Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna1978...

Smród w kuchni z kanalizacji....

Polecane posty

Gość Anna1978...

Witam Mam problem od jakiegoś czasu śmierdzi mi w kuchni z rur kanalizacyjnych. Smród się nasila przy cieplejszej pogodzie. Raz był już wymieniany syfon ale to nic nie dało. Kret tez nie pomaga. W sumie to nie wiem co z tym zrobić. W kuchni prawie zawsze muszę zostawiać otwarte okno aby nie śmierdziało. Dodam, że do opływy w kuchni dołączona jest pralka, zmywarka i zlew. Może ktoś miał podobny problem. Będę wdzięczna za wszystkie informacje.

Gość zalega ci syf
w rurach,wymiana syfonu nic nie da.Musiałabyś porządnie przeczyścić rury,np spiralą i jakimś silnym środkiem odkażającym.Ja tak miałam z odpływem pod prysznicem.Pomogło:-)

Gość Anna1978...
To chyba nie jest reguła bo śmierdzi od wczoraj a nic nie spadło z nieba...

Gość Anna1978...
Nie wiem czy zalega syf ponieważ spływ główny mam zaraz za ścianą. Myślałam też o tym aby bardziej uszczelnić odpływy ze zlewu, zmywarki i pralki ponieważ uszczelki są tylko gumowe i rurki odpływowe są do nich tylko włożone. W łazience nie mam takich wianków więc nie wiem dlaczego w kuchni tak się dzieje...

Gość gość
Dlaczego jak ktoś znajdzie rozwiązanie problemu, to nigdy nie napisze, co się okazało? Podbijam, śmierdzi w ten upał niemiłosiernie.

Gość Ale to już było
To bardzo proste. Zgłoś do Administracji spółdzielni, Wspólnoty,żeby wezwali hydraulika, żeby udrożnił sprężyna pion kanalizacyjny i nie będzie smierdziało:D

Gość gość
Dobra wiadomość jest taka, że kiedyś przestanie. Zła jest taka, że najlepiej by było przeczyścić cały pion. Samemu bez narzędzi jest ciężko. najlepiej wezwać jakieś pogotowie kanalizacyjne np. www.firmakanex.pl .Samo wlewanie kreta itd może pomoże, ale tylko na chwilę.

Gość gość
Jeśli z rur unosi się nieprzyjemny zapach to znak, że trzeba wezwać pogotowie kanalizacyjne www.aseko.pl, trzba będzie wykonać czyszczenie rur kanalizacyjnych. Sam wielokrotnie wykonuje takie czynności bo u mnie rury są bardzo stare.

Gość gość
Ja mam teraz podobny problem. Wlałam kreta i nic a niby taki świetny :-/

Gość gość
Przez kreta to można sobie narobić tylko większych problemów. Jak już go się trochę nalało i nic nie daje to nie warto więcej. Trzeba zamówić po prostu pogotowie hydrauliczne dla którego zrobienie takiego czegoś to sekunda a przynajmniej będzie się miało spokój że nic się nie stanie z rurami. Jak ktoś jest z Katowic to od siebie polecam Usługi Wodno-Kanalizacyjne Kundys www.wodno-kanalizacyjne.pl. U mnie się świetnie sprawdzili.

Gość gość
A może wina nie leży po stornie mieszkańców, a kanalizacji? Moim zdaniem warto zadbać, by oczyścili pobliską kanalizacje. Takimi usługami szczyci się chociażby firma www.geanova.pl, bardzo dobra z reszta, u nas wywozili szamba, polecam.

Gość gość
Nam również oczyszczała kanalizacje firma www.geanova.pl są w tym kompleksowi I niezwykle niezawodni, polecam.

Gość gość
Może własnie usługi od www.aseko.pl by się i w tym wypadku sprawdziły?? Nigdy nie miałam podobnego problemu wiec nie wiem, al. eoni obsługują siec kanalizacji, cos powinni temu zaradzić.