Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dominika13

Jak pozbyłyście się trądziku?

Polecane posty

Gość Dominika13

Jak wy pozbyliście się trądziku? Bo ja już jestem w połowie drogi i chcę już zakończyć go raz na zawsze jak na razie mam troche pryszczyków na czole i brodzie.

Gość FULTRIAMARYNA
AKNENORMIN KURACJA POLROCZNA PO TRADZIKU SLADU NIE MA :)

Gość benzacne
i juz nie mam oczywiscie czasem cos wyskoczy ale smaruje i po krotkim czasie nie ma sladu po pryszczu:)

Gość diane 35
Poskutkowało, nawet mi cycki urosły , ale jest niestety szkodliwe, można brać nie dłużej niż rok

Gość Brevoxyl Brevoxyl
i jeszcze raz Brevoxyl. zmagalam sie z trądzikiem długo a teraz mam ladną buzie dzięki niemu. jest bez recepty, kosztuje ok 20 zł. nie mam juz kompleksów :)

Gość szwagierka
brevoxyl beznacne przy prawdziwym tradziku nic nie pomogą no chyba ze masz pare krostek ja mialm cala brode obsypaną po tych wszystkich lekach zastosowalam differin i pomogl oczywiscie musialam przejsc na diete bo jesli sie objadasz chipsami i sosem czosnkowym pizza to nigdy nie wyleczysz:P

Gość peeling kawitacyjny
u mnie zadzialal peeling kawitacyjny, bylam na kilkunastu zabiegach annis i teraz jest o wiele lepiej!

Gość vloweer
Ja przez 2 lata używałam bardzo skutecznej metody - niestety od 2 miesięcy przestała działać. (tę "recepturę" polecił mi lekarz rodzinny - mam 19 lat, skórę mieszaną i trądzik) 1) Chusteczki do demakijażu (zero kontaktu twarzy z wodą) 2) Woda borowa 3) Davercin (na noc) - na recepte 4) Vichy normaderm (na dzień) (+) ZALETY I (-) WADY: 1) + wygodne - nigdy nie czułam takiego oczyszczenia jak po mydle 2) + nie zauważyłam specjalnych - gdzieś czytałam, że nie powinno się używać przez dłuższy czas, bo osadza się w organizmie (lekarz zaprzeczył) 3) + działa (podczas regularnego stosowania) nie ma pryszczy - pojawia się jeden na jakiś czas - na ulotce jest napisane, że można stosować do 3 miesięcy (rano i wieczorem). Ja stosowałam tylko na noc (przez 2 lata) - gdy przestanie się używać trądzik szybko powraca - mocno czuć alkohol - jest to antybiotyk, więc nie jest dobry dla skóry na dłuższy czas - pojawiały mi się pryszcze bardzo bolące i bardzo długo "wychodzące" 4) + daje natychmiastowy efekt miękkiej skóry + natychmiast matuje + cera wygląda "ładniej" - wysusza skórę - cena Zalety przy używaniu całej serii: + Brak trądziku Wady przy używaniu całej serii: - Sucha skóra - Gdy rano się budziłam miałam bardzo przetłuszczoną cerę i wyglądałam okropnie dopóki nie nałożyłam wszystkich preparatów - nie wiem dlaczego :-| Dodatkowo, NIGDY nie dotykam i nie wycieram twarzy np. szmatką czy ręcznikiem. Zamiast tego używam np. papieru kuchennego, albo toaletowego. Mam nadzieje, że udzieliłam przydatnych informacji > Powodzenia!