Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokosowy krem

kiszone buraki

Polecane posty

Gość kokosowy krem

Dosc czesto kisze buraki na barszcz. Nie mam jednak pojecia do czego mozna wykorzystac buraki. Barszcz zlewam do sloika a buraki wyrzucam. Czy macie jakies pomysly ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciekaaaawee historie
a jak sie kisi te buraki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kokosowy krem
Pokrojone w kawalki buraki wkladasz do glinianego garnka lub sloja , wrzucasz czosnek , lisc laurowy , ziele angielskie i zalewasz to przegotowana , letnia , lekko osolona woda. Codziennie trzeba zbierac piane z wierzchu. Po kilku dniach barszczyk jest gotowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moze surowka
lub na goraco podsmazone na patelni np. z cebulka..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja te buraki wygotowuje
ja te buraki wygotowuje pod koniec w barszczu sam zakwas oczywiście daje na smej końcówce ale ja buraki trę na grubej tarce to więcej soki wychodzi i praktycznie to co zostaje po kiszeniu to trociny warto utrzeć! ja w zelmerowskim malakserze na dużych okach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja te buraki wygotowuje
a i wcale nie potzreba zbierać piany, bez sensu, przydatne jest pomieszać raz dziennie, aby napowietrzyć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kokosowy krem
ja te buraki wygotowuje - dzieki za rady , znowu sie czegos nowego nauczylam. Bede robic tak jak Ty .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×