Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorowa1 tecza2

czy to normalne- pytanie o dziecko

Polecane posty

Gość kolorowa1 tecza2

mam sie opiekowac 8 letnim chlopcem, czy to normalne ze takie dziecko nie potrafi sie samo umyc i ubrac?

Gość
nie, to nie jest normalne, moja 4.5letnia corka to potrafi.

Gość oczywisćie ze możliwe
...jak ma nadopiekuńczą mamusię.:P

Gość kolorowa1 tecza2
tez tak sadze, musi byc rozpieszczony przez matke, ze taich rzeczy nie potrafi. Jak przekonac jego matke aby nauczyl sie robic to sam? ona jezeli jest zapatrzona w niego jak w obrazek moze to odebrac jako atak. Dodala, dzis ze maly owienie mnie sobie wokol palca... jak go utemperowac?

Gość bycie stanowczym i konsekwentn
tego widocznie mamusi zabrakło skoro mówi o owinięciu wokół palca. dzieciak pewnie dostanie szału ale nie wolno mu sie podporzadkowac, to on ma słuchać!

Gość
jak bedziesz sie nim opiekowac i bedziecie sam na sam, naucz go tego, a jak wroci mama, poweidz do niego ''Adas, choc, pokazemy mamie niespodzianke!!'' '' Pani Aniu! Pani synek potrafi zalozyc juz samodzielnie skarpetki! Teraz cwiczymy mycie zebow:classic_cool:''

Gość kolorowa1 tecza2
gdy to uslyszalam bardzo sie zdziwilam, ona jako matka powinna dazyc do tego aby jej dziecko sie usamodzielnilo. Ona nie widzi w tym nic zlego, skoro jej synek to lubi i przywykl do tego. Jakby byl krolem, wszyscy go myja, ubieraja, moze tez za niego jedza... czy moge jej powiedziec wprost, ze dla jej dziecka najlepiej byloby gdyby sie usamodzielnial? czy lepiej robic tak jak ona chce i olac to w koncu to nie moje dziecko?

Moim zdaniem nie jest to normalne. 8-latek chodzi chyba do drugiej klasy???? Moje dziecko jest dużo młodsze i samo sie myje/ubiera. Nawet 2-letnie uczymu po malutku zakladac koszulke, skarpetki ;)

Gość kolorowa1 tecza2
tez tak sadze....co robic?

Proponuje zebys w miedzy czasie szukala sobie nowej pracy! :) Z tego co piszesz to poprostu rozpieszczone rozwydrzone dziecko NIE BEDZIE LEKKO!!! :)

Gość
nic nie zrobisz, ostatecznie to nie twoja sprawa, mozesz sie nasluchac wielu nieprzyjemnych slow, dostac ochrzan a w najgorszym wypadku stracic prace. chyba ze czujesz, ze jego matka jest ok. ale nic sie nie odzywaj, to ich biznes. mozesz conajwyzej powiedziec temu chloptasiowi, ze ty go ubierac nie bedziesz i przy tobie obowiazuja go inne zasady, ma sie ubierac i mys sam. ale porazka:D

Gość kolorowa1 tecza2
dokladnie- jednym slowem -porazka. pewnie w innych dziedzinach zycia tez jest podobnie...