Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o szybka odpowiedz

Miał ktos zakladana rurke na wrastajacy panokiec? czy lepsza klamra?

Polecane posty

drugi panzokiec u stopy, tj ten obok palucha zaczyna mi wrastac. nie mam zadnego ropnia, czy krwawienia, miesa. ale czuje dyskomfort i mysle ze musze z tym zrobi porzadek. czy ktos mial zakldana moze taka rureczke? http://paznokcie.misiulek.net/wrastajace-paznokcie.php czy lepiej zabulic za klamre? bo boje sie bolu... a moze z rureczka boli..

wiem ze sa tematy o wrastajacych paznokcach ale szukam info czy zalozenie takiej rureczki boli//

nie miałam ale moja znajoma dawno temu miała zrywany paznokieć bo jej źle rósł :O:O:O

juz podobno odchodzi sie od takiej praktyki, ale ja na szczescie mam dopiero poczatki wrastania i nie kwalifkuje sie do takiego zabiegu do ktorego nawet wołem by mnie nie zaciagneli w ogole:O wybieram sie do kosmetyczki ale wiaodmo jesli sama nie miala takiego zabiegu to co wie o bolu? klamra jest troszke drozsza ale jesli rurka ma mnie bolec to doplace...

a moze jest tu jakas ko\smetyczka?

Gość up w gore bo trmat
mnie tez intersuej

prosze..

Gość Egipt Sharm El Sheikh
...tez up

prosze o szybka odpowiedz

Gość qwertyui
miałam tę rurkę zakładaną. Boli trochę przy zakładaniu bo trzeba dość konkretnie tę rurkę wsunąć na krawędź paznokcia. Później przez pewien czas odczuwałam dyskomfort a potem już było ok. Jakichś wielkich efektów po tym nie było. Ale fakt że akurat ten paznokieć na którym miałam te rurki to początek wrastania bez konkretnego bólu i żadnego stanu zapalnego. Miałam też na tym palcu zakładaną klamrę plastikową i ona bardziej podniosła płytkę. Najbardziej skuteczne są klamry metalowe z regulowana siłą naciągu. ale to najlepiej oceni i dobierze ci kosmetyczka. :)

Hej Kobietki. Ja miałam zakładaną taką klamrę jak widać w linku: http://www.solmed.pl/images/klamra_vho.jpg W sumie przy zakładaniu nie bolało, a czułam tylko dyskomfort tak jakby naciągania paznokcia w czasie zakładania klamry. Cały zabieg nakładania trwał kilka minut, dosłownie chwileczkę i nie bolało a tylko jak pisałam wcześniej ma się uczucie dyskomfortu podczas zakładania, bo klamrę trzeba włożyć za obie krawędzie paznokcia i ma się wrażenie ciągnięcia ale nie boli. Czasami zakładanie klamry trzeba powtarzać, gdy za pierwszym razem nie przyniesie dobrych efektów ale u mnie na przykład wystarczyło tylko raz, bo miałam początki wrastania. Idźcie zrobić z tym porządek, bo im dłużej będziecie czekać tym bliżej będziecie do chirurgicznego usuwania paznokcia a to już mniej przyjemne.