Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karola1988

Znieczulenie podczas porodu-kilka pytań

Polecane posty

jak zaczeło działac zrobiło mi sie bosko, zero bólu i czucia skurczu nic mnie nie bolało wkłucie, albo byłam taka przejetaze nie zapamiętałam a jak przestało działć to nie miałam żadnych skutkow ubocznych jak dla mnie było ok :)

Gość chętnie się dołącze
Ja również chciałabym rodzić w znieczuleniu zzo. Na ten temat było już tyle wątków, że wystarczy skorzystać z wyszukiwarki, a wszystkiego się dowiesz :) Ja wczoraj przeczytałam całe kafe na ten temat i teraz znam odpowiedzi na wszystkie pytania i na 100% rodzę w znieczuleniu, byłam już w szpitalu i wszystko mam ustalone :) Czuję się spokojniejsza i nie boję się porodu :) Z wypowiedzi innych kobiet: - jest ulga -moment wkłucia nie boli, ponieważ wcześniej dostaje się znieczulenie miejscowe -po - jak to po porodzie, boli, ale da się wytrzymać :)

Gość saleminka8
a mam jeszcze pytanko,czy a to wszędzie sięe płaci ??

Gość chętnie się dołącze
warmińsko mazurskie- u mnie się nie płaci :) a jak u was i ile ?

Gość sliwkoweciacho
nie wszedzie sie za to płaci.. ale podobno trzeba wykonac najpierw jakies badania czy mozna dostac takie znieczulenie... Ja nie wykonywalam i ciekawe czy moglabym dostac takie znnieczulenie:)?

jakis tam wywiad pani anastazjolog ze mna przeprowadzała przwed znieczuleniem - o co pytala nie pamietam :) ja płaciłam bo to było znieczulenie na życzenie - na Kaowej w Warszawie 2 lata temu - 400 zł

teoretycznie znieczulenie i poród rodzinny są bezpłatne ale w praktyce wygląda to zupełnie inaczej... np. W Gdańsku w jednym szpitalu jest bezpłatne a w drugim wogóle nie ma... Od momentu podania ile czasu działa znieczulenie?? Co jeżeli np przez ten czas się nie urodzi?? podają drugą dawkę czy jak??

Gość chętnie się dołącze
Ja właśnie niedawno byłam w szpitalu w tym celu, najlepiej iść dwa tyg. przed terminem, badania nie są skomplikowane :) Tylko mierzą ciśnienie, ważą, słuchają serca, dokładny wywiad na temat wszystkich chorób twoich i w rodzinie. Trzeba mieć wszystkie badania jakie były w ciąży, krew, cukier itp. itd.

mi działało 2 godziny i tyle wystarczyło do skurczy partych, a po urodzeniu do szycia wstrzyknęła mi kolejną, wiekszą dawkę bo bardziej mi nogi zdretwaiły :) Masz załozony cewnik w kregosłup i w każdej chwili można "dołożyć" znieczulenia, nie ma wkłucia po raz drugi

Gość chętnie się dołącze
Czas działania zależy od podanej dawki, jak się nie urodzi w tym czasie to podają kolejną dawkę, cały czas masz wkłucie. Ja chcę minimalną dawkę, tak żebym mogła chodzić i rodzić na stojąco. Pozycja siedząca czy leżąca wydłuża poród i jest wskazaniem do nacięcia krocza, a ja nie chcę, żeby mnie nacinali bez potrzeby. Najlepiej idź na izbę przyjęć i wypytaj o wszystko, właśnie po to tam siedzi pielegniarka, od razu ci powie co trzeba zabrać na pobyt w szpitalu i umówi na wywiad z anestezjologiem.

Żadnych badań wcześniej nie robiłam. Znieczula anestozjolog i on przed podaniem znieczulenia robi wywiad. Moment znieczulenia był dla mnie lekko nieprzyjemny ale na pewno nie bolesny. Po znieczuleniu ból to wspomnienie , nie czujesz go zupełnie. W warszawie na Inflanckiej znieczulenie jest za darmo.