sie ze "stara" pewno jestes jej teraz do czegoś potrzebny , tak to juz jest z kobietami :P pilnuj sie nowej dziewczyny :))

"a dla mnie to proste" To nie jest takie proste.Jak się nie odzywała to było wszystko dobrze, było minęło.To nie jest takie proste-uwierzcie.Nie jesteście w mojej sytuacji.Jak tu nie skrzywdzić dwóch kobiet...To jest pytanie?

ale o jakim krzywdzeniu dwoch kobiet ty piszesz? Jedyna osoba, ktora mozesz skrzywdzic jest twoja obecna dziewczyna.

Przerabiałam to raz. Ja spotkałam się z byłym i .. dostrzegłam w nim zupełnie innego człowieka niż tego którego "niby" kochałam przez rok. Doszło do mnie, że podczas 30 min spotkania po chwili nie mieliśmy o czym rozmawiać... I już nie miałam żadnych wątpliwości!

Gość 44444444
i tak jedna osobe skrzywdzisz. nie spotykaj sie z była przeciez zaczełes nowe zycie. obecna dziewczyne skrzywdzisz tym ze sie spotykasz z była...twoja dziewczyna napewno cie pokochała powiazała z toba nadzieje a jak twoja ex słowo powiedziała to chcesz do niej wrocic..pomysl na swoja decyzja

Gość z innej strony
Powiedz o tym spotkaniu swojej obecnej dziewczynie. Tak chyba będzie fair. Jeśli Twoje uczucia są silne wobec nowej, to wobec starej nie odżyją..

Gość a dla mnie to proste
zadaj sobie jedno powazne pytanie,siadz na chwile i pomysl...czy kochasz swoja obecna dziewczyne? czy jest dla ciebie wszystkim? czy z nia wiazesz przyszlosc? Jezeli jakiekolwiek masz watpliwossci..to sorry... ale skrzywdzisz siebie i ja... Natomiast jezeli chcesz sie spotkac z byla tylko aby pogadac, zobaczyc ja, z ciekawosci, z sentymentu- to nie idz...po co ranic nowa... a wy wszyscy wyzej nie badzcie tacy swieci..potem pelno zwiazkow takich gdzie on kocha byla a lezy w lozku z nowa ...

Gość sfaf
Jeśli chcesz być fair, powiedzx obecnej, ze chcesz pogadać z tamtą, że rozstanie nie było w złości. A byłej powiedz, że masz obecną i jest dobrze. Ale rozumiem rozterki, 5 lat to nie 10 miesięcy, tamtą znasz na wylot, tej dopoero się uczysz, coś budujesz... No ale już kiedyś coś było i znasz to...