Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monika

Niskie Hcg

Polecane posty

a mnie dzisiaj zalamali u mnie jest przelom 5 i 6 tyg a poziom hcg to tylko 24 i powiedzilei ze najprawdopodobniej poronilam i mam powtorzyc badanie jutro tzn po 48 godz zeby sprawdzic czy maleje czy rosnie. czy to mozliwe zeby jednak to nie bylo poronienie a hcg bylo tak niskie????

Gość raczej poronienie
przeciez mialas krwawienie przykre i wspolczuje

witaj ja 3 tygodnei temu zrobilam bete 4/5 tydzien z moich obliczen i wyszło 24 w laboratorium mnie pocieszali ale ja czulam ze cos jest nei tak.Powtorzylam za dwa dni i tylko 8.Na nastepny dzien dostalam okres.Moze w twoim przypadku bedzie inaczej ale u mnei byla to ciaza biochemiczna-mikroporonienie.Podobno zdarza sie w 50 % ciąż.Ja sie znowu staram wiec glowa do góry.Pozdrawiam

nie chca zrobic usg kazali czekac . powiedzieli mi nie dadza rady zrobic bo i tak nic nie bedzie widac przy krwawieniu. i nie dali sobie przetlumaczyc

Magda 8080.... a po jakim czasie od poronienia znowu zaczeliscie sie starac o dzidzie?

odrazu bo lekarz mi powiedzial ze tak wczesne poronienienie ze mozna od razu.Mam nadzieje ze sie uda tym razem.

ja juz sama nie wiem co robic mieszkam w uk i tak sie sklada ze tutaj gdzie mieszkam nie ma zadnych polskich lekarzy a angielscy olewaja dla nich ciaza do 12 tyg praktycznie nie istnieje i nie podtrzymuja ciaz w zaden sposob. twierdza ze jak masz urodzic to urodzisz

ja krwawie juz 4 dzien i dalej pobolewa mnie brzuch. pytalam w szpitalu czy w rzie czago mma sie zglosic na jakis zabieg . ale powiedzieli mi ze nie ze jak to poronienie to sie samo oczysci. jutro mam zrobic drugi raz test zeby sie upewnili.

a jak obliczyc dni plodne po poronieniu? tak jak po normalnym okresie????

Gość Monia bardzo ci wpolczuje
Mi sie wydaje ze tak jak pisze wyzek kolezanka mialas ciaze biochemiczna i niestety poronilas... a wlasciwie powinnam powiedziec dostalas okres bo lekarze na to mowia mikroporonienie. Na USG rzeczywiscie nie bedzie nic widac wiec nie ma sensu. Nie potrzebne jest tez zadne czyszczenie. Po prostu to bardzo wczesny etap. Przy ciazach biochemicznych nie ma zadnego sposobu na zatrzymanie poroienia. Nie pomoga leki ani nawet najlepsza opieka lekarska. Takie poronienia maja miejsce bo ciaza(dzielace sie komorki) maja bardzo powazna wade genetyczna ktora nie daje szansy rozwinac sie dziecku. A te wady to sa takie ze nawet ich nie bede przytaczac... ale one wykluczaja normalne funkcjonowanie. Ciaza biochemiczna to taki mechanizm obronny natury i ani w UK ani w Polsce nie ma na to leku, rady i sposobu. Od razu mozesz starac sie o kolejna ciaze i zobaczysz ze bedzie ona normalna i zdrowa. Tego ci zycze.

Gość Tak ja po normalnym okresie
Kup sobie testy owulacyjne. One ci pomoga dokladnie okreslic owulacje.

ale ja mialam robione juz usg i ciaza byla widoczna i "fasolka" miala cale 2mm.

Gość fasolka USG
Fasolka jest jajem plodowym. Nie widac natomiast w nim dziecka bo na to jest zdecydowanie za wczesnie. Czasemi tak wczesnie to nawet tej fasolki jeszcze nie widac. Wszystko zalezy od jakosci usg. 2 mm to naprawde malutko. Ja tez mysle ze nie ma po co robic USG bo jezeli HCG ci spadnie to niestety oznacza ze nie ma juz nawet tej fasolki:-( Przykro mi.

a czy jesli to poronienie to nie powinnam miec czasami zabiegu zeby to wyczyscic ??????? mysle ze lekarz przynajmniej powinien sprawdzic co sie dzieje w srodku.

Gość lekarz powinien zrobic usg
dopochwowe by zdecydowac czy trzeba czyscic czy nie

ale lekarze nie chca mi tutaj zrobic. od kilku dni nie moge sie o to doprosic.

Gość idz prywatnie
tam tez przeciez sa

co sa?? polscy lekarze? ja akurat wlasnie mieszkam tam gdzie nie ma zadnychkich lekarzy ani za duzo polakow.

Gość sa prywatni
lekarze poszukaj dobrze nawet w innym miescie

To znaczy było 5tyg+1 dzień, 5 tyg+2? Właśnie doczytałam w internecie że w 6 tyg też raczej nie czyści się macicy. Ale oczywiście USG potwierdziłoby to na 100%