Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiszkowa

ubrania sprzed ciazy po porodzie

Polecane posty

Gość wiszkowa

hej, mam pytanie do mamusiek. jestem 3 tyg po porodzie i nie mieszcze sie w swoje ubrania sprzed ciazy. przytylam ok 10 kg przez okres ciazy, teraz karmie piersia ale nadal jestem wielka (przed ciaza 53kg). Kiedy to i czy sie zmieni? chce zakladac moje letnie sukienki i spodniczki ale wsztstko jest za ciasne :( czy moznajuz zaczac cwiczyc?

ja do dzis w weikszosc rzeczy sie nei mieszcze :/ a minelo 1,5 roku i waga mi spadla do tej spzred ciazy :/ biodra mi sie rozeszly i pod biustem jestem szersza :/

Gość zolzaa
ja jestem 6 tyg po porodzie i tez jeszcze sie nie mieszcze. to moje drugie dziecko ,cwiczyc zaczelam 3 tyg temu(delikatnie) jeszcze mam nadmiar kg ale waga powoli spada. chociaz za pierwszym razem po porodzie schudlam o 6 kg wiecej niz mialam jak zaszlam w ciaze w niektore spodniczki nie weszlam w biodrach ,efekt rozejscia sie bioder ,tak jak pisze mysza

Gość 6 tygodni i masz problem
dziewczyno! z pol roku to zajmie! a niekotorym to potrzeba i roku.

Gość zolzaa
to bylo do mnie? przeciez pisze ,ze waga powoli spada ,...doskonale wiem ,ze 6 tyg to za malo na powrot do formy:o

Gość bylo do ciebie i autorki
co wyscie myslaly? ze urodzicie i wychodzac z pododowki wskoczycie w dzinsy przed ciazy?;/

Gość niektórzy tak mają
właśnie. moja znajoma ze szpitala wróciła w swoich jeansach sprzed ciązy więc co się tak unosisz !

spokojnie na to potrzeba czasu!!! ja w spodnie sprzed ciąży weszłam ok 2-3 miesięcy po porodzie. a teraz jestem 8 miesięcy po porodzie i większości ubrań sprzed ciazy nie noszę, bo...........są za luźne!

Ja jestem 7 tyg po porodzie i 3 kg mi zostało do zrzucenia, ale przypuszczam że to piersi też trochę zawyżają bo z B mam DD i karmię tylko piersią, brzuch prawie już płaski z czego sie ciesze, nie każda kobieta musi dochodzić do siebie pół roku czy rok tak jak nie każda tyje w ciąży 30 kg :/ wiec nie dziw się autorce bo ja mam takie samo podejście, jeszcze troszkę a będzie dobrze, nie wiem jak karmisz ale ja tracę 1kg/tydzień średnio przy moim żarłoku :)

Gość megawat
spokojnie dziewczyny!! Kazda inaczej wraca do wago sprzed ciąży. Ja przytyłam w ciąży 20 kg. Po urodzeniu zostało mi 10 i to przez pół roku mi spadło - samo - nie ćwiczyłam nic bo mi się nie chciało- nie przespane noce i takie tam - nie miałam siły na ćwiczenia. Waga sama spadła nawet poniżej tej sprzed ciaży. Miesiąc po porodzie weszłam w dzinsy sprzed ciąży ale miałam opięte na biodrach. Dzisiaj mam je za luźne :) Jestem po 2 ciążach i mam wagę 58 kg 170 wzrostu. Mówią ze mam niedowagę ale ja się tak dobrze czuję. Jak przytyję 2 kg od razu to czuję :)

tez mam ten sam dylemat... jestem 4 tyg po cesarce. ma o jakies znaczenie przy chudnieciu? karmie piersia.