Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość które lepsze dla dziecka

Viktoria czy Nikol?

Polecane posty

Gość które lepsze dla dziecka

nie mogę się zdecydować, mąż chce Nikol, a ja Viktorię? Które ładnejsze? cI proszę mi tu nie mówić, że żadne :o

Gość Lektorkaaa
Nie ma takiego imienia jak Nikol :(

Gość riss_
strasznie śmieszą mnie ludzie którzy mieszkając w Polsce nadają dziecku zagraniczne pretensjonalne imiona:-D To jest takie obciachowe i żałosne...Nawet po tym widać ilu ludzi jest zakompleksionycch. Nie trzeba od razu popradać w drugą skrajność i nadawać dziecku imię oklepane jak:ania, magda itp. Najlepszy chyba "zdrowy" środek.

Gość daje jej
Chuj i spokój :o

Gość Po pierwsze
Dlaczego Nikol (dużo osób będzie akcentowało na pierwsza sylabę N_i_kol) a nie Nikola, jesli już? Dlaczego niekonsekwentna Viktoria? Albo spolszczasz i wtedy jest Wiktoria, albo przyjmujesz obcą pisownię tego imienia i jest Victoria. Viktoria to takie pomieszanie zpooplątaniem.

Gość jedno i drugie to
szczyt bezguścia!

Gość oczywiscie ze nikol
bedzie pasowac do nazwiska np kielbasa, albo mucha buahahaha :O

I nie "Nikol", bo to imię męskie, jeśli już to "Nikola".

Gość no watpie zeby
urzad zgodzil sie na Nikol- bo po polsku to bedzie ackent padal na pierwsza sylabe ,wiec bedzie to brzmialo jak imie meskiej ....a wiec wg to muiscie zmienic na nikola jak juz. a viktoria... hmmmm to rzeczywiscie sie zdecydujcie- czy po ang. Victoria czy po olsku Wiktoria...a nie takie pomeiszanie.... obydwa imiona sa niesamowicie popularne ostatnimi czasy..... ja woloe Nikola,ale jezeli chcecie Nikol to w takim wypadku wole wiktorie.

Gość Po pierwsze
>strasznie śmieszą mnie ludzie którzy mieszkając w Polsce nadają dziecku zagraniczne pretensjonalne imiona To cieniutkie masz poczucie humoru jak cię śmieszą takie rzeczy i to jeszcze strasznie;-) Połowa imion obecnie uznawanych za normalne, polskie, przyszło z zagranicy i pewnie kilkadziesiąt lat temu też jakaś pannica nie mogła się pogodzićjak to ktoś może nazwać córkę tak " z francuska" Natalia. A nie śmieszy cię jak ludzie w Polsce piją amerykańską coca-colę? A oranżadki polskiej to nie łaska się napić? Ablo jedzą w Mc Donaldzie jakby do polskiego swojskiego baru mlecznego iśc nie mogli? Albo jak słuchają angielskojęzycznej muzyki? Jeśli nie śmieszy cię akceptowanie tych aspetów obcej kultury, to powiedz, co jest takiego śmiesznego w akceptowaniu innych jej akspektów, na przykład obcyh imion?

Z drugiej strony to znam faceta o imieniu Nikola. Ludzie, dajcie temu biednemu dziecku imię, które chociaż będziecie umieli poprawnie napisać!!!

