Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość raindrops

zależy mi na nim, ale...

Polecane posty

Gość raindrops

Witam. Zacznę od tego, że jestem matką porzuconą przez ojca dziecka. Minęło już od tego czasu parę lat. Myśląc, że jestem gotowa na związek od 4 miesięcy spotykam się z kimś. Relacje między nami są bardzo dobre. Jednak ja coraz częściej zaczynam odczuwać strach przed przyszłością tego związku. Boję się, że zostanę zraniona. Poza tym, gdy wychodzimy ze sobą sam na sam mam wyrzuty sumienia, że nie spędzam teraz czasu z dzieckiem. Zastanawiam się czy nie lepiej byłoby mi samej. Czy to też nie byłoby lepsze dla mojego dziecka?

Gość szwagierka
kobieto powinnas takiego faceta po nogach calowac ze chcial cie z dzieckiem:!! glupio myslisz

Gość raindrops
Nie uważam się za gorszą przez to, że jestem matką... Przepraszam, ale ludzie potrafią zaadoptować dziecko z domu dziecka i pokochać je.

Gość patryczek lisko
ja tam czyjegos dziecka bym nie chcial wychowyac a samej bedzie ci ciezej on ci tam zawsz epomoze jesli sie obawiasz to go sprawdz baby maja te sposoby nie??

Gość szwagierka
no niektorzy potrafia ale to dziecko jest twoje a nie bez rodzicow a to wielka roznica!

szwagierka- jeśli uważasz tak jak piszesz to wybacz ale z twoim poczuciem własnej wartosci coś nie tak. Autorko- nie miej wyrzutów sumienia- nie uwiązuj do siebie dziecka, ono też potrzebuje od czasu do czasu stęsknić się za mamusią;) Nalezy Ci się szczęście u boku fajnego faceta, dziecko za parę lat będzie zyło swoim życiem, jeśli nie zadbasz o swoje szczęście teraz, to- nie mając swojego- również zycicem dziecka będziesz zyła- ono nie będzie ci za to wdzięczne;) Myslę, ze jesteś wspaniałą matką i świetnie pogodzisz swoje zycie osobiste z partnerem oraz wychowywaniem dziecka:) Powodzenia

Gość raindrops
Dziwne masz podejście. Jak Ci na kimś zależy to dziecko nie jest aż taką przeszkodą. W końcu ono jest dużą częścią ukochanej osoby. Ale nie o tym miał być ten temat...

Myślę że jak najbardziej masz prawo do szczęścia, do tego by ułożyć sobie z kimś życie. Jeśli chodzi o dziecko rozumiem Ciebie doskonale, ja sama mam dwie córeczki i jestem po rozwodzie. Sądzę jednak, że każde dziecko zasługuje na pełen dom, jeśli nie udało się go stworzyć z ojcem dziecka, nie można odbierać sobie i dziecku szansy na zbudowanie rodziny z kimś innym. Wiem że jesteś pełna obaw, jeśli nie zaryzykujesz nie dowiesz się jakie szczęście może Cię spotkać, a negatywów nie da się przewidzieć (niestety) Jeszcze mam pytanie o wiek dziecka?

Gość szwagierka
tylko w jednej kwestii sie nie zgadzam dlaczego ona chce zostac sama z dzieckiem mimo ze jakis facet sie o nia stara ? ok masz jakies watpliwosci ale jak nie sprobujesz to bedziesz zalowac a zreszta wy sie wypowiadacie jako kobiety a przeciez faceci inaczej s anastawini do dziewczyn z dziecmi wiadomo dziewczyny to by zaraz przyjmowaly tyle na ten temat

Gość raindrops
dziecko ma 2 latka

Gość musisz być ostrozna
faceci to gnoje i często wykorzystuja takie dziewczyny jak ty pobawia sie, poudawaja miłość do ciebie i dziecka a wgruncie rzeczy wcale nie maja sie zamiaru wiązać tylko pewnego dnia znikają