Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klimanima

A po co klima na sali?????

Polecane posty

Gość klimanima

Martwiłam si, że mam salę bez klimy (dużo tańsza - dlatego ją wybraliśmy). A teraz do mnie dotarło, że niepotrzebnie. Wesele mam w połowie września, na sale dojedziemy ok 18-19. Nawet jak w dzień będzie 30st upał, to przecież wieczory i noce we wrześniu są już chłodne. Ale fajnie, że się przy klimie nie upierałam, bo i tak byłaby niepotrzebna.

Gość klimanima
Więcej niż 20st nie będzie, a na mniej klimy bym i tak nie ustawiła.

Gość lalalaks
:O nawet w grudniu w pomieszczeniu zamkniętym na imprzie masowej jest obowiązkowa, bo będzie 1. duszno 2. waliło potem i wyapacanym alko podjęłaś zajeb istą decyzję ! :D

Gość klimanima
Śmierdzieć nie będzie, bo jest wentylacja A szczelnie pomieszczenia nikt nie będzie zamykać:), bo niby po co?

no fakt, toż to jeden z tych bardziej interesujących w dniu dzisiejszym :D

Gość taaak nie ma nic fajniejszego
jak za miejscem na którym siedzisz ktoś uchyli okno :D oczywiście w momencie jak ty przyjdziesz spocona z parkietu. normalnie rewelka!!!!! my na nauce tanca mamy sale klimatyzowana i z nas plynie doslownie a co bedzie na weselu w nieklimatyzowanej sali.... jak zabawa 100 razy lepsza niz monotonne powtarzanie kroków. Gratuluję rozsądnej decyzji!!!

Gość siekirakiera
Nie rozumiem w czym problem? I tak na sali nie będzie więcej niż 20 st, bez względu na to czy klima jest czy nie. Przecież jak w lokalu jest klima, to i tak goście do ogrodu wychodzą czy coś. Ludzie, wy nie długo w maseczkach zaczniecie chodzić, tacy przewrażliwieni jesteście na swoim punkcie ze hej.

Gość jurek ogórek....
w domu też macie klime? Najbardziej mi się chce śmiać z takich wieśniaków, co to jak idą na wesele, to muszą mieć krem z ośmiornic zamiast rosołu i inne takie pierdoły. A no i klima obowiązkowo. A na co dzień to zapieprzacie zupki z torebek i na dezodorant wam szkoda.

Gość 20 stopni w sali
???? to chyba jak pusta stoi to tak. ale ciepło od każdego zgrzanego człowieka ogrzewa temperaturę otoczenia i robi się dużo cieplej i duszno. nawet jak jest wentylacja. Przekonasz się sama. zresztą sala z klima to juz praktycznie standard, tylko z dziecinstwa pamietam wesela w nieklimatyzowanych salach a tam duchota.

Gość lolka ta od bolka
kobieto zjesz cos zieplego np rosol robi Ci sie cieplej, wypiesz wodke tez jest cieplo, potanczysz kilka kawałkow jest goraco plus do tego ze jak an sali jest iles tam osb to temp od razu wzrasta. A Tobie w sukience wese;lnej z pewnoscia bedzie chłodno. Nawet w polowie wrzesnia moze byc z 30 stopni, pomysl ze jak jest duzo okien na sali to w ciagu dnia sala sie tez nagrzeje

mysmy wczoraj byli na weselu gdzie sala nie byla klimatyzowaa.mozna sie blo wsciec. ze wszystkich sie lalo strumieniami. wszyscy uciekali na zewnatrz i tym sposobem w sali bylo malo osob . po rosole na poczatku niby nie taki goracy ale juz myslalam ze umre z goaca. powietrze stalo w sali , dwa tance i wodospady sie na ciele robily:) dopiero kolo 1 w nocy zrobilo sie przyjemnie.

Gość jurek ogórek....
princessa, bo ty tłusta jesteś Poza tym, przypominam że jest początek sierpnia, a wczoraj był upał.

Gość kielbasa i sznurek
hahaha a to sie princessa wscieknie ;);););)

Gość byłam kiedyś na weselu
w takim miejscu: http://www.dwor.pl/menu.htm (kliknijcie "oranżeria") Tam chyba nie było klimy, ale sala taaaaaka wysoka i przestronna że dawało radę. W innej sali sobie nie wyobrażam....

W tamtym roku byłam na weselu w połowie września. Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie jak by to było bez klimy. Było bardzo gorąco i gdyby nie klimatyzacja to większośc wesela spędzili byśmy na zewnątrz.

Gość n bgvfc
ale wy wszyscy wrazliwi jestescie :O ciut ciepla,ruchu i juz wszyscy narzekaja, pewnie dlatego ze wiekszosc to tuczniki tak jak wiekszosc w spoleczenstwie, latem poca sie i sapia ohydnie,

Gość a mi tam nigdy nie przeszkadza
że nie ma klimatyzacji Do tych co się cieszą że będą miały klimatyzację na sali, powiem tak nie chwalcie dnia przed zachodem słonca. W ostatnich latach bywałam na kilku weselach, jedno z nich znany lokal, miesiąc letni, gorąco i te sprawy to klimatyzacja chodziła do póki się nie ściemniło, potem zostało wyłączone i pootwierano drzwi i kilka okien. Inne wesela, poza sezonem jedno w kwietniu, sala z klimatyzacją a co chwilę jakiś gość ją włączał i przychodził ktos z obsługi i ja wyłączył, sytuacja się powtarzała kilkakrotnie, oczywiście drzwi i okna pootwierane z każdej strony co przy klimie niedozwolone. Rok wcześniej w kwietniu też, klimatyzacja działała pierwszego dnia przez jakąś krótką chwilę, a na poprawinach już nie. Kolejne w październiku sytuacja podobna. Raz byłam w styczniu i klima chodziła cały czas a sala była świezo wyremontowaną remizą. Pozostałe były bez klimatyzacji, różnica jakby nie patrzeć była niewielka między jednym a drugim, bo brak klimatyzacji a klimatyzacja niewłączona to raczej żadna różnica poza kosztem jakie młodzi ponoszą

Gość jestem za klima
pod warunkiem ze to miesiace od czerwca do pazdzziernika. bo tanczenie na sali jak jest goraco to zadna przyjemnosc.a tak przynajmniej przyjemnie chlodzi. i nie trzeba recznika ze soba miec w reklamowce.

Gość Kano 26
Na moje klimatyzator multi split jest efektywniejsza do domu, koszt założenia tego typu klimatyzacji może być wyższy ale można lepiej dobrać moc urządzenia , agregat klimatyzacji zawsze montowany jest na zewnątrz domu, obczaj parametry tej klimatyzacji i zobacz, ja czekam aż mi zamontują fujitsu http://www.mirtor.com.pl/klimatyzacja-torun/ z sensorem podczerwieni który automatycznie kieruje chłodne powietrze na źródło ciepła

Gość gość
W Krakowie mam sprawdzoną firmę na Lusińskiej (tutaj masz namiar do nich na stronę -http://sklep.bhklim.com.pl/). Fachowa obsługa dobre doradztwo można o wszystko dopytać, nie naciągają na kosztach. Duzym plusem u nich jest, że sprzedają urządzenia i też je montują, nie trzeba osobno zamawiać instalatora.