Gość ojejuaa
ale siarę dziecku zrobicie do kurwy jasnej :o

Gość Do Po pierwsze
jeszcze bardziej mnie rozśmieszyła twoja wypowiedź:-D Gdzie tu jakaś logika? Do jednej michy wrzucasz temat dotyczący imienia dla dziecka i poruszasz kwestię jedzenia zagranicznych produktów?? A nie słyszałaś o IMPORCIE i ESKSPORCIE?? Przecież te rzeczy nie mają ze sobą żadnego wspólnego mianownika:-D Teraz zapanowała głupkowata moda na zagraniczne imiona i to jeszcze pretensjonalne. To tak jak ktoś ledwo ciągnie, męczy się w 30 m2, ale weźmie na kredyt najlepszy model BMW i sie cieszy:-D Teraz każdy,przed każdym chce pokazać że jest lepszy, bogatszy, że jego dziecko ma "ładniejsze", niby "bardziej "oryginalne" imię... Przecież te wszystkie Vanessy, Sabriny, Sandy-no owszem ładne imiona, na pewno niepospolite ale nie dla polskich dzieci.. Co do niby "połowy" imion które są obecnie uznawane za polskie, a przybyły z zagranicy...hm.....chyba z tą połową to grubo przesadziłaś....Poza tym imię Natalia-owszem nie polskie, ale jednak brzmienie bliższe wymowie polskiej, poza tym kraju sąsiadującego z Polską, a nie imiona zza Oceanu...No ale są gusta i guściki w końcu.Pozdrawiam:)

Gość zadne
:O te imiona sa chujowe

Gość sixx_
nie ma to jak być Polką i nazywać się Nicola. Polacy są tak niedowartościowani że koniecznie ściągają imiona zagraniczne. Ciekawe czy jakaś niemka, francuska, amerykanka wybrałaby sobie imię: Kasia, Ania, Marta itp...No tak Polska jak była, tak jest i bedzie narododem zakompleksionych ludzi:)

Gość sorry ale i tak
wiekszosc imion jest z laciny,wiec o co ten caly bunt???

Gość ksennia
Wiktoria koniecznie przez W , skrót Wiki od imienia jest szalenie sympatyczny, Nikol to imię żałosne.

Gość bez dodatków
Po pierwsze ma rację. Nawet nie zdajecie sobie sprawy ile imion przyszło z zagranicy. A to, że jakieś brzmi dla polskiego ucha bardziej swojsko? Przecież to kwestia upływu czasu. Nazywam się Edyta, moje imię jest stosunkowo "młode" w Polsce. Z tego co się zdążyłam zorientować, przybyło z Anglii w latach '60 XX wieku. Też pewno ktoś się kiedyś krzywił ;)

Gość bez dodatków
sixx>>>:D :D :D I o tym właśnie mowa :D Nawet nie wiesz, że imię Anna i Marta jest BARDZO popularne w innych krajach, bo te imiona NIE SĄ POLSKIE!!!!!!

Gość kingaaaaaaaa55555
nie wiem czy wiesz ale Nicola to meskie imie, rosysjskie zdrobnienie od Nikolaj (po polsku Mikolaj), a wiktoria za granica jest odbierane jako przestarzale imie, ktore nosza starsze osoby

Gość może na imię
Violettka ;D a żeby bylo smiesznie i oryginalnie zmien jej nazwisko na Kubasińska ^^

Gość Do bez dodatków
Ty i i jeszcze parę osób tutaj chyba nie rozumiecie w czym sęk. Nie problem w samym pochodzeniu danego imienia, czyli jakby jego "historii" .Przykładowo imię Anna-ma pochodzenie hebrajskie, jednak od dawien dawna jest imieniem nadawanym w Polsce. Problem w tym że co poniektórzy tutaj nadają polskim dzieciom imiona BRZMIĄCE inaczej, obco-obcojęzycznie. Nie trzeba być znawcą języków obcych by zauważyć, że np. imię Nicola-nie brzmi po polsku. I tu tkwi cały problem. Pisząc że imię Anna czy Marta jest popularne za granicą. A i owszem, ale przykłądowo anglik nie nazwie córki: Anna tylko Ann, nie Marta tylko Martha. A mnie śmieszy kiedy ktoś chce nazwać polskie dziecko np. Nicola, czy jak np. Wiśniewski nazwał Awianette czy jakoś tak.... Dla co poniektórych oficjalna lista imio POLSKICH: http://74.125.77.132/search?q=cache:e5ra3tqV13MJ:strategi.webpark.pl/imiona/imiona.htm+imiona+pochodzenia+polskiego&cd=3&hl=pl&ct=clnk&gl=pl