Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kamień księżycowy

Nie mieści mi się to w głowie....

Polecane posty

Gość sexiflexi
Podsumowując to wszystko to teściowa powinna wszystkich traktować jednakowo (swoje dzieci mam na myśli) . Synowa nigdy nie będzie córką ale przynajmniej nie powinna przy niej mówić pewnych rzeczy .

Gość nie mowila tego przy niej
aurorka podsluchala rozmowe... ;)

Gość autorka mialo byc
;)

Gość Gizula888
Chyba ta dyskusja poszła nie w tym kierunku, bo autorce nie chodzi o podcieranie doopy tylko o pamięc, o top ze dla córki ma 200 zł a dla synowej brakuje jej 2 zł na czekoladę. A poźniej jeczy że nie ma kasy - autorka jej pomaga zakupy robi, a ona corce daje na drobne wydaki. O to chodzi. Czyli o szacunek:) Autorko teściowa to nie mama zawsze coś jej się nie bedzie podobało w Tobie - bo jests synowa kochana. Co do sposobu postępowania z nią - poszłabym jej złożyc zyczenia i klupiła jej czekolade wyłącznie i powiedziała, wybacz nie mamy pieniedzy zeby kupić Ci coś wiecej, ale pamiętamy ze dzis twoje swieto, lub zadzwonic tak jak ona i powiedziec nie mam kasy na prezent nie przyjdziemy, ale składam Ci zyczenia:))

wiesz co do tego "podcierania" tak sie sklada, ze robiłam to i robię tzn opiekuje się chorą osobą tyle , ze to jest osoba mi bliska która kocham. Gdybym byla traktowana przez całe życie jak śmieć przez obcą kobietę a potem ona oczekiwałaby (tzn. prosiła) o pomoc niestety nie byłabym taka wspaniałomyślna i odesłałabym ja do dzieci, siostrzeńców, wnuków -JEJ rodziny. I tu nie chodzi o to, że autorka jest podłą materialistką ale o traktowanie jej przez teściową, ona się stara, pamięta a dostaje tylko darmowe "obgadywanie" :o :o dlatego chyba nie ma co tej starszej kobiety na siłe uszczęśliwiać bo i tak pościel bedzie drapać a czekoladki bedą za tanie i nie o tym smaku co ona lubi....

Gość ale jest roznica miedzy corka
a synowa... To oczyywiste, ze synowa nigdy nie bedzie corka. A zadzwonila? Zyczenia zlozyla? I to sie liczy, a nie glupia czekolada za 2zl...

Gość no wlasnie o to chodzi
ze szczycic by sie ktos mogl jakby pomagal zupelnie bezinteresownie, osobie od ktorej cale zycie kopy dostawal, a nie tej z ktora zawsze byl blisko, z milosci... Bo ta druga pomoc to jest akurat oczywista. Chociaz zgadzam sie, ze nie o tym ten topik... Ale nie ja zaczelam o podcieraniu :classic_cool:

Gość sexiflexi
rany boskie i znowu od nowa. Zadzwoniła i życzenia złożyła a i owszem ale nie musiała dodawać że nie stać ich na prezent i dlatego nie przyjadą. Mogła powiedzieć że się źle czuje i nie przyjadą-tak robi moja teściowa :) A bólem jest to że daje córce a dla synowej nie ma gestu nawet na przysłowiową czekoladę. Beznadziejni jesteście- też chyba jesteś taką teściowa skoro ją bronisz :O

Gość to po co traka glupia jestes
to po co traka glupia jestes nie uczyczysz sie na bledach ona ia tak ma cie w dupie i kwiatkami czy prezetami nic nie zrobisz - poprostu to olej , a mezowi powiedz lub jej ze corka moze o sswoja dupe sama zadbac!!!!

Gość no wlasnie o to chodzi
nie jestem tesciowa... Bronie jej, bo z reguly bronie tych na ktorych wszyscy najezdzaja nie majac zadnej wiedzy o sytuacji. A raczej wiedze tylko z jednego zrodla (malo obiektywnego). Zgadzam sie tylko, ze podawanie takiego powodu (ze nie ma pieniedzy na prezent) jest malo kulturalne. Ale moze ona jest do bolu szczera... Tylko, ze w takim razie autorka nie powinna stawiac tez tesciowej przed faktem dokonanym jadac do niej z tym tortem ;) Wg mnie telefon i zyczenia jest jak najbardziej ok ;)