Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stoprocentbawełna

Administracja czy rachunkowość?

Polecane posty

Gość stoprocentbawełna

Szkoła policealna.Dzienna, państwowa. Złożyłam na rachunkowość, ale myślę czy nie, na administracje. A może technik logistyk? Pogodziłam się że muszę zdobyć jakiś zawód, żeby pracować, więc skończyć jakaś szkołę by się przydało.Ale nie wiem czy dam sobie radę na którymś z tym kierunków. Co lepsze, z perspektywy rynku pracy? Co lepsze dla lenia i nieuka? :P

Gość pani pomoc
administracja, administracja jest wszedzie, w kazdej firmie, biurze, wszedzie

Gość bezzz
dlatego wybrałabym rachunkowość by łatwiej było znaleźć pracę bo wszyscy wybierają administrację

Gość pani pomoc
no tak, ale administracje masz wszedzie i jest zawsze potrzebna, jak nie w urzedzie miasta, to w firmach prywatnych, juz podczas studiow mozesz pracowac jako sekretarka, a zerseta idz ma rachunkowosc, przynajmniie dla mnie mniejsza konkurencja

Gość nie rzucać się
Czyli dalej mam niewiadomą :) Z jednej strony boje się prawa na administracji, ale na rachunkowości tez pewnie mnóstwo przepisów będzie. No i czy jako trójkowa uczennica z matematyki bym sobie poradziła.

Gość jako
Ja bym wybrala rachunkowosc. Wieksza mozesz kase robic. A po administracji to raczej srednio

Gość guziczek maly
a na administracji jest matma, i na kazdym roku czy na kazdym

Gość ja wybralam rachunkowosc
teraz jest duzo biur gdzie wlasnie potrzebne sa osoby co liznely troche rachunkowosci. sledze ogloszenia o prace to jestem troche zorientowana

Gość ja wybralam rachunkowosc
na rachunkowosci matmy nie ma tzn wystarczy ze umiesz liczyc n kalkulatorku :-) ale same zasady rachunkowosci sa dosc trudne masa przepisow itp. ale na administracji jest rowniez masa nauki przepisy kodeksy ustawy itp nie dla mnie

Gość guziczwek maly
a na administracji jest matma, a jak jest to na pierwszym roku czy na kazdym

Gość stoprocentbawełna
hmmm czyli i tam przepisy do wkuwania i tam. To chyba jednak pozostanę przy tej rachunkowości. Ale mogę teraz żałować całorocznego zwolnienia z wuefu, wybrałabym się na masażystę i spokój ;) Uciekam. Dzięki wielkie za odpowiedzi :)

Administracja (jako kierunek) dotyczy administracji państwowej a nie w przedsiębiorstwach. rachunkowość jest trudniejsza ale lepiej płatna. Niemniej oba kierunki mają przyszłość

Gość ^I^
Raczej administracja co do drugie ciężko mi powiedzieć

Gość pipipipipi
zdecydowanie rachunkowość. Ja mam mgr administracji i z tym gównianym kierunkiem nigdzie bez znajomosci pracy nie znajdziesz. Wiem po sobie do urzędów nie ma co marzyć żeby się dostać nawet na zastępstwa wsadzają swoich. A w prywatnych firmach bardziej cenią zarządzanie lub ekonomie. Zostan przy rachunkowosci przynajmniej latwiej znalezc prace bo biur rachunkowych pełno jest.

Gość a ja mam takie pytanieee
ale po technku rachunkowosci trudno sie zalapac zeby zdobyc doswiadczenie a bez doswiadczenia to klapa. przerabim to wlasnie:-(

Gość gość
Wydaje mi się, że można zmienić kierunek, ale to i tak trzeba popytać się w sekretariacie :)