Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sex_bomb_in_da_haus

POMOCY ZARADNE MAMY!!!POMOCY!!!

Polecane posty

Witajcie. Niedawno zakładałam podobny temat (http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4157661 &start=0 ) ale dziś chciałabym żebyśmy się skupili dokładnie nie na tym, co ma być w słoiczkach ale raczej na tym, JAK DŁUGO WEKOWAĆ, JAK DŁUGO PRZECHOWYWAĆ I GDZIE (LODÓWKA, SZAFKA KUCHENNA). A jeśli mrozimy to na jak długo?? będę BARDZOOOO wdzięczna za każdą odpowiedź. Wyjeżdżamy na wczasy na 3 tygodnie bez dostępu do kuchni i lodówki więc muszę wiedzieć jak to zrobić :)

Sorki ja nie na temat, ale tego dnia co Twój synuś urodził się mój brat, tylko w 1981 roku i też ma na imię Wojtuś. A teraz na temat; Jak ja wekowałam to gotowałam po 3 razy tak, aby za każdym razem gotowały się słoiczki po ok 5 - 10 minut. Potem wyciągałam, odwracałam do góry dnem i czekałam aż wystygną. Potem trzymałam na wszelki wypadek w lodówce. Robiłam sobie takie miesięczne zapasy. Nic się z jedzeniem nie stało. Choć za każdym razem jak otwierałam słoiczek to pilnowałam aby przy otwieraniu pokrywka kliknęła, jak nie kliknęła - profilaktycznie kosz. Mam pytanie, nie możesz kupić słoiczków. Na te 3 tygodnie to nie będzie aż taki koszt. No chyba że dziecko nie chce jeść sklepowych. To wtedy nie masz wyjścia.

Gość rady nie od parrady
twoje młode ma narazie 4 miesiace wiec teoretycznie może życ na samym mleku. jak chcesz mu podawac cos na wakacjach to polecam gotowe sloiczki. domowe jedzenie to jak sama nazwa brzmi jedzenie przygotowane w domu i powinno być podane zaraz po przyrzadzeniu ewentualnie na 2 dzień. jak chcesz zabrać mrożonki na wakacje? to bezsensowna babranina. jak jesteś w domu to gotujesz zupke albo ziemniaczki czy inne jarzynki, miksujesz i podajesz. Jak wyjezdzasz to kup słoiczki, chyba ze masz dostep do kuchni to mozesz ugotowac jednego ziemniaczka rozgnieść widelcem i podać